سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راه کمال

صفحه خانگی پارسی یار درباره

چرا مجبورم لاغر شوم؟!


مجله دنیای زنان:
 این روزها درزندگی بی تحرک ما که پر از رژیم های ناسالم و انواع فست فودها و غذاهای چرب و خیلی شیرین است، اینگونه معمول شده که چند کیلو اضافه وزن آنقدرها هم خطرناک نیست و ما آن را عاملی برای تهدید سلامتی نمی دانیم. براساس بررسی انجام گرفته به وسیله انجمن دیابت آمریکا (ADA) مردم آمریکا از حمله کوسه ها و گزش مارها بیشتر از دیابت می ترسند. این در حالی است که هر ساله در آمریکا 230 هزار نفر بر اثر دیابت جانشان را از دست می دهند و این تعداد در مورد کوسه ها و مارها بین 5 تا 10 مورد است.

مردم چاقتی و بیماری های مرتبط با چاقی مانند دیابت نوع 2 را چندان جدی نمی گیرند، چون به درستی نمی دانند که چه عواقبی می تواند در انتظارشان باشد. جاقی می تواند 20 سال از عمر شما را کم کندو سال هایی که زنده هستید را با درد همراه کند، آن را ناسالمتر کرده و از میزان انرژی و فعالیت شما بکاهد. حتی کسانی که وزن مناسبی دارند ولی میزان تجمع چربی در بدنشان بالاست در معرض خطر ابتلا به بیماری های گوناگون چون بیماری قلبی هستند که به پرفشاری خون، کلسترول بالا و مقاومت به انسولین بستگی دارد.

به عبارت دیگر، تجمع چربی در بدن مشکل ساز می شود. به خاطر داشته باشید که کاهش وزن درست و علمی می تواند خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها را کاهش دهد یا خطر آنها را از بین ببرد. در اینجا دلایلی جدید و متفاوت از آنچه پیش تر خوانده اید، آورده ایم که بر ضرورت کاهش میزان تجمع چربی در بدن تاکید می کند:

1- چربی خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

کنترل چاقی یکی از قابل پیشگیری ترین عوامل ابتلا به سرطان است؛ ولی بسیاری آن را نمی دانند. با وجودی که چاقی خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می دهد؛ ولی بنا بر پژوهش انجام شده به وسیله دانشکده پزشکی دانشگاه تگزاس تنها 54 درصد از زنان آمریکایی از این واقعیت باخبر بوده اند. حتی تعداد کمتری از زنان می دانند که چاقی خطر ابتلا به سرطان آندومتر را همبالا می برد.


چربی بدن استروژن می سازد و این هورمون سرطان های سینه و آندومتر را تقویت می کند. پژوهشگران دانشگاه مینه سوتا دریافته اند که لپتین هورمون مربوط به افزایش وزنهم باعث تکثیر سلول های سالم سینه می شوند و هم سلول های سرطانی آن. کاهش وزن از میزان احتمال دچار شدن به سرطان سینه و آندومتر و سرطان رکتوم (انتهای روده) می کاهد.

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه کارولینای جنوبی دریافته اند افرادی که به سندرم متابولیک دچار می شوند، 67 درصد بیش از افراد سالم در معرض خطر ابتلا به سرطان رکتوم هستند. سندرم متابولیک وضعیتی است که فرد در آن هم دارای فشار خون بالا می شود و هم دیابت پیدا می کند و هم کلسترول خونش بالا می رود.

2- چربی اضافی در بدن درمان سرطان را مشکل تر می کند

زنانیکه چاقت هستند احتمال مشکلات و گرفتاری های بعدی آنها پس از عمل جراحی برداشتن سینه بیشتر است و این میزان در زنانی که BMI (شاخص توده بدنی) آنها از 40 بیشتر است، 100 درصد است. همچنین زنان چاق نسبت به زنان بدون اضافه وزن از درمان های پیش از عم لمانند شیمی درمانی کمتری سود می برند چرا که پزشکان به خاطر ترس از مسمومیت دارویی دوزی کمتر از نیاز آنها را برای زنان چاق تجویز می کنند. احتمال اینکه افراد چاق بر اثر سرطان فوت کنند از افراد با وزن متناسب بیشتر است.

3- چربی ها به قلب فشار می آورد

هر قدر چاق تر باشید، احتمال ابتلا به سکته قلبی بیشتر شده و زودتر به این عارضه مبتلا می شوید. کسانی که بسیار چاق هستند، 12 سال زودتر از کسانی که اضافه وزن ندارند، به سکته قلبی دچار می شوند. یکی از علت های این حالت هم این است که افراد چاق بیشتر عوامل خطرساز بیماری های قلبی را پیدا می کنند! مانند پرفشاری خون، دیابت و کلسترول بالا، ولی گذشته از اینها چاقی به خودی خود یک عامل خطرساز است.

4- چاقی ورزش را سخت می کند

زنانی که چاق هستند تمایل کمتری به ورزش دارند؛ چون هنگام ورزش کردن بدنشان درد می گیرد و از ناحیه زانو و کمر مشکل پیدا می کنند. آنها می ترسندکه هنگام ورزش صدمه ببینند، به همین دلیل نتیجه می گیرند که برای ورزش خیلی چاق هستند. اگر شما هم همین مشکل را دارید یا حتی از ورزش کردن در جمع خجالت می کشید، می توانید فیلم های حرکات ورزشی را تهیه کرده و در خانه تمرین کنید. آهسته و به نرمی شروع کنید. از خودتان انتظار معقول داشته باشید و نخواهید که یک شبه لاغر شوید یا بتوانید حرکات سخت و دشوار را انجام دهید.

5- چربی اضافی برای مغز ضرر دارد

پژوهشی نشان داده کسانی که در سنین 40 تا 45 سالگی بازوانی چاق دارند، 59 درصد بیش از کسانی که اندامی متناسب دارند، در معرض خطر ابتلا به دمانس هستند. تحقیقی دیگر ثابت کردکسانی که در میانسالی شکم چاقی دارند، 21.5 درصد بیش از آنهایی که چاقی شکمی ندارند، در معرض خطر ابتلا به دمانس هستند. به عقیده پژوهشگران، چاقی شکمی از همه انواع چاقی خطرناکتر است. چاقی شکمی باعث ترشح هورمون هایی خاص می شود و به همراه خودش عوامل التهابی را فعال می کند.

6- چاقی بر خلق و خو اثر منفی دارد

آیا چاقی باعث افسردگی می شود یا افسردگی چاقی می آورد؟ هر کدام کحه درست باشد بین این دو مقوله ارتباط وجود دارد. براساس بررسی های انجام شده روی 4641 زن بین 40 و 65 سال، تنها 6.5 درصد از آنهایی که BMI متعادل داشتند، به افسردگی مبتلا بودند؛ ولی 25.9 درصد از آنهایی که BMI آنها بیش از 35 بود افسرده بودند، بنابراین یافته های پژوهشی دیگر که روینه هزار آمریکایی انجام شده، افزایش 25 درصدی خطر ابتلا به اختلالات خلقی و اضطرابی در بین افراد چاق مشاهده شده است. چاقی می تواند به افسردگی منجر شود، چرا که فعالیت های فیزیکی فرد محدود می شود و وی تصوری منفی از خودش پیدا می کند.

7- چربی اضافی بدن بر مفاصل فشار وارد می کند

بنا بر یافته های یک پژوهش تعداد موارد ابتلا به آرتریت که به خاطر چاقی بدتر شده است، در سال های 1971 تا 2002 بین 3 تا 18 درصد افزایش یافته است. اضافه وزن بر مفاصل فشار اضافی تحمیل می کند؛ ولی دیگر فاکتورهای متابولیک که به چربی بدن مربوط است و التهاب را باعث می شود نیز به آسیب مفاصل می انجامد. مطالعات نشان داده که کاهش وزن سبک به همراه ورزش، حتی پیاده روی در 5 روز از هفته، می تواند علایم آرتریت را تسکین دهد.

8- اضافه وزن به مثانه فشار وارد می کند

بنا بر یافته های پژوهش انجام شده به وسیله انستیتوی ملی اختلالات لگنی، زنان چاق دو برابر بیش از زنانی که وزن مناسب دارند، به اختلالات کف لگن از جمله بی اختیاری ادرار مبتلا می شوند. افتادگی مثانه و بی اختیاری مدفوع نیز از جمله این اختلالات است. از دست دادن 5 تا 10 درصد از وزن بدن فشار بر مثانه را کاهش می دهد. پرهیز از نوشیدن کافئین که باعث افزایش ادرار می شود، نیز به این بیماران کمک می کند. پژوهشگران سوئدی در سال 2006 اعلام کردند که چاقی به خودی خود احتمال ابتلا به CRF (یک اختلال برگشت ناپذیر کلیوی) را سه برابر میکند و خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را نیز بالا می برد.

9- چاقی بر رابطه جنسی تاثیر منفی می گذارد

هر قدر زنی بیشتر اضافه وزن داشته باشد، احتمال اینکه در برقراری رابطه جنسی مشکل داشته باشد، بیشتر می شود و یکی از مهمترین علل آن داشتن تصور بدنی منفی از خود است. کاهش 10 درصد از وزن بدن این مشکلات را کاهش می دهد.

10- چاقی حضور فرد در بیمارستان را با مشکل روبرو می کند

در بررسی انجام شده در سال 2008، تنها 10 درصد از بیمارستان هایی که بخش اورژانس داشتند، دارای دستگاه های CT اسکن مخصوص افراد خیلی چاق بودند و تعداد آن دسته از دستگاه های MRI که توانایی پذیرش افراد خیلی چاق را داشت، از این مقدار هم کمتر بود. تعداد ویلچرها، بازوبندهای فشارسنج و لباس های بیمارستانی که مناسب افراد خیلی چاق باشد زیاد نیست.

11- چاقی بر کیفیت خدمات پزشکی اثر می گذارد

بعضی پزشکان تصور خوبی از شخصیت بیماران چاق ندارند. نتایج پژوهشی که روی 2500 زن چاق انجام شد، نشان داد که 69 درصد از آنان گفتندکه پزشکان نسبت به آنها پیش داوری کرده و آنطور که باید به آنها توجه نکرده اند. بنا بر اعلام مرکز سیاست های غذای دانشگاه یل در آمریکا پزشکان وقت کمتری برای بیماران چاق صرف می کنند و در انجام تست های پیشگیری و غربالگری برای آنها بی میل هستند.

12- چاقی بر توان باروری اثر منفی می گذارد

به گفته جامعه دانش باروری آمریکا، چاقی مسئول 6 درصد از موارد ناباروری در زنان است. چربی فراوان، ترشح استروژن بالا را سبب می شود که می تواند تخمک گذاری را سرکوب کند. در یک مطالعه نشان داده شد که در زنان BMI (شاخص توده بدنی) بیش از 29 از امکان بارداری کاسته شده و به ازای هر واحد افزایش BMI میزان شانس بارداری 45 درصد کاهش می یابد.

13- چاقی بارداری را پرخطر میکند

امکان بروز دیابت حاملگی، مسمومیت حاملگی و زایمان سزارین در زنان چاق بیشتر است که همه اینها برای مادر و نوزاد خطرناک است. محققان بریتانیایی می گویند که احتمال سقط جنین در زنان باردار چاق 67 درصد بیشتر از زنانی است که وزن متعادلدارند.


14- چاقی بر سلامت نوزاد شما اثر می گذارد

پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه هیوستون در تگزاس دریافته اند که چاقی علت بروز 7 نقص جنینی است که از جمله آنها عبارت است از: اسپینابیفیدا (نقص لوله عصبی)، نارسایی های قلبی و دست و پاهای کوتاه. در این پژوهش 15 هزار مادر بررسی شدند که بیش از 10 هزار نفر از آنها نوزادانی با نقص های جنینی به دنیا آورده بودند.

15- چاقی درمان آسم را دشوار می کند

مطالعه ای انجام گرفته در موسسه ملی سلامت در دنور آمریکا نشان داده که یکی از داروهای کلیدی درمان آسم که برای کنترل ویز به کار می رود، در افراد چاق 40 درصدکمتر پاسخگو است.

16- چاقی شما را در شب از خواب بیدار می کند

چاقی یکی از عوامل خطرساز ابتلا به آپنه تنفسی در خواب است. چربی اضافی روی قفسه سینه و گردن می تواند راه های هوا را تنگ و فعالیت آنها را محدود کند و برعملکرد ریه تاثیر بگذارد. این مسئله باعث می شود که شما در شب چندین بار بیدار شوید تا بتوانید تنفس کنید. آپنه در خواب افزون بر اینکه باعث خستگی در روز بعد می شود، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را هم بالا می برد.

17- چاقی برای استخدام شما مشکل ساز می شود

با توجه به نتایج یک بررسی در سال 2008، امکان استخدام افراد چاق در مشاغل مختلف کمتر بوده است. یک مطالعه در سال 2007 روی بیش از 2800 نفر در آمریکا هم نشان داد که بزرگسالان چاق 12 درصد بیش از افراد عادی از تبعیض های استخدامی شکایت داشتند و این رقم در افراد خیلی چاق 37 درصد بیشتر بود.

18- چاق ها باید بیشتر پول خرج کنند

وقتی افراد چاق بیمار می شوند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند و همچنین باید برای مراقبت های سلامتی، بیشتر خرج کنند. برای مثال، پژوهش انجام گرفته در دانشگاه شیکاگو نشان می دهد که بین سال های 2001 و 2007 مخارج صرف شده برای داروهای درمان دیابت نوع 2 در آمریکا دو برابر شده است چرا که داروهای جدید گران تر بوده؛ ولی موثرتر نبوده اند.

به گفته محققان، بعضی بیماران تنها با تغییر سبک زندگی شان از جمله کاهش وزن، ورزش و رعایت رژیم غذایی درست، دیابت شان را کنترل می کنند. کاهش وزنی که به صورت علمی با ورزش و رژیم غذایی درست انجام شود، از هزینه های شما برای درمان دیابت نوع 2 می کاهد. پس، اگر نتوانید وزن خود را پایین بیاورید، باید برای داروهای بیشتری پول بپردازید.


سهم زنان «در» انقلاب و «از» انقلاب ....

بی تردید زنان در همه عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی مردان را همراهی کرده و در شکل‌گیری نقاط عطف تاریخ تأثیر‌گذار بوده‌اند.حضور پر رنگ زنان ایرانی در حرکت‌ها و جنبش‌هایی که منتهی به انقلاب جمهوری اسلامی شد بر هیچ کسی پوشیده نیست.

روزنامه ایران: بی تردید زنان در همه عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی مردان را همراهی کرده  و در شکل‌گیری نقاط عطف تاریخ تأثیر‌گذار بوده‌اند.حضور پر رنگ زنان ایرانی در حرکت‌ها و جنبش‌هایی که منتهی به انقلاب جمهوری اسلامی شد بر هیچ کسی پوشیده نیست.زنانی که با به خطر انداختن جان و مال شان بار دیگر تجلی‌گر تصویری از شهامت و ایثار در صحنه‌های انقلاب شدند هرگز نام ویادشان از خاطره‌ها پاک نخواهد شد .

آنان در شکل‌گیری انقلاب درست زمانی که در دوران طاغوت و حکومت پهلوی سایه سیاه ساواک بر سر همه سنگینی می‌کرد دست به حماسه بی‌نظیری زدند و برگ زرین دیگری را در دفتر زندگی  یک زن ایرانی به ثبت رساندند. دکتر اشرف بروجردی، معاون پیشین وزارت کشور و عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از حضور پررنگ و امید بخش زنان در شکل‌گیری انقلاب اسلامی با ما به گفت‌وگو نشست.

 در شروع انقلاب اسلامی چه فعالیت‌هایی داشتید؟

قبل از انقلاب کار فرهنگی را شروع کرده بودیم یعنی برای این‌که مردم و جامعه را نسبت به آنچه می‌گذرد حساس کنیم در قالب کلاس‌های درس قرآنی به روستا‌ها می‌رفتیم و مباحث را به مردم منتقل می‌کردیم.سال 55 این حرکت‌ها سرعت بیشتری به خود گرفت. در حقیقت چون در خانواده‌ای روحانی رشد کرده بودیم بیشتر از خلال مذهب و دین باعث می‌شدیم تا جوانان به گرایش‌های مذهبی و فعالیت‌های سیاسی روی بیاورند. آن زمان فعالیت‌هایی مانند توزیع اعلامیه و تظاهرات خیابانی مطرح بود و من همراه با مادرم در این فعالیت‌ها شرکت می‌کردم.

 در حرکت‌هایی که منتهی به انقلاب می‌شوند نقش حمایت را تا چه اندازه مؤثر می‌دانید؟

سال 55 ازدواج کردم بخاطر دارم به همراه عده‌ای دیگر از زنان طلاهایی را که داشتیم فروختیم و یک بیمارستان زیرزمینی را برای درمان افراد زخمی راه‌اندازی کردیم این بیمارستان کمک کرد تا بسیاری از جوانان زخمی شده در خیابان درمان شوند.


 در طول انقلاب اتفاق خاصی برای شما رخ نداد؟


سنم اقتضا نمی‌کرد تا به عنوان فعال سیاسی دستگیر شوم البته در خانواده مواردی داریم که همه زندان رفته‌های قبل از انقلاب هستند ولی من اغلب در جلسات مرحوم دکتر شریعتی شرکت می‌کردم حتی یادم می‌آید در مسجدی که آقای حسن روحانی در آن سخنرانی داشتند و پای سخنرانی شان حاضر بودم که ناگهان بعد از پایان سخنرانی سیاسی ایشان برق‌ها را قطع کردند تا او را از صحنه فراری دهند، زیرا هر لحظه امکان داشت ساواک متوجه ماجرا شده و وارد مسجد شود این خاطره‌ای است که از رئیس جمهوری فعلی به یاد دارم.

 با توجه به این‌که زنان قبل از انقلاب حضور پررنگی در فعالیت‌های اجتماعی نداشتند چه انگیزه‌ای باعث می‌شد تا زنان به‌صورت خود جوش و همپای مردان به پا خیزند؟

مهم‌ترین عاملی که انگیزه چنین فعالیت‌هایی را در زنان زنده می‌کرد بحث وظیفه و تکلیف دینی بود اگر امام حسین(ع)در جنگ با کفار شهید شد زینب(س) وظیفه داشت ایثار و حادثه عاشورا را ابلاغ کند و این جزو شاخص‌ترین ویژگی‌ها بود که قشر مذهبی را تشویق می‌کرد تا کار مبارزاتی را ادامه دهند و در آن شرکت و فعالیت کنند.عمده انگیزه زنان بحث مذهب بود و نکته دیگر بخاطر ظلمی بود که در حق زنان اعمال می‌شد، یادم می‌آید چند بار همراه با مادرم برای ملاقات برادرم به زندان اوین رفته بودیم زنان زیادی جلوی زندان جمع شده و منتظر بودند تا عزیزشان را ببینند آن‌ها بعد از مدت کوتاهی وقتی به جمعیت‌شان افزوده شد دست به تظاهرات زدند حتی قرار می‌گذاشتند تا به بازار بروند و علیه رژیم راهپیمایی کنند در کل مذهب نقش زیادی را در این باره ایفا می‌کرد و مسأله بعد رویکرد دیگری بود که بین زنان وجود داشت تا در کنار مردان به تظلم خواهی بپردازند.

 اگر زنان آن دوره را با زنان امروزی مقایسه کنید کدام ویژگی شان بارزتر بود؟

یک چیزی که در آن دوران بیشتر نمود داشت این بود که انگیزه زنان اغلب انگیزه خدمت به دیگران بود اما امروزه انگیزه و نگرش زنان به زندگی خیلی متفاوت است به عنوان یک فرد مذهبی این نکته را می‌گویم در جامعه آن روز هر تیپی داشتیم حتی فعالان اجتماعی در قالب خیریه، مبارزه با تحجر و مبارزه با رویکردهای مردسالارانه نیز کم نبودند.نگاه زنان در آن دوران به زندگی کمک و خدمت به دیگران و اصلاح جامعه بود اما آنچه در نسل امروز مشاهده می‌شود به نظر می‌رسد بیشتر دغدغه شان این است که امیدهای آینده را چگونه تربیت کنند و زنان معتقد بودند زندگی مسیرش را طی می‌کند و باید در این مسیر جایمان را پیدا کنیم و طبق آن حرکت کنیم. البته این مسیر را به عنوان یک زن مذهبی،مذهب تعیین می‌کرد اما زنان امروزی با همان رویکرد مذهبی شرایط متفاوتی دارند.در واقع نگرش به آینده فرد مذهبی با یک غیر مذهبی چندان متفاوت نیست همگی آن‌ها معتقدند باید مدارج علمی را طی کرده،رشد کنند و جایگاه بهتری را پیدا کنند و تعریفی برای آینده شان داشته باشند به عبارتی دغدغه پرداختن به آمال و آرزوهای شخصی بیشتر از پرداختن و رسیدگی به دیگران و ایثار است.

 در شکل‌گیری انقلاب بیشتر کدام قشر از زنان و با چه دیدگاهی نقش داشتند و الگوهایشان را از کجا می‌گرفتند؟

آن‌ها با این اعتقاد که نباید مردان را تنها بگذاریم با الگوگیری از حضرت زینب(س) وارد عرصه می‌شدند این مسائل در شکل‌گیری رفتار‌های زنان مذهبی نقش داشت.به نظر من این‌که کدام قشر از زنان بیشتر وارد مقوله انقلاب می‌شدند باید در حوزه زنان تحصیل کرده جست‌و‌جو کرد.یعنی افراد وقتی وارد دانشگاه می‌شدند این رویکرد در آنان تقویت می‌شد و البته نمی‌توان افرادی را پیدا کرد که فعالیت سیاسی و اجتماعی پررنگی داشتند ولی دانشگاهی نبودند.افرادی هم که مدارج علمی نداشتند بیشتر در امور خیریه فعالیت می‌کردند و در کمک به دیگران و فقرا و مستضعفان نقش تأثیر‌گذاری داشتند.زنان تحصیلکرده در تهییج جامعه و شکل‌گیری رفتار‌های اجتماعی نقش مؤثری داشتند.همچنین برخی از فعالیت‌ها را نیز در دبیرستان‌ها شاهد بودیم.

 به نظرتان زنان چه نیازی در خود احساس می‌کردند تا پا به پای مردان به خیابان بروند و دست به تظاهرات بزنند؟

 هیچ وقت نمی‌توان انسان را از موضوع آزادی اندیشه و آزادی بیان جدا کرد.این نیاز جزء ذات بشر است و او در هر محیطی اعم از خانه‌داری، دانشگاه و... وقتی اجازه بیان خواسته‌هایش را نداشته باشد باید حرکت کند و موانع و سد‌ها را بردارد. در واقع آنقدر فضا تنگ بود و اجازه حرف زدن به زنان داده نمی‌شد حتی خواندن کتاب هم در مدارس اسلامی و غیر دولتی تخطی به حساب می‌آمد که همگی باعث شد تا زنان در پی مطالبه برآمده و وارد عرصه‌های سیاسی و اجتماعی شدند.

 آیا در دوران انقلاب حمایت‌هایی هم از فعالان زن سیاسی می‌شد و می‌توان گفت شرکت زنان در جنبش‌های انقلابی بحث تفاوت جنسیتی بین زنان و مردان را کمتر کرد؟

حامی به آن معنا نداشتیم و همیشه کارهای سیاسی را با ترس و لرز انجام می‌دادیم اما من مهم‌ترین حامی را برای خود خانواده‌ام، خواهرم و مادرم می‌دانم زیرا حتی در مقطعی که پدرم به‌خاطر محیط آموزشی ایران حساس شده بود مادرم می‌گفت:محال است اجازه دهم دخترانم ترک تحصیل کنند باید درس شان را ادامه دهند. مادرم در همه مراحل زندگی نقش کلیدی داشت.

در خصوص بخش دوم سؤال باید بگویم،هر اندازه سطح آگاهی مردم بالاتر برود طبیعی است که علامت سؤال‌هایی در ذهن به‌وجود خواهد آمد که باید پاسخ داده شوند.قبل از انقلاب زنان دنبال این نبودند که مثلاً من خانه‌نشین هستم و همسرم در اجتماع حضور دارد هر اندازه ارتباطات جامعه بیشتر شد و مطالبات زمانی شکل گرفت زنان نیاز به تلاش را در خود بیشتر از پیش حس کردند. در این باره یک برش دیگری می‌دهیم دوران جنگ و دوران بعد از جنگ.در دوران جنگ زنان خیلی مطالبه اجتماعی و سیاسی نداشتند و تمام فکرشان این بود که جبهه‌ها گرم بماند و جوانان بتوانند از سرزمین شان دفاع کنند بیشترین نقش زنان اعزام همسران، برادران و پدرانشان و حمایت‌هایی که پشت جبهه داشتند، بود. متأسفانه این نقش هرگز مورد توجه قرار نگرفت. در دوران بعد از جنگ وقتی جنگ تمام شد یکدفعه زنان به خود آمدند و دیدند کجای کار هستند یعنی با وجود بیشترین نقش کمترین سهم به آنان داده شد.بنابراین زنان تلاش کردند وارد عرصه علم شوند تا جایی که دیده می‌شود آمار پذیرفته‌شدگان دختر از میزان 37درصد در سال 75 به میزان 67درصد در سال 83 صعود کرد و زنان احساس کردند باید تجربه بیاموزند متأسفانه قدرت دست مردان بود و تاریخ را مردان می‌نوشتند و قوانین را هم آن‌ها تنظیم می‌کردند در نتیجه زنان سهمی نداشتند و با این بهانه که مذهب اجازه نمی‌دهد، مانع فعالیت زنان در عرصه‌های گوناگون می‌شدند بنابراین نیاز به تفهیم درست مذهب بود که مذهب هرگز چنین منعی را پیش روی زن نگذاشته و هیچ گونه تبعیضی در این باره قائل نشده است. امیدواریم که علما و این گره‌ها را باز کنند تا جامعه بداند هرگز دین برای آنان مانعی ایجاد نمی‌کند و تنها حدودی را برای زنان تعریف می‌کند که باید بر اساس آن اصول و حدود حرکت کنیم.

 بعد از انقلاب دیدگاه‌ها تا چه اندازه نسبت به زنان تغییر کرد؟

در حوزه نگاه به زن باید گفت زنان خود را پیدا کرده و احساس کردند می‌توانند رشد کنند و تحول و پیشرفت داشته باشند ولی درباره نگاه مردان به زنان به نظر من عقبگرد داشتیم زیرا فهم نامناسب و منفعت طلبانه مردان از حضور زنان یا به عبارتی فهم شان از دین که توأم با منفعت شخصی شان بود مانع از رویکرد مثبت نسبت به زنان شد.حتی امروزه که می‌گویند زنان باید در خانه باشند و حضور اجتماعی آنان به خانواده آسیب می‌رساند آدرس غلط دادن به حساب می‌آید. تعریف خانواده مرد،زن و فرزندان است اگر قرار باشد مرد در بیرون از خانه کار کند و زن تنها در خانه بماند و هیچ اطلاعی از وضعیت جامعه نداشته باشد چگونه می‌تواند خانواده را گرم نگه دارد زیرا باید در کنار همسر هم صحبت و هم سخن او باشد و حداقل اطلاع و آگاهی از وضعیت جامعه داشته باشد تا بتواند به درستی از خانواده مراقبت کند.


 به نظر شما فداکارترین زن در تاریخ انقلاب اسلامی چه کسی بود؟

همسر امام خمینی(ره) به عنوان زنی که همراه امام(ره) بود و نقش اثر‌گذاری داشته است، ایشان زنی بود که همه سختی‌های انقلاب را همراه با امام(ره) تحمل کرد و حتی بعد از انقلاب نیز بیشترین مراقبت را از ایشان داشت همه تلاش‌شان در جهت آسایش امام(ره) به کار می‌بست.

 با توجه به تجربیات تان بزرگ‌ترین درس زندگی که به زنان جامعه امروز یاد می‌دهید، چیست؟

خودباوری بزرگ‌ترین درس زندگی است و تصمیم گیری با مشورت و نهراسیدن از تصمیم‌گیری را درس‌های مهم زندگی می‌دانم.در طول 4 سالی که معاون وزیر بودم تصمیم‌های زیادی را گرفتم که آثارش تا به امروز باقی مانده است، زنان باید بتوانند از ظرفیت‌های وجودی شان خوب استفاده کنند و درست تصمیم بگیرند.آنان نباید از تصمیم‌گیری بهراسند به عنوان یک زن همیشه در شورها حضور داشتم.

 ویژگی بارز زن ایرانی چیست؟

فکر می‌کنم حجب، حیا و عفت زنانه است. زن ایرانی خیلی عفیف است و علی رغم آن‌که خیلی از افراد فکر می‌کنند شخصی که حجابش را کامل رعایت نمی‌کند پس لابد عفیف نیست باید بدانند عفت به این نیست. زن ایرانی نجیب و عفیف است و این نجابت زبانزد است.

 حرف آخر.

آنچه انقلاب را پایدار و ماندگار می‌کند اعتماد بین حاکمیت و مردم است.مردم باید نظام شان را باور کنند و این اعتماد از صداقت و امانت‌داری سرچشمه می‌گیرد. این ویژگی‌ها باید در مدیران حوزه‌های مختلف جامعه وجود داشته باشد البته در 8 سال گذشته بی‌اعتمادی بوجود آمده که امیدواریم بتوانیم این خدشه را بازسازی کنیم که منوط بر صداقت در گفتار و امانت در رفتار است.آرزویم این است که انسان باشیم و در خدمت به دیگران از هیچ تلاشی دریغ نکنیم.


6 روش کلیدی برای برنامه ریزی بهتر ....

در این مقاله با استفاده از 6 تکنیک، روش برنامه ریزی صحیح را بررسی می‌نماییم تا بتوانیم امور زندگی و کاری خود را با دقت و برنامه‌ی صحیح به سمت موفقیت نیل دهیم.

کوله پشتی: یکی از دغدغه های انسان‌ها به ویژه مدیران و کارآفرینان زمان‌بندی و برنامه‌ریزی صحیح است. مدیری را در نظر بگیرید که به دلیل مشغله‌ی فراوان، قرار‎های ملاقات و یا تلفن‌های کاری متعددی را در برنامه کاری خود دارد و همیشه اتفاقات غیر منتظره مثل یک قرار ملاقات ناگهانی یا یک جلسه اضطراری در کمین مدیران است. یک مدیر برای آنکه بتواند در سمت خود به موفقیت دست یابد باید برنامه‌ریزی دقیقی برای امور روزانه، هفتگی و حتی ماهانه خود داشته باشد تا خودش را در برابر بی‌برنامگی ها در امان بدارد.


در این مقاله با استفاده از 6 تکنیک، روش برنامه ریزی صحیح را بررسی می‌نماییم تا بتوانیم امور زندگی و کاری خود را با دقت و برنامه‌ی صحیح به سمت موفقیت نیل دهیم.

1- اهدافتان را واقعی و دست‌یافتنی انتخاب کنید و بر اهدافتان تمرکز کنید


اهداف شما مانند چراغی است که مسیر تاریک روبرویتان را روشن میکند تا در رسیدن به آنچه میخواهید موفق گردید. اطمینان حاصل کنید که اهدافتان دست یافتنی و دور از دسترس نیست. همیشه  اهدافتان را در جلوی رویتان تصور کنید تا فراموششان نکنید و بر روی آنها تمرکز کنید.

2- یک تقویم داشته باشید و از آن نگهداری کنید، همیشه!

مهم نیست یک تقویم قدیمی رومیزی داشته باشید یا یه یک سر‌رسید ساده یا یک اپلیکیشن تقویم که با همه‌ی دیوایس‌های شما همگام(sync) شده باشد، مهم این است که از تقویمتان مداوما استفاده کنید.


3- اولویت‌های خود را در ابتدای روز مشخص کنید

در ابتدای هر روز کاری 20 دقیقه را به اولویت بندی کارهای خود اختصاص دهید. این زمان را فقط برای خودتان و تنها خودتان قرار دهید؛ تلفن هایتان را روی منشی تلفنی دایورت کنید، میل‌باکس خود را ببندید و به طور کلی تمام مشغله ها و برنامه هایتان را فراموش کنید. مهمترین برنامه‌ی شما در حال حاضر اولویت بندی است. اگر فکر میکنید این 20 دقیقه را نمیتوانید برای خود در ابتدای صبح فراهم کنید، هر روز یک قرار ملاقات 20 دقیقه ای با خودتان در محل تقویمتان تنظیم کنید!

4- اولویت هایتان را اولویت بندی کنید

کارهای با اولویت بالا را اول و کارهای با اولویت پایین تر را در انتها قرار دهید. شاید این کار کمی اضافی به نظر برسد. اما حقیقت آن است که انسان ها تمایل دارند کارهای راحت تر را در ابتدا انجام دهند و کارهای سخت را به بعدا موکول کنند. اما بعدا هیچ وقت وجود ندارد! بنابراین کارهایی که پر‌اهمیت‌ترو زمان‌بر‌تر هستند را ابتدا انجام دهید‍‍.  فراموش نکنید که انرژی اول وقت خیلی بیشتر از سایر اوقات است.


5-  در پایان هر روز کارهای نا‌تمام خود را به پایان برسانید

در پایان وقت کاری خود 20 دقیقه را برای پایان دادن به کارهای ناتمام جزئی مثل چک کردن ایمیل‌ها، گوش دادن به پیغام های صوتی و یا ارجاع دادن پرونده ها و نامه ها به دیگر همکارانتان، اختصاص دهید. کارهای ناتمام و جزئی که اغلب تعدادشان زیاد است بیشتر از کارهای بزرگ ذهن ما را درگیر میکند. این تکنیک کمک میکند تا ذهنمان را از دغدغه های کارهای جزئی پاک کنیم و به کارهای بزرگ بهتر و بیشتر بیاندیشیم.

6- محیط کاریتان را مرتب کنید

مطمئنا در یک محیط نامرتب و کثیف نمیتوان به خوبی تمرکز کرد. نمود محیط کاری و حتی محتویات درون کیف شما در ذهن شما اشکار خواهد شد. اگر همه چیز مرتب و سر جایش باشد، ذهن شما هم مرتب تر و راحت تر درگیر مسائل میشود تا اینکه دغدغه ذهن شما یافتن یک خودکار در بین انبوهی از کاغذهای روی میزتان باشد! در پایان هر روز محیط کاری خود را مرتب کنید تا روز بعد را با یک حس توام با پاکیزگی و انرژی مثبت آغاز کنید.

چرا باید به برنامه ریزی بها دهیم؟ زیرا بسیاری از بحران ها، موارد اضطراری و مواردی که سخت قابل کنترل اند، همیشه وجود دارند و یک مدیر باید بتواند با برنامه ریزی صحیح از عهده ی کارهای قابل کنترل بربیاید تا زمان بیشتری را برای مواردی که سخت قابل کنترل اند صرف نماید. برنامه ریزی به دسته بندی صحیح دغدغه های ذهنی و مواجهه با آن ها کمک میکند.


برج های تاریخی ایران .....

برج در لغت بنای بلند و باریک استوانه‌ای یا چند پهلو است که بیشتر برای دیده بانی و دفاع مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

برج‌های ایران گاه به صورت حصاری استوانه‌ای و مستقل در نزدیکی دیوار شهرها یا قلاع قرار داشته و گاه نیز متصل به استحکامات قلعه ساخته می‌شده‌اند. علاوه بر قلاع، در دو سوی درِ ورودی کاروانسراها نیز برای دیده بانی و مراقبت برج‌هایی ساخته می‌شده است.

در ادامه با چند نمونه از برج‌های تاریخی کشورمان بیشتر آشنا می‌شوید.

برج طغرل - تهران

برج طغرل در شرق آرامگاه ابن بابویه در شهر ری در استان تهران قرار دارد. این برج از آثار به جا مانده از دوره? سلجوقیان است و در سال 1310 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌است.

برج طغرل بیش از  48 متر مربع مساحت و حدود 20 متر ارتفاع دارد. اسکلت آن خشتی و آجری به صورت استوانه‌ای است. این برج شبیه عقربه‌های ساعت است و می‌توان از روی تابش آفتاب روی کنگره‌های آن زمان را تشخیص داد.

خشت به کار رفته در برج زاج و خاک و سفیده تخم مرغ است که بر استحکام آن می‌افزاید. از ویژگی‌های جالب و منحصر به فرد این برج، کاربرد آن به عنوان یک ساعت آفتابی است.

برج طغرل برای نخستین بار در سال 1301 شمسی مرمت و بازسازی شد و پس از آن لوحه‌ای مرمر بر سردر بنا نصب شد. بار دیگر در دهه 1370 خورشیدی مورد مرمت قرار گرفت.




برج‌های دوگانه خرقان - قزوین

خرقان در منطقه‌ای کوهستانی در جنوب غربی قزوین، قرار دارد. برج‌های آرامگاهی خرقان در 1 کیلومتری حصار ارضی، از توابع خرقان غربی و در 32 کیلومتری جاده قزوین - همدان واقع شده اند.

در این منطقه دو آرامگاه از دوره سلجوقی بر جای مانده است. برج اول 8 ضلعی است و بر هر ضلع آن، طرح‌های متنوع آجری منقوش شده است. گنبد برج نیز دوپوش است و دو پلکان مارپیچ به آن منتهی می‌شود. ارتفاع این آرامگاه حدود 15 متر و قطر بنای آن حدود 11 متر است.

برج دوم، با فاصله حدود 30 متر از برج اول، از نظر شکل و ابعاد تقریبا هم اندازه برج اول است. برج‌های آرامگاهی خرقان با بیش از 50 طرح آجری، جزو شاهکارهای آجرکاری معماری ایران به شمار می‌آیند.




برج قابوس - گلستان

برج کاووس یا میل که به آن گنبد قابوس نیز گفته می‌شود، در شهر گنبد کاووس در استان گلستان قرار دارد. این بنا، بلندترین برج آجری دنیاست و در قرن چهارم هجری ساخته شده است. این برج در سال 375 شمسی ساخته شده است.

این بنای باشکوه روی تپه‌ای ساخته شده که نزدیک 15 متر از زمین اطراف آن بلندی دارد و ساختمان آن از سه بخش پی، بدنه و گنبد تشکیل شده که روی هم 55 متر ارتفاع دارند.

بدنه برج روی پایه‌ای مدور قرار گرفته که تنها نزدیک به 2 متر آن بیرون از سطح زمین قرار دارد و حجم وسیعی از آن در دل تپه فرو رفته است. بدنه بنا سراسر از آجرهای پخته قرمز رنگ ساخته شده که در نهایت پختگی و استحکام هستند و به علت تابش آفتاب در طول قرن‌ها به رنگ زرد طلایی زیبایی درآمده که خود بر زیبایی بنا افزوده است.

گنبد مخروطی بنا به ارتفاع 18 متر بدون هیچ واسطه‌ای روی بدنه برج قرار گرفته و دارای شیب تند و سطح صاف و صیقلی بوده و بر خلاف اکثر برج ها و گنبدهای آرامگاهی، تک پوش است که این موارد باعث ماندگاری آن شده است.

برج گنبد کاووس فقط از آجر ساخته شده و در آن بتون آرمه و اسکلت فلزی و فولاد و ... وجود ندارد. این در حالیست که نه فرسوده شده و نه زلزله توانسته حتی یک ترک به آن بیندازد.




برج مهماندوست - سمنان

برج مهماندوست در نزدیکی روستایی به همین نام در نزدیکی شهرستان دامغان در استان سمنان قرار دارد. 

این برج بدون سقف است و ساختمانی آجری دارد و در سال 490 قمری ساخته شده است. ساختمان این برج با دقت فراوانی ساخته شده به طوری که بعد از حدود هزار سال که از عمر آن می‌گذرد، تیزی لبه تزئینات آجری قرنیزهای آن همچنان چشم‌نواز هستند. دور دایره این برج از خارج 34 ذرع و قطر آن از داخل 20.7 متر است.

این برج دوازده ترک دارد که یکی از ترک‌‌ها مدخل است. پس از آن کتیبه‌‌ای قرار دارد به خط کوفی و بالای آن کتیبه دیگری است به خط بنائی و از آن به بعد گنبد مخروطی شروع می‌‌شود، اما گنبد آن خراب شده است.

در برج، یک قبر آجری در وسط و دو قبر دیگر سنگ‌‌چین دیگر دیده می‌‌شود. هویت شخص دفن‌شده در برج مشخص نیست و تحقیقی هم درباره آن انجام نشده است.

تزیینات بالای برج شامل: کتیبه‌ها و مقرنس‌کاری‌های زیبایی است که کتیبه‌ها به خط کوفی و دورتادور برج را فرا گرفته‌اند. در این کتیبه‌ها تاریخ بنای برج سال ‌490 هجری قمری نوشته شده است. برج روی پایه‌ دایره‌ای‌شکلی قرار گرفته و قسمت تزیینات آن از ‌12ضلعی به استوانه تبدیل شده است که به‌دلیل این ویژگی جزو برج‌های استثنایی محسوب می‌شود.




برج رادکان - گلستان

برج تاریخی رادکان در جنوب شهرستان کردکوی در غرب استان گلستان قرار دارد و یکی از آثار تاریخی و دیدنی این استان با بیش از یک هزار سال قدمت است.

این برج حدود 32 متر ارتفاع و 15 متر قطر از 2 قسمت گنبدی و بدنه تشکیل شده که گنبد آن به صورت مخروطی بلند و  کشیده و به صورت 2 پوسته‌ای است. این بنا در گذشته به عنوان راهنمای بازرگانان و مسافران مورد استفاده قرار می‌گرفت.

مصالح بنا از آجر و نوعی گچ است که در نمای خارجی آن نیز در بین سرآجرها تزئینات گچی تورفته با انگشت دست وجود دارد.

ورودی هلالی شکل بنا در ضلع جنوبی است که در بالای سردر آن یک قاب مستطیل شکل با کتیبه‌ای به خط کوفی و تزئینات گچی و آجری وجود دارد که قسمتی از آن از بین رفته است. نمای داخلی بنای برج رادکان کردکوی نیز به صورت مدور و با گچ‌اندود شده است.

برج رادکان استان گلستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.




برج آرامگاه بابا حسین - همدان

برج آرامگاه بابا حسین (یا ددحسین) در 55 کیلومتری غرب ملایر و 12 کیلومتری شرق مرکز دهستان سفید کوه (انوچ) در دامنه باغات روستای سیاه کمر، قرار دارد.

گفته می شود این مکان، آرامگاه یکی از پیامبران بنی‌اسرائیل، حضرت یوشع بن نوح بوده که در گذشته مورد توجه یهودیان ساکن در منطقه بوده است. برج آرامگاه بابا حسین دارای پلان و و طرح 12 ضلعی منتظم از نوع برج مقبره‌های دارای گنبد رک (مخروط) است.قسمت داخلی آن به صورت 8 ضلعی و در داخل هریک از اضلاع طاق نمایی نسبتا عمیق با قوس‌های جناغی ایجاد شده است.

این طاق نماها هر یک داخل قاب مستطیلی شکلی که با آجرکاری برجسته ایجاد گردیده است قرار گرفته‌اند. وجود این طاق نماها علاوه بر تزیین جهت کاستن اضلاع دوازده گانه بیرونی به 8 ضلع در درون بوجود آمده‌اند.

مقبره بابا حسین در سال 1379 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.




برج رادکان - خراسان رضوی

برج رادکان در استان خراسان رضوی و در 80 کیلومتری مشهد در مسیر چناران در محل شهر قدیم رادکان قرار دارد.

ارتفاع این برج 35 متر، قطر داخلی‌اش 14 متر و قطر خارجی آن 20 متر است. منظر بیرونی بنا تا ارتفاع 2.5 متری به شکل 12 ضلعی و از آن جا تا زیر گنبد به صورت 36 ترک نیم ستونی ساخته شده است. برج رادکان دارای گنبد مخروطی شکل است که ساختمان آن احتمالا در سال 607 قمری به پایان رسیده است.

تاریخ احداث برج رادکان را دو سال 600 یا سال 680 ذکر می کنند. به دلیل وجود بروج دوازده‌گانه برخی برای این برج کارکرد تقویم و ستاره‌شناسی نیز قایل‌اند. برج رادکان، در روزگار اوج خود، تنها تعیین کننده فصل، سال و نوروز در جهان بوده است. این برج اثر ریاضی دان، ستاره شناس و دانشمند بزرگ ایرانی، خواجه نصیرالدین توسی است.





برج کشمر - خراسان رضوی


برج کشمر در استان خراسان رضوی در نزدیکی شهرستان کاشمر و در شمال شرقی بردسکن در روستایی به همین نام قرار دارد.

معماری این برج که 18 متر ارتفاع دارد به سبک برج رادکان است. شکل درونى برج، هشت‌گوش است و 42 متر محیط خارجی و 21 متر محیط داخلی دارد. نمای خارجی پوششی مخروطی شکل دارد و از آجر ساخته شده است. بنا دو جداره است که از جدار داخلی طاقی‌هایی به داخل بنا ساخته شده است. برج از داخل 3 طبقه دارد و ارتفاع تیزه اصلی گنبد تا کف 31 متر است.

مهمترین کارکرد این برج راهنمایی مسافران مرکز ایران به نیشابور بوده است.




برج شمس تبریزی - آذربایجان‌غربی

برج شمس تبریزی روی مزاری منسوب به شمس تبریزی در دوره صفویان در شهر خوی ساخته شد.

سطح بیرونی این مناره با شاخ‌هایی از قوچ وحشی که شاه اسماعیل صفوی طی اقامت 40 روزه‌اش در کوه چله خانه? خوی شکار کرده بود، تزیین شده است.

مدارک و تصاویر مینیاتوری باقیمانده از مقبره شمس تبریزی در شهرستان خوی نشان می‌دهد این بنا در ابتدا از 3 مناره دور قبر شمس تشکیل شده بود که به دلایل طبیعی اکنون تنها یکی از آنها مانده است.

برج شمس تبریزی 3.40 متر قطر 11 متر مساحت دارد.




برج اخنگان - خراسان رضوی

برج یا میل اخنگان بنایی آجری است که در فاصله 22 کیلومتری شمال شهر مشهد مجاور روستایی به همین نام در کناره جاده توس به پاژ (زادگاه فردوسی) قرار دارد. طرح معماری میل به دوره تیموری و قرن نهم هجری منتسب است.

این برج، مقبره‌ای به ارتفاع 17 متر است که روی سکوی مدوری با هشت نیم ضلعی قرار گرفته‌است و نمای خارجی آن علاوه بر دارا بودن شکل مدور با 8 نیم ستون الحاقی تزئین شده‌است. بر راس بنا گنبدی از نوع مخروطی قرار گرفته که با کاشی‌های لاجوردی و فیروزه‌ای در نوارهای افقی تزئین شده‌است.

بنا از آجر ساخته شده و با قطعات کاشی به شکل‌های مستطیل، چند ضلعی و ستاره چلیپا با نقوش برجسته و متنوع به رنگ لاجوردی و فیروزه‌ای تزئین شده است.




برج کاشانه بسطام - سمنان

برج کاشانه، در جنوب شهر بسطام و جنوب خاوری مسجد جامع بسطام در استان سمنان قرار دارد. این برج از بناهای تاریخی قرن هفتم و هشتم هجری است. تاریخ بنای برج کاشانه بر اساس کتیبه سر در ورودی، سال 700 قمری است.

ارتفاع این برج 20 متر است و در بالای برج نوشته‌ای به خط کوفی دیده می‌شود که در آن نام الجایتو ثبت شده است.

ارتفاع این برج از درون 24 متر و از بیرون نزدیک به 20 متر است. شکل خارجی آن چند ضلعی منتظم سی ضلعی است.

در بالای برج دو حاشیه از آجرها بزرگ وجود دارد که روی آن مطالبی نوشته شده است. در ضلع جنوب غربی این برج روی یک آجر کلمه بسم الله الرحمن الرحیم با خط ثلث بسیار زیبایی دیده می‌شود.

برج کاشانه در سال 1310 در فهرست آثار تاریخى به ثبت رسیده است.




برج سه گنبد - آذربایجان‌غربی

سه‌گنبد نام برجی در جنوب شرقی شهر ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی است. این بنا آرامگاه است و در سال 580 قمری ساخته شده است.

در مدخل بنا سه کتیبه به خط کوفی باقی مانده است و این بنای تاریخی به شکل استوانه و مدور ساخته شده است. قطر بنا 5 متر و ارتفاع آن 13 متر است. ساختمان فعلی دو طبقه است و در چهار سمت آن دریچه‌هایی وجود دارد.

‌بناى استوانه‌اى شکل مدور دخمه‌ای دارد که قسمت فوقانى آن را به وسیلهه آجر به مقبره تبدیل کرده اند. تزئینات سر در ورودی مقبره نیز در نوع خود کم نظیر است و به صورت قطعات سنگ و گچ با نقوش هندسی و کتیبه به خط کوفی تزئین شده است.

این اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.





برج باراجین – قزوین


برج باراجین در 12 کیلومتری شمال قزوین قرار دارد و می‌توان آن را از آثار قرن 4 یا 5 هجری قمری به شمار آورد. در مجموع بنای برج بارجین از نظر تناسب، اثری جالب توجه است و این طور دیده می شود که از پایین به بالا، رفته رفته از قطر بنا کاسته می‌شود. طرح برج به شکل 8 نیم ستون مدور است و در فواصل منظم، دور تا دور بدنه اصلی برج اضافه شده‌اند.

ارتفاع این نیم ستون‌ها نزدیک به 6 متر است. حدود 1 متر به بالای برج مانده، یک ردیف سنگ خارا که با دقت خاصی تراشیده شده، دور تا دور برج را فرا گرفته و حدود 10 سانتیمتر لبه آن، از بدنه برج بیرون آمده است. این برج 1 ورودی دارد. داخل برج طرح مشخصی ندارد و احتمالا به دلیل حفاری‌های مکرر، شکل خود را از دست داده است.




برج شیخ شبلی - تهران

برج شبلی در منتهی‌الیه قسمت شرقی شهر دماوند به شکل یک بنای منفرد روی تپه‌ای واقع شده است. برج شبلی ابتدا بصورت 8 ضلعی ساخته شد ولی در دوران بعدی آجرکاری به سبک سلجوقیان روی آن انجام شده است. این بنای تاریخی ارزشمند که تقریبا 10 متر ارتفاع دارد، یک برج آرامگاهی آجری 8 ضلعی با پشتیبان‌های مدور در گوشه‌های آن است.

این برج از آثار قرون 4 و 5 قمری و از دوران سلجوقی است و در سال 1351 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. بدنه برج، گره چینی و تزیینات آجری زیبایی دارد و گنبد آن که مخروطی شکل و 8 ترک است با زاویه تند به طرف رأس متمایل می‌شود.




برج خورموج - بوشهر

برج یا قلعه خورموج در شهر خورموج از توابع بخش مرکزی شهرستان دشتی در استان بوشهر قراردارد و یکی از قلعه‌های معروف و تاریخی و یکی از نقاط نگهبانی و جایگاه پاسداران شهر در دوران گذشته بوده‌است.

این برج یکی از آثار شکوهمند و تاریخی استان بوشهر است که در حال حاضر یکی از برج‌های آن باقی مانده‌است. قلعه خورموج شامل چهار حصار، چهار قلعه، اندرونی، عمارت مرکزی و قراولخانه و اصطبل است. سبک معماری آن سلجوقی و متاثر از سبک قلعه سازی دوره ساسانی است که با استفاده از طاق‌نماها و گچبری در آرایش دیوارها و درون اتاق‌ها بنا شده است.

در داخل قلعه مهمانخانه و قراولخانه به سبک معماری ایتالیایی و به سبک بناهای زمان صفوی ساخته شده بود که معماران شیرازی و اصفهانی کار ساختن آن را بر عهده داشتند. برج قلعه خورموج دارای 3 طبقه و یک زیرزمین است. در زیرزمین بنا سقف به شکل گنبدی و با تقارن زیبایی ایجاد شده‌است. این تقارن در طبقات دیگر نیز حفظ شده‌است. در طبقه اول سقف چندان تفاوتی نکرده و تنها فرق آن، نقش و نگار‌هایی است که به آن اضافه شده است.

قلعه محمد خان دشتی در سال 1379 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.




برج دوزال امامزاده شعیب - آذربایجان‌شرقی

برج دوزال در 65 کیلومتری شهرستان جلفا بر فراز کوهی مشرف به رود ارس روی آرامگاه امامزاده شعیب بنا شده است.

این برج دارای هشت ضلع آجری بلند است که روی یک قاعده سنگی استوار شده و در هر ضلع آن، طاق‌نمایی بلند با طاق‌ جناغی قرار دارد. حاشیه‌ای از تزئینات معرق با کاشی‌های لاجوردی و فیروزه‌ای دور تا دور قسمت بالای برج را جلوه‌گر ساخته است.


انتخاب اسم قشنگ برای کودک .....

حتما شما هم با افرادی ملاقات داشته اید که نام زیبایی دارند و شنیدن آن برایتان جالب بوده است. بعضی ها از نام ها به خوبی با نام فامیل فرد جفت شده اند و نشان از فکر خوب پدر و مادر او دارند. برخی ها هم بنده های خدا اسم های خوبی ندارند. یا بعضی اسم خوب دارند و اصلا با چهره و شخصیتشان جور نیست.

حالا از این ها که بگذریم، باید گفت انتخاب نام مناسب برای فرزند هم هنر می خواهد. این نیست که فقط یک اسم متفاوت انتخاب کنید و دیگر بقیه چیزها مهم نباشند. قدیم ترها اسم ها از اسامی ائمه بود یا با حرف اول نام پدر و مادر شروع می شد. تقریبا همه فرزندان نامی داشتند که یا آوای یکسان، یا حرف اول یا سه حرف آخر مشابه هم داشت. مثل فرهاد و فروغ که با فاطمه جور شده اند. 

اما این روزها زوج های جوان فقط می خواهند نام عجیبی برای فرزند خود انتخاب کنند که تک باشد. هیچ کس دیگر هم آن اسم را نداشته باشد. یک‌دانه باشد. مثل تعداد فرزندان خود که عموما تک هستند.


اما متفاوت بودن نام لزوما به سود کودک نیست. معنی اسم در آینده کودک تاثیر بسیار دارد. باید نامی انتخاب کنید  که کودک در مدرسه و زندگی آینده به واسطه آن خجالت نکشد و موردتمسخر اطرافیان قرار نگیرد. به طور مثال، نام هایی همچون حرف‌ناز، خیال، سماور، طوطی، قصر، گلدان، مسکو، مریخ، مخصوص، نتیجه یا ده ها نام مشابه که در ثبت احوال استان تهران وجود دارند که اسم نیستند. این نام ها مایه خجالت فرزندان هستند و مجبور است تا 18 سالگی سنگینی درد آن را به دوش بکشد تا بتواند بالاخره تغییر نام دهد.  

یا برخی والدین بدون توجه نامی پسرانه برای دختر یا برعکس آن را انتخاب می کنند. انتخاب نام، تحقیق می خواهد. باید اسمی انتخاب کنید که اشتباه تلفظ نشوند و حس ناخوشایندی به کودک بدهد.

برای انتخاب نام زیبا، کتاب های متنوع و وب‌سایت های متعددی وجود دارند که می توانید از آنها کمک بگیرید.

شاید جالب باشد بدانید، 15 نام برتری که در 6 ماهه گذشته در استان تهران انتخاب شده اند شامل: امیرعلی، محمدطاها، امیرحسین، علی، ابوالفضل، امیرعباس، امیرمحمد، محمدمهدی، محمدحسین، پارسا، ایلیا، محمدرضا، امیرمهدی، حسین و ماهان برای پسران و فاطمه، زهرا، نازنین‌زهرا، ریحانه، النا، رها،هستی، سارینا، باران، ستایش، یسنا، بهار، ثنا، آوا و زینب برای دختران بوده است.
ما نیز در ادامه تعدادی نام زیبا به تفکیک دختر و پسر نام برده ایم که شاید بپسندید.


دختر

پسر

آذرنوش (دوست‌دار فرهنگ)

اردلان

آناهیتا (الهه آب) 

آرش (پهلوان و یکی از بهترین تیراندازان ایرانی)

آیدا (شاد-ماه)

آرین (سفید پوست اریایی)

ارغوان (نام درختی با گل و شکوفه های سرخ)

اهورا (هستی بخش)

آیرین (آتشین)

آیدین (شفاف و روشن)

آذین (زیور)

باربد (نوازنده نامی دربار خسرو پرویز)

آرتمیس (ایزدبانوی حامی شکار)

بردیا (نام پسر کوچک کورش)

آناهید (آناهیتا)

تایماز (پابرجا)

بوژان (رشد کرده)

پارسا (پرهیزکار)

بیتا (بی همتا)

پرهام

پریناز (آن که چون ناز و پری کرشمه دارد)

پویان (پوییدن)

پرنیان (پرده نقاشی)

حسام (شمشیر بران)

پروشات (زن داریوش دوم)

رادین (بخشنده)

تینا (گل)

رامبد

تارا (ستاره)

روزبه

روشا (شاداب)

ژوبین (نام پسر کیکاووس)

سپیدار (درخت بلند و راست)

سام (یکیازشخصیتهای شاهنامه)

ستایش (خوب گفتن)

سپهر (آسمان)

سرمه

سپنتا (مقدس)

سوفیا (عاقل)

سورن (دلیر و پهلوان)

شیوا (نغز)

سینا (یکی از نخستین پیروان اشوزرتشت)

ژوان (میعادگاه عاشق و معشوق)

شایان (سزاوار)

روناک (روشن)

عارف (شناسنده)

رها (نجات یافته)

عرفان

فرناز (بالا)

فرجاد (عالی)

فریماه (خجسته)

فرزان (عاقل)

دایانا (زیباروی)

فرهاد (عاشق افسانه ای شیرین)

کیانا (فرستاده)

فرهود (صداقت و راستی در دین)

گلاره (تخم چشم)

کسرا (یکی از شخصیت های شاهنامه)

گیلدا (طلا)

کاوه (یکی از شخصیت های شاهنامه)

نیوشا (شنونده)

کیان (شاهان)

نیکتا (مانند نیک)

کارن (پسر کاوه آهنگر)

نازلی (نازنین)

کیانوش (یکی از شخصیت های شاهنامه)

نیروانا (آخرین مرحله سلوک)

مانی

ماهور (تابناک)

مهراب (یکی از شخصیت های شاهنامه)

مهرناز (ناز خورشید)

ماهان (منسوب به ماه)

مانا (نام خداوند)

مهیار (یکی از شخصیت های شاهنامه)

ماندانا (مادر کوروش هخامنش)

مهرزاد (نوزاد آفتاب)

مانیا (خسته شده)

هومان (یکی از شخصیت های شاهنامه)

مانلی (ماندگار)

هومن (نیک اندیش)

هلن (دختر ژوپیتر خدای خدایان)

یاشار (جاوید)



فرهنگ استفاده از ماهواره را دارید؟

مجله سپیده دانایی: نتایج مطالعات نشان می دهد اکثر خانواده ها، ماهواره را به خانه خود راه داده اند و از آن استفاده می کنند؛ گرچه برخی با استفاده از ماهواره مخالف هستند، نسل جدید به استفاده از ماهواره ادامه می دهد. از نظر برخی کارشناسان صاحب نظر در این زمینه، ما نمی توانیم جلوی ارسال امواج ماهواره و رسوخ هنجارها و آموزه های غیرخودی به درون خانواده هایمان را سد کنیم اما می توانیم با اتخاذ راهکارهایی جلوی آسیب این ابزار را بگیریم و حتی کنترل مناسبی روی آن داشته باشیم. این مقاله قصد دارد شما را با برخی از این راهکارها آشنا کند.

خود را مستثنا نکنیم

وقتی درباره آسیب های ماهواره صحبت می شود، برخی معتقدند ماهواره هیچ آسیبی حداقل برای آنان و خانواده هایشان نداشته و این نحوه استفاده از ماهواره است که باعث آسیب می شود و افراد باید ظرفیت استفاده از آن را در خود ایجاد کنند و به قول خودشان فرهنگ استفاده از آن را داشته باشند!

این حرف چندان بی ربط و غلط هم نیست اما از سویی مگر می شود یک رسانه بدون هدف و سوگیری باشد! هر رسانه ای از جمله ماهواره و شبکه های آن اهداف و مقاصد مختلفی را دنبال می کنند و بدانید شما نیز جزو گروه های هدف آنها هستید.


بنابراین این توهم کنترل که «من می توانم جلوی هر آسیبی را بگیرم» را از خود دور کنید و بدانید همه چیز تحت کنترل ما نیست و خطر برای همه وجوددارد؛ از جمله برای شما و خانواده تان. برای مثال آیا زمانی که در خانه نیستید می دانید کودکتان مشغول تماشای چه شبکه و محتوایی است؟ آیا زمانی که یک فیلم سینمایی را نگاه می کنید، می دانید چه پیام نهفته ای را به شما منتقل می کند؟ پس مراقب آنچه می بینید، باشید.

سواد رسانه ای خود را بالا ببرید

امروزه برای اینکه بتوان در کنار بهره برداری آگاهانه و فعالانه از ماهواره، خود را در مقابل چالش ها و پیامدهای مخرب آ«، حفظ کنیم، باید یک نوع سواد جدید یعنی «سواد رسانه ای» را در خود بالا ببریم؛ البته گرچه سطح سواد رسانه ای مردم جامعه نسبت به سابق افزایش یافته است، اما همچنان رضایتبخش نیست و شکاف اطلاعاتی به خصوص بین والدین و فرزندان در زمینه استفاده از فناوری مشهود است. برای مثال بسیاری از والدین نمی دانند مثلث زردرنگ بالای برخی تصاویر به چه معناست؟ علامت خرگوش بالای تصاویر یعنی چه؟ و ... فقط به این مورد اکتفا کرده اند که هنگام نصب ماهواره، از فرد نصب کننده بخواهند شبکه های به اصطلاح ناجور را قفل کند! جالب آنکه کمی بعد تنها کسی که می تواند شبکه ای را قفل یا باز کند همین فرزند خانواده است. بنابراین لازم است با بالا بردن سطح سواد رسانه ای، به صورت هدفمندتر از ماهواره استفاده کنیم.

تفکر انتقادی را در خود پرورش دهید

شبکه های ماهواره ای و سایر رسانه ها ما را در مقابل گستره وسیعی از اطلاعات قرار می دهند که گاه متضاد همدیگر و گاه مخالف عقاید شخصی ماست، این مسئله لزوم داشتن و پرورش تفکر انتقادی را برای ما مطرح می کند. به واقع زندگی در جامعه پیچیده امروزی نیازمند افرادی است که قادر هستند با تکیه بر تفکر و اندیشه خود بر مسائل پیرامون خویش فائق آیند و در چارچوب و چشم انداز روشنی، اطلاعات لازم درباره زندگی خویش جمع آوری و ترکیب و با یک داوری خوب، آنها را ارزیابی کنند و از کارهای ناممکن بپرهیزند. پذیرش صِرف و بدون قض1اوت منصفانه اطلاعاتی که ماهواره و رسانه ها در اختیار ما قرار می دهند، می تواند آسیب های جبران ناپذیری را بر ما وارد کند؛ بنابراین در پذیرش اطلاعات نقادانه بیندیشید.

برای اوقات فراغت خود برنامه داشته باشیم

شاید مهمترین دلیل گرایش به برنامه های ماهواره ای، نداشتن برنامه هدفمندت جهت گذراند اوقات فراغت باشد که باعث می شود در خانه بمانیم و بی هدف شبکه های ماهواره ای را تماشا کنیم. گرچه در برخی شهرها، امکانات تفریحی کم و محدود و حتی پرخرج است، با کمی دقت و البته خلاقیت می توان برنامه های متنوع، سرگرم کننده و کم هزینه را برای خودمان و خانواده مان، تدارک ببینیم تا علاوه بر پر کردن سالم اوقات فراغت، زمانی برای با هم بودن و به هم نزدیک تر شدن را داشته باشیم. پس به جای اینکه به خود و فرزندتان بگویید، ماهوارته نگاه نکن، بهتر است بگویید چه کار می تواند انجام دهد.

با فرزندان خود در زمینه محتوا و آسیب های ماهواره صحبت کنید

گاهی والدین گمان می کنند مسئولیت آموزش فرزندان برعهده نهادهای دیگر مانند مدرسه و دانشگاه است و آنان وظیفه ای و اختیاری در این زمینه ندارند؛ در حالی که ماهواره در خانه شماست و بهترین شخصی که می تواند در زمینه نحوه استفاده و آسیب های احتمالی ماهواره با فرزندتان صحبت کند، شما هستید. بنابراین با لحن و گفتاری که متناسب با ویژگی های روان شناختی وس طح فرزندتان باشد، با او صحبت کنید تا در این زمینه آگاه شود.


ارتباط دوستانه و اجتماعی خود را گسترش دهید

تعاملات خانوادگی و دوستانه نقش مهمی در رشد و تکوین آدمی دارد. وقتی شبکه های ماهواره ای درمقایسه با ما، زمان بیشتری را با فرزندان و اعضای خانواده مان می گذراند، این یک زنگ خطر برای ایجاد فاصله فیزیکی و روانی و همچنین بروز آسیب های متعدد فردی و اجتماعی است.

برقراری ارتباط سازنده، گرم و صمیمی علاوه بر اینکه می تواند ابزاری مفید برای جلوگیری از استفاده نابجا از ماهواره در اختیار ما قرار دهد، می تواند زمینه های رشد و ترقی فردی و اجتماعی را نیز برای ما و فرزندمان فراهم کند.

هدفمند تماشا کنید

حالا که به تماشای ماهواره نشسته اید، بدانید هر چیزی را هر کسی نمی تواند ببیند! راحت تر بگویم، برای چه کودکتان هنگامپخش برنامه های بزرگسالانه باید در کنار شما باشد و هر جور محتوایی را ببیند! تنوع شبکه های داخلی و شبکه های ماهواره ای آنقدر زیاد شده است که بتوانید به صورت هدفمند، برنامه ای را که مناسب و متناسب با سن و ویژگی های مخاطب است، انتخاب کنید.

فرزندتان می تواند برنامه مورد دلخواه و مناسب خود را ببیند و شما نیز برنامه مطلوب خود را؛ البته قرار نیست ماهواره و برنامه های آن مامای کودکتان شود؛ همچنین حواستان به خودتان هم باشد. همچنین تا جایی که می توانید، از برنامه هایی که محتوای خشونت بار و ضد ارزشی دارند، پرهیز کنید.


بفرمایید شام به میزبانی عابدزاده!

دوشنبه شب احمدرضا عابدزاده کاپیتان دهه 70 تیم‌ملی ایران در منزلش میزبان تعدادی از چهره‌های سرشناس و محبوب آن نسل بود.
خبرآنلاین: دوشنبه شب احمدرضا عابدزاده کاپیتان دهه 70 تیم‌ملی ایران در منزلش میزبان تعدادی از چهره‌های سرشناس و محبوب آن نسل بود.

کریم باقری، افشین پیروانی، علیرضا منصوریان، خداداد عزیزی و مهدی هاشمی‌نسب از مهمانان عابدزاده بودند و پس از صرف شام تا پاسی از شب نشستند و از خاطرات قدیمی‌شان گفتند.

عابدزاده برخی همبازیان آن ادوار را به دلیل حضورشان در شهرستان‌ها به ضیافت شام خود دعوت نکرد و فقط خداداد عزیزی را به دلیل صمیمیت بالا از مشهد به تهران کشاند.

اینکه چرا علی دایی  به ضیافت کاپیتانش دعوت نشد چندان عجیب نیست! اما تنها مهمانی که به دلیل بیماری یکی از نزدیکانش نتوانست در منزل عابدزاده حضور یابد مهرداد میناوند بود و تمام حاضران اذعان داشتند غیبت میناوند بسیار محسوس است آن هم در شبی که علیرضا منصوریان در جمع حضور دارد! چون این دو همبازی قدیمی شدیداً با یکدیگر شوخی دارند.

ساعت 21 حمید بابازاده مربی دروازه‌بان‌های استقلال نیز به این جمع اضافه شد. او سال‌ها با عابدزاده همبازی بوده و رابطه نزدیکی با یکدیگر دارند.

سفره شام باز شد و دوستان عابدزاده منتظر سبزی‌پلو و ماهی بودند اما احمدرضا آنها را غافلگیر کرد!

عابدزاده از زمان بازیگری نزد دوستانش به «ماهی‌خوار» شهرت دارد چون امکان ندارد در یک وعده غذایی‌اش ماهی سر سفره‌اش نباشد. عادت‌های غذایی او را فوتبالیست‌ها خیلی خوب می‌دانند. احمدرضا هرگز قند، شکر، نمک، سس، نوشابه، چیپس، پفک، غذاهای چرب و... استفاده نمی‌کند و چه بسا به خاطر همین سبد غذایی و ورزش مداوم در سال‌های پایانی دهه چهلم زندگی حتی یک کیلو اضافه‌ وزن ندارد و همچون نوجوانان ژیمناستیک کار از انعطاف بدنی تحسین‌آمیزی بهره می‌برد.

عابدزاده با کباب، جوجه، کشک بادمجان و لازانیا از دوستانش و خانواده آنها پذیرایی کرد و پس از صرف شام هرکدام خاطره‌ای را نقل کرده و بر سر موضوع بحث می‌شد. درست نیست بنویسیم کدام چهره شاخص فوتبال صاحب تلخ‌ترین خاطره‌ها نزد همبازیان پیشین خود بود اما یادآوری بازی با استرالیا، دیدار ایران و قطر که منجر به اخراج کریم باقری شد، بازی ایران و ژاپن، ایران و آمریکا، کارهای استاد اسدی و سختگیری‌های مایلی‌کهن ساعات خوبی را برای این چهره‌های شاخص فوتبال ایران رقم زد.

در شبی که برنامه 90 از تلویزیون پخش می‌شد تلویزیون منزل عابدزاده خاموش بود و گرمی محفل باعث شد هیچ‌کدام نخواهند به تماشای تلویزیون بپردازند. ساعت 23:30 صدای خداداد عزیزی دورگه شد و با عذرخواهی از جمع منزل عابدزاده را ترک کرد. خداداد هنوز همچون زمان فوتبالش عادت دارد ساعت 12-11 شب بخوابد. او همراه هاشمی‌نسب به منزلش در کرج رفت و بقیه تا ساعت 2 نیمه‌شب نشستند و از گذشته‌هایشان تعریف کردند.

قبل از سفر عابدزاده به آمریکا او به همراه کریم باقری و افشین پیروانی به صورت نوبتی ماهی یک شب میزبان یکدیگر می‌شدند و حالا قرار گذاشته‌اند دایره دوستان بفرمایید شام خود را به 7، 8 نفر افزایش دهند و هر ماه یکی از این گروه میزبان سایرین باشد. حالا باید دید در اسفندماه کدام چهره دوستانش را به شام دعوت می‌کند.


سید حسن خمینی هم آبی از آب در آمد ...

البته در بیت امام همه به این صورت استقلالی نیستند. زهرا اشراقی که دختر عمه سید حسن خمینی محسوب می شود از طرفدارهای پر و پا قرص پرسپولیس است.
سایت گل: مصاحبه جذاب سیدحسن خمینی و عادل فردوسی پور زوایای مختلفی را داشت. مجری نود که می دانست که او استقلالی است در طول مصاحبه مرتب این نکته را به او گوشزد می کرد اما سید حسن تلاشش را کرد تا موضعش را رسما عنوان کند.

اما او به یک داربی اشاره کرد که تیم مورد علاقه اش دو بر صفر عقب بود و سپس دو بر دو مساوی کرد. اگر داربی های دو دهه اخیر را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید تنها در یک داربی این اتفاق رخ داد؛ بازی جنجالی سال 1373 که پرسپولیس با دو گل پیش بود و سپس بازی دو بر دو شد اما به علت درگیری محرمی و قلعه نویی و سپس به زمین ریختن هواداران پرسپولیس، بازی نیمه تمام ماند.

سید حسن در صورتی خودش استقلالی است که پدر مرحومش از طرفداران شاهین به حساب می آمد. البته سید احمد خمینی رابطه خوبی هم با علی پروین داشت و از این رو خیلی ها او را پرسپولیسی می دانستند اما سید حسن طرفدار استقلال شد. او پیشتر عنوان کرده بود به صورت ناشناس و با لباس مبدل به ورزشگاه ازادی می رفته و بازی های تیم محبوبش را نگاه می کرده.

البته در بیت امام همه به این صورت استقلالی نیستند. زهرا اشراقی که دختر عمه سید حسن خمینی محسوب می شود از طرفدارهای پر و پا قرص پرسپولیس است. او بارهای در پیجش به این موضوع اشاره کرده و حتی برای استقلالی ها کری معروف شش تایی ها را هم خوانده است.


سنگسار یک دختر به دلیل عضویت در فیسبوک ....

عناصر گروه تروریستی داعش در سوریه، دختر جوانی به نام «فطوم الجاسم» را به علت عضویت در شبکه اجتماعی فیس بوک، تا حد مرگ سنگسار کردند.

خبرگزاری فارس: عناصر گروه تروریستی داعش در سوریه، دختر جوانی به نام «فطوم الجاسم» را به علت عضویت در شبکه اجتماعی فیس بوک، تا حد مرگ سنگسار کردند.

منابع خبری معارضین سوری، گزارش دادند، عناصر گروه «داعش» این دختر جوان را ابتدا به دادگاه شرعی در منطقه «الرقه» بردند و قاضی شرع نیز، عضویت در فیس بوک را هم طراز با عمل زنا دانست و حکم به سنگسار وی داد.

گروه داعش مدتی است که بر منطقه «الرقه» در شمال سوریه سیطره پیدا کرده و احکام تند و خشونت آمیز خود را اعمال می‌کند.


تکذیب یک خبر درباره «علی ضیاء» ....

علی زاهدی، تهیه‌کننده برنامه «ویتامین 3» درباره‌ی حواشی که با ایجاد یک صفحه جعلی در فیسبوک به نام سیدعلی ضیاء و توهین به علی دایی در فضای مجازی ایجاد شده است، تصریح کرد: این مجری هیچ توهینی به سرمربی تیم پرسپولیس نکرده و اظهارات نسبت داده شده به ضیاء خطاب به علی دایی کذب محض است.
خبرگزاری ایسنا: علی زاهدی، تهیه‌کننده برنامه «ویتامین 3» درباره‌ی حواشی که با ایجاد یک صفحه جعلی در فیسبوک به نام سیدعلی ضیاء و توهین به علی دایی در فضای مجازی ایجاد شده است، تصریح کرد: این مجری هیچ توهینی به سرمربی تیم پرسپولیس نکرده و اظهارات نسبت داده شده به ضیاء خطاب به علی دایی کذب محض است.

 وی افزود: در صفحه فیسبوک جعلی که با نام ضیاء فعالیت می‌کند، اظهاراتی خطاب به سرمربی تیم پرسپولیس منتشر شد که واکنش هواداران این فوتبالیست را به دنبال داشت، در حالی که اصلا این صفحه متعلق به ضیاء نیست.

این تهیه‌کننده تأکید کرد: مخاطبان این برنامه صبحگاهی مطلعند که این سخنان به این مجری جوان برنمی‌گردد و او اگرچه در خصوص اخبار روز،‌ اظهار نظرهایی داشته است، مدت زمان طولانی است که درباره پرسپولیس و علی دایی در برنامه نیز حرفی نزده است.

برخی رسانه‌ها اخیرا مطالبی با تیترهایی چون حمله مجری تلویزیون به علی دایی و... را منتشر کرده‌اند که در آن با استناد به صفحه جعلی فیسبوک ضیاء و مطلبی که پس از حضور دایی در برنامه «90» در آن گذاشته شده، این مجری را به توهین علیه سرمربی پرسپولیس محکوم کرده‌اند.

ضیاء اخیرا در صفحه اینستاگرام خود دایی را اسطوره فوتبال ایران خوانده است.