سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راه کمال

صفحه خانگی پارسی یار درباره

هشدار جدی درباره ازدواج فامیلی ایرانی ها .....

متخصص بیماری های کودکان و ژنتیک هشدار داد: "موکوپلی ساکاریدوز"به گروهی از بیماری های ژنتیکی،متابولیکی و نادر گفته می شود که در ایران به دلیل شیوع ازدواج های فامیلی نسبت به کشورهای پیشرفته دنیا شایع تر است.

شفا آنلاین: متخصص بیماری های کودکان و ژنتیک هشدار داد: "موکوپلی ساکاریدوز"به گروهی از بیماری های ژنتیکی،متابولیکی و نادر گفته می شود که در ایران به دلیل شیوع ازدواج های فامیلی نسبت به کشورهای پیشرفته دنیا شایع تر است.

دکتر یوسف شفقتی ضمن اعلام این مطلب گفت: به دنبال بیماری های موکوپلی ساکاریدوز، نقص آنزیمی به دلیل جهش ژنتیکی اتفاق می افتد. یعنی بعد از جهش یک ژن، باید یک آنزیم تولید شود که دیگر نمی شود.

او با بیان این که بعداز آن ماده ای که باید شکسته و دفع شود نمی تواند تجزیه و دفع شود یادآور شد: این بیماری در بچه ها پس از تولد علائمی ندارد بلکه طی چند ماه یا گاهی چند سال بعد به تدریج پدیدار می شوند.

مشاور بیماری های های ارثی،متابولیکی و مادرزادی، متوقف شدن رشد بچه ها؛کوتاه ماندن قد؛ متورم،بزرگ و سفت شدن مفاصل،ابتلا به فتق و کدورت قرنیه را از علائم بیماری های موکوپلی ساکاریدوز بر شمرد.

او با بیان این که کبد و طحال مبتلایان به این بیماری ها بزرگ می شود ادامه داد:این بیماران از نظر ذهنی هم به تدریج دچار کند ذهنی و پس رفت می شوند.

دکتر شفقتی با بیان اینکه چنین کودکانی گاهی مشکلات بینایی- شنوایی و حرکتی پیدا می کنند گفت: همچنین علائمی در مغز به صورت عقب ماندگی ذهنی، تشنج و امثال آنها نیز ایجاد می شود.

عضو اسبق هیئت علمی مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: این کودکان دچار عفونت های مکرر تنفسی هم می شوند ضمن این که گرفتار معلولیت جسمی و ذهنی هم خواهند شد.

او با بیان این که اکثر مبتلایان به بیماری های موکوپلی ساکاریدوز عمر کوتاهی دارند گفت: در صورتی که خانواده ای فرزندی مبتلا به یکی از تیپ های این بیماری ها را داشته باشد، تکرار آن در تولد حاملگی های بعدی مضاعف می شود. در این صورت در حاملگی های بعدی خطر ابتلا به آن 25درصد است یعنی یک به چهار.

او با بیان این که خوشبختانه ژن وآنزیم های این بیماری ها شناخته شده است گفت: در واقع این ژن و آنزیم ها با روش های بیوشیمیایی و آنزیمی ژنتیکی به طور دقیق قابل شناسایی اند.

دکتر شفقتی گفت: در کودکان مبتلا سعی می شود نوع بیماری که شامل تیپ یک - دو- سه - چهار و شش است به صورت دقیق شناخته شود و در حاملگی های بعدی با روش های تشخیص قبل از تولد با نمونه گیری از جنین مشخص می شود که جنین سالم است یا مبتلا.

او در ادامه گفتگو توصیه کرد: افراد تا حد امکان از ازدواج های فامیلی به ویژه خویشاوندی 2 طرفه (یعنی دختر و پسر خاله و دختر و پسرعمو) اجتناب کنند.او در این باره هشدار داد: زیرا در ازدواج های خویشاوندی 2طرفه شانس ابتلای فرزندان آنها به این قبیل بیماری های ژنتیکی و در عین حال نادر به شدت افزایش می یابد.

مشاور بیماری های های ارثی،متابولیکی و مادرزادی یادآور شد: اگر در خانواده ای از این گونه بیماری ها وجود دارد حتمأ قبل از ازدواج و حاملگی با یک مشاور ژنتیک مشورت کنند.


روایتی از پیشینه و تحولات سیارهای مجازی به اسم فیسبوک .....

 

کمربندهای ایمنی خود را سفت و محکم ببنیدید. این بارمی‌خواهیم شما را در تونل گذشته‌ها رها سازیم. بدون شک بارها و بارها داستان بزرگترین و پرجمعیت‌ترین اجتماع انسانی حال حاضر کره زمین را شنیده‌اید. از راهی که آمده و راهی که بینانگذار جوان آن می‌پیماید. راهی که هدست‌های واقعیت مجازی به فیس‌بوک رهنما خواهند شد.
در این مقاله تنها می‌خواهیم تا نگاهی به عقب‌تر انداخته و ببینیم که چگونه شبکه مارک زاکربرگ، یک استارت آپ کوچک، به غولی چنین بزرگ در بین شبکه‌های اجتماعی تبدیل شد.
از همین ابتدای راه بگوییم که قرار نیست مقاله ما تنها تاریخچه‌ای بر گذر فیس‌بوک از تونل زمان باشد. این بار  می‌خواهیم دم‌تازه‌ای به روایتی کهنه از این شبکه میلیاردی بدمیم و از آینده آن نیز چند کلامی صحبت کنیم.
سال 2004، فیس‌بوک بیشتر یه یک بانک اطلاعاتی کوچک شباهت داشت تا شبکه‌ای میلیاردی که هر اقدام آن دنیای مجازی و واقعی را زیر و رو می‌کند! بانک اطلاعاتی که  تنها تعداد محدودی دانشجو عضو آن بودند و از آن برای به اشتراک‌گذاری علاقمندی‌ها و رد و بدل‌کردن اطلاعاتشان استفاده می‌کردند. در آن زمان تنها دانشجویان در این شبکه حضور داشتند و خبری از رابط کاربری گرافیکی یا ده‌ها امکاناتی که امروز دیده می‌شود نبود. اما این تنها آغاز ماجرای بزرگترین شبکه اجتماعی حال حاضر دنیا بود.
بر خلاف تصور بسیاری از مردم، فیس‌بوک اولین شبکه اجتماعی نبوده و نیست! قبل از فیس‌بوک پروژه‌های بسیاری آمده بودند و بعضی هم تا حدودی نیز موفق ظاهر شده بودند. اما هیچ کدام از نبوغ فیس‌بوک در طراحی و استفاده از ترفندهای گوناگون طراحی که در بقای فیس‌بوک نقش داشت، بهره‌مند نبودند. این موضوع به حدی برای فیس بوک اهمیت داشت که حتی این غول اجتماعی، چندین بار ظاهر و طراحی خود را برای نمایش بهتر داده‌ها تغییر داد تا به شیوه‌ای قابل قبول دست پیدا کند.
استارت‌‌آپ کوچکی به بزرگی فیس بوک...
Friendster را قدیمی‌ها به یاد دارند. شبکه‌ای که در سال 2002 قدم به میدان گذاشت و تا همین چند سال پیش،‌ یعنی سال 2011، بیش از 100 میلیون کاربر را در خود جای داده بود. ولی با کاهش بازدید‌کننده‌های آمریکاییش در چند ساله اخیر، این شبکه نیز در نهایت تسلیم قضا شد و با محوریت بازی‌های رایانه‌ای، فعالیت خود را از سر گرفت.
این شبکه، هر چند اولین نبود، ولی از آن می‌توان به عنوان پیشگام در جذب و توسعه فضای مجازی نام برد. شیوه این شبکه در اشتراک‌گذاری اطلاعات بر مبنای  به اشتراک‌گذاری اطلاعات در سیرکل(دایره‌هایی) از افرادی بود که به نوعی در دنیای مجازی با یکدیگر آشنایی داشتند.  اما این شبکه چندان امکاناتی را برای ایجاد یک پروفایل شخصی با قابلیت برقراری تماس با دیگر کاربران و شبکه‌های اجتماعی ارائه نمی‌نمود. در نهایت نیز همانطور که گفتیم اندک اندک با کاهش ترافیک خود، به کلی از دنیای مجازی کنار رفت.
قبل از فیس بوک، MySpace لقب بزرگترین جامعه مجازی را به دوش می‌کشید. این شبکه نیز در سال 2003 پدید آمد و تا سال 2008 با میلیون‌ها کاربر به عنوان بزرگترین شبکه اجتماعی شناخته می‌شد. همچنین گزارش‌ها حاکی از آن هستند که این شبکه، در سال 2005 قصد داشته سایت زاکربرگ را با قیمتی معادل 75 میلیون دلار از آن خود کند. هنوز معلوم نیست که در صورت اجرای این قرار داد، آینده این شبکه و مارک زاکبرگ چه می‌شد و فضای مجازی به کجا کشیده می‌شد!
با این وجود، مای اسپیس همچنان در هیبت یک سایت تفریحی که بیشترین تمرکز خود را به موسیقی و موضوعات سرگرم‌کننده و تفریحی معطوف نموده بود،‌ باقی ماند. این در حالی بود که شبکه‌های نوظهور همچون توییتر و فیس‌بوک با استفاده از طراحی‌های جدید در پی جا انداختن قابلیت‌های تازه بودند. حریف‌های تازه‌ای که تمرکز  خود را بر روی نحوه استفاده مردم از سایت‌ها  هر چه ساده‌تر نمودن استفاده از سرویس‌هایشان با استفاده از ترفندها و امکانات طراحی که در لایه‌های اصلی در پیش روی کاربران قرار دارد، معطوف نموده بودند. همین موضوع سرنوشت متفاوتی را در ادامه روند رو به رشد شبکه‌های اجتماعی رقم زد.
البته مای‌اسپیش نیز همچنان دست روی دست نگذاشته بود و با بروزرسانی شبکه‌، سعی در نگاه‌داشتن خود در دنیای رقابت نمود. اما تمرکز بر روی ظرافت و زیبایی و عدم توجه به معرفی قابلیت‌های کلیدی، شاید از دلایل شکست این شبکه قدیمی بود. البته این شبکه در سال گذشته با تغییرات بنیادی در بین مهره‌های کلیدی مدیریت، تلاش خود را برای احیای دوباره به کار بسته‌ است. تلاشی که همچنان سرگرمی و به خصوص موسیقی در ولویت آن قرار دارد. همچنین دسترسی به محتوای شبکه با اپلیکیشن موبایل و ظاهر تازه سایت بسیار آسان شده است؛ ولی با تمامی این صحبت‌ها، عدم توجه به اشتراک‌گذاری اطلاعات کاربران به عنوان محور اصلی شبکه و همچنین عدم معرفی امکانات تازه در زمان مناسب، شاید از جمله مهمترین عواملی باشد که مای‌اسپیس را در مقایسه با رقبا عقب انداخته است.

سال 2004: 
 سال 2004 فیس‌بوک که اولین روزهای خود را به عنوان شبکه‌ای کوچک سپری می‌کرد، شامل صفحاتی بود که تنها در آن افراد اطلاعات خود را جای داده بودند. اطلاعاتی نظیر نام و تاریخ تولد و وضعیت ازدواج و ...! دقیقاً مشابه با اطلاعاتی که هم اکنون در پروفایل‌های کاربران دیده می‌شود، ولی با آن تفاوت که طراحی صفحات فیس‌بوک سال 2005 با امروز زمین و آسمان است! نه تنها از نظر بصری، بلکه فنی! نکته جالب توجه در آن زمان برای شبکه فیس‌بوک آن بود که هر بخش از اطلاعات فردی را که پر می‌شد، شما را به دسته‌بندی جدیدی می‌افزود که در پی آن هر کس می‌توانست افرادی که با او در گروه‌هایی با علایق و وضعیت‌های مشترک است را به آسانی پیدا کند. برای مثال دبیرستان فلان، سال دوم! با یک کلیک می‌توانستید در آنجا تمامی همکلاسی‌هایتان را پیدا کنید! این موضوع حتی به علایق شما نیز محدود نمی‌شد! برای مثال تنها کافی بود تا نام فیلم دونی دراکو را بنویسید، و در آن سوی کلیک شما، هم‌نوایان شما که علاقمند به این فیلم بودند برای شما به نمایش در می‌آمدند. 
و صد البته! آن زمان هم می‌توانستید بر روی وال(دیوار) دوستانتان پیغام بگذارید!

سال 2005؛  News Feed
تنها زمانی قادر خواهید بود تا کاربرانتان را به سایتتان برگردانید که تنها یک دایرکتوری آنلاین نباشید! بلکه معرفی ویژگی‌های نو و قابلیت‌های تازه برای نمایش دائمی و بروز اطلاعات تازه و نو، همان چیزی است که میلیون‌ها کاربر را روزانه به سمت فیس‌بوک سرازیر می‌کند! 
بخش تصاویر نیز در سال 2005 به فیس‌بوک افزوده شد! در واقع تا به آن روز چیزی با مفهوم اشتراک‌گذاری تصویر با دوستان آنلاین بدین صورتی که حالا مرسوم است، وجود نداشت. البته تا به امروز بخش تصاویر فیس‌بوک بروز تر شده است و با قابلیت‌های جدیدی همراه است؛ اما از همان روز اول نیز، قابلیت به اشتراک‌گذاری گالری‌ها از سایت‌های دیگر همچون Spring Break وجود داشت. 
بعد از قریب یکسال که تصاویر و گالری‌ها جایگاه خود را در دنیایی از اشنراک‌گذاری‌ها پیدا نمودند، قابلیت نیوز فید رونمایی شد. قابلیتی که شاید کلیدی‌ترین ویزگی فیس بوک در موفقیت شبکه‌اش باشد. دیگر برای دیدن آخرین اخبار و تصاویر و اطلاعات، نیازی به کلیک بر روی پروفایل دوستان نبود و تنها کافی بود تا با رفتن به نیوز فید، هر آنچه دوستانتان در حال انجام بودند و آن را در فیس بوک به اشتراک گذاشته‌ بودند، مطلع شوید! از تصاویر تا استاتوس‌ها و ... 
روش چیدمان این اطلاعات در آن زمان بر اساس تاریخ و زمان وقوع صورت می‌گرفت.  همچنین اطلاعات صفحات نیز از سال 2007 در قسمت نیوز فید جای خود را باز نمود. تا به امروز نیوزفید مرکزیت و محور اصلی محبوبیت فیس‌بوک است. همین اهمیت نیز سبب شده تا در قریب یک سال گذشته شاهد سه تغییر در ویژگی‌ها و امکانات این بخش از فیس‌بوک باشیم!

Like؛ سال 2009
اما لایک چه زمانی راه خود را به فیس‌بوک باز نمود و به عنوان مهمترین و شاید خوشایندترین دکمه این دنیای مجازی شناخته شد؟ لایک سال 2009 به فیس‌بوک افزوده شد  و از آن به بعد کاربران هر جزء کوچک از مطالب را با لایک مورد  پسند خود قرار می‌دادند.
فیس‌بوک در دنیای تلفن‌های هوشمند؛ آیفون اولین میزبان اپلیکیشن فیس‌بوک
طی چند سالی که پشت سرگذاشته‌ایم، فیس‌بوک بیشترین تلاش را برای حضور بیشتر در دنیای موبایل انجام داده است. تلاش‌هایی که از ابتدای حضور این شبکه در دنیای وب،‌آغاز شده بود. اولین تلاش فیس‌بوک را در سال 2006 و با ظهور سایت مخصوص موبایل می‌توان جستجو نمود. بعد از آن در سال 2008، آیفون شاهد اولین اپلیکیشن برای این شبکه اجتماعی بود. بعد از آیفون و با ظهور سیستم‌عامل‌های دیگر،‌ فیس‌بوک به ترتیب اپلیکیشنی را برای سیستم‌عامل‌های دیگر با رابط کاربری بروزشده، امکانات و ویژگی‌های نو عرضه نمود. 
با گذشت این اتفاقات، بعد از ماه‌ها بروز شایعات و صحبت‌های گوناگون از ظهور یک تلفن هوشمند فیس‌بوکی، HTC First در آپریل سال گذشته میلادی رونمایی شد. تلفنی هوشمند که بیشتر برای استفاده از فیس‌بوک طراحی شده بود! دکمه هوم طراحی شده در تلفن، شما را به فیس بوک وارد می‌ساخت و بروزرسانی‌ها و آخرین اطلاعات و حتی گفتگوهای فیس‌بوک به راحتی از طریق صفحات اصلی و  یا صفحات لاک‌اسکرین قابل مشاهده بودند. 
با وجود میلیون‌ها کاربری که روزانه فیس‌بوک را خانه اولشان می‌دانند، اما نگاهی به آمار و ارقام تلفن‌هوشمند فیس‌بوکی نشان می‌دهد که این طرح،‌ یک اقدام شکست خورده محسوب می‌گردد. 

تبلیغات: 
تبلیغاتی که اندک اندک جای خود را در نیوزفید فیس‌بوکی‌ها باز کردند. اما این تبلیغات از سال 2006 خود را در قالب بنرهایی در سایت و بعد از آن در اپلیکیشن موبایل به نمایش گذاشتند. تبلیغاتی که به گفته فیس‌بوک، هوشمند و هدف‌دار است و با توجه به علایق و فعالیت‌های کاربران برای هر فرد به نمایش در می‌آید.
البته تبلیغات فیس‌بوک دیگر محدود به صفحات وب نمی‌شود و این روزها تبلیغات این شبکه را می‌توان در خریدهای دیگر این شبکه نیز مشاهده کرد. از جمله آن‌ها استفاده از تبلیغات در شبکه بدون تبلیغات اینستگرام بود. البته زاکربرگ قول داده تا اپلیکیشن WhatsApp را که به تازگی توسط فیس‌بوک خریداری شده است را به عنوان جامعه‌ای عاری از تبلیغات نگاه دارد! اما وعده مشابهی در مورد هدست‌های واقعیت مجازی که یکی از خریدهای جنجالی این غول اجتماعی محسوب می‌گردد شنیده نمی‌شود‍ و امکان وجود تبلیغات در دنیای مجازی هدست‌های Oculus Rift نیز وجود دارد.

طراحی و تغییرات همیشه ادامه دارند
فیس‌بوک حالا دیگر آن شبکه کوچکی که تعدادی دانشجو دور هم در آن جمع شده بودند نیست! فیس‌بوک حالا بیش از یک میلیارد عضو دارد! اعضایی که مرتب فیس‌بوکشان را برای دیدن آخرین اطلاعات، تصاویر و استاتوس‌های دوستانشان چک می‌کنند. این حجم عظیم بازدید‌کننده ثابت نیازمند تغییراتی بنیادین و دائمی در طراحی و چینش اطلاعات است که سبب می‌شود فیس‌بوک‌ همواره در تلاش باشد تا اکوسیستم خود را در دسکتاپ،‌ موبایل و وب با ترفند‌ها و طراحی‌ بهتر بروز نماید و امکان مشاهده اطلاعات را به آسانی و در جای مناسب در اختیار کاربرانش قرار دهد. 
این تغییرات را می‌توان در موارد بسیاری که دنیای اجتماعی فیس‌بوک را دلپذیر‌تر و استفاده از آن را آسان‌تر نموده‌اند جستجو نمود. اما گاهی هم پیش می‌آید که نقشه‌های فیس‌بوک آنچنان که باید و شاید از کار در نمی‌آیند و با شکست، در خاطره‌ها محو می‌شوند. از جمله آن‌ها می‌توان به ایمیل مخصوص فیس بوک(@facebook.com) یا Poke، Places و Deals و حتی اپلیکیشن Camera که برای ویرایش تصاویر و اشتراک‌گذاری آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد اشاره نمود که توفیق چندانی در دنیای وب کسب ننمودند. در طرف دیگر اپلیکیشن‌هایی همچون Messenger موفق شدند تا جای خالی یک اپلیکیشن پیام‌رسان را پرکنند و با استقبال خوبی از سوی کاربران مواجه شدند. 
در کنار این‌ها،  قابلیت GraphSearch و ظهور اپلیکیشن‌های خبرخوان گرافیکی با رابط کاربری‌های متفاوت از جمله Paper App، سبب شد تا فیس‌بوک بیش از پیش در جلب رضایت جامعه میلیاردی خود موفق باشد.

آینده WhatsApp، هدست‌های واقعیت مجازی Oculus Rift و Instagram! 
فیس‌بوک در یکی دو سال گذشته‌ خرید‌های بسیار بزرگی انجام داده. میلیون‌ها دلار هزینه‌ای که  به عنوان کم‌هزینه‌ترین آن‌ها می‌توان از شبکه اینستگرام با قیمت 1 میلیارد دلار نام برد. خرید WhatsApp با صدها میلیون کاربر و برنامه‌هایی که غول اجتماعی با کمک امکانات این شبکه برای آوردن امکانات صوتی به برنامه چت اختصاصی خودش دارد، از جمله این اقدامات است. این‌ها همه نشان می‌دهند که گاهی برای یک غول به وسعت فیس‌بوک، طراحی و تغییرات در ویژگی‌های شبکه اجتماعی نمی‌تواند مفید و کارساز باشد. گاهی باید دست به جیب شد و میلیون‌ها دلار را صرف به دست‌آوردن امکانات تازه برای وسعت بخشیدن به شبکه کرد. اقدام بعدی فیس‌بوک نیز خرید هدست‌های واقعیت مجازی بود! هدست‌هایی که بسیاری برای آن‌ها آینده درخشانی را پیش بینی می‌کنند و می‌تواند یکی از بزرگترین جهش‌های دنیای مجازی را طی چندسال آینده رقم بزند.
با تمامی این فراز و نشیب‌هایی که فیس‌بوک پشت سرگذاشته و موفقیت‌هایی که کسب نموده است، و البته با تمامی حرکات سؤال‌برانگیز و خرید‌های میلیاردی که انجام می‌دهد،‌این شبکه با 1.23 میلیارد کاربر فعال روزانه، پرچمدار شبکه‌های اجتماعی محسوب می‌شود. این در حالی است که بزرگترین و شناخته‌ شده‌ترین رقیب آن یعنی توییتر، با تنها 241 میلیون کاربر فعال در روز با فاصله‌ای طولانی در پشت سر فیس‌بوک قرار دارد.

چکیده تحولات فیس بوک در گذر زمان: 
سال 2004: شروع کار استارتاپی کوچکی به بزرگی نام با نام فیس‌بوک! استارت آپی که شاید زاکربرگ و اطرافیانش نیز روزی رویای تبدیل‌شدن به چنین غولی را باور نمی‌کردند.
سال 2005: راه اندازی اولین صفحه پروفایل‌ها در شبکه اجتماعی فیس‌بوک.
سال 2006: اولین تغییرات بزرگ فیس‌بوک با آمدن نیوز فیدی کوچک و طراحی مجدد صفحات پروفایل‌ها.
سال 2008:‌ با افزایش بازدیدکننده‌های غول شبکه‌های اجتماعی، صفحه اصلی با طراحی مجدد قدم به دنیای وب گذاشت.
سال 2009: نیوز فید قبلی با یک صفحه کاملاً جدید به عنوان تایم‌لاین که آخرین بروزرسانی‌ها را با دقت بیشتری نشان می‌داد در معرض نمایش کاربران قرار گرفت.
سال 2010: طراحی مجدد صفحات پروفایل‌ها. در ادامه با افزایش قلمرو فیس‌بوک، هنرمندان و چهره‌های سرشناس بیشماری نیز قدم به اجتماع میلیونی زاکربرگ گذاشتند و کاربران و هوادارن خود را برای همراهی بیشتر به دنبال‌کردن خودشان در فیس‌بوک دعوت کردند.
سال 2011:‌ با افزوده شدن Ticker به صفحه‌اصلی، امکان رؤیت آخرین فعالیت‌هایی که دوستانتان در حال اجرای آن بودند مهیا شد. البته سال 2011 قابلیت‌های فیس‌بوک تنها به Ticker محدود نمی‌شد! بلکه امکان دیگری از جمله مکالمه ویدیویی نیز به سرویس‌های این شبکه افزون گشت. همچنین طی کنفرانسی مطبوعاتی با حضور زاکربرگ، مفهومی به نام Wall در آن زمان قدم به عرصه نمایش گذاشت و مفهوم TimeLine به عنوان یکی از کلیدی‌ترین بخش‌های فیس‌بوک با طراحی جدید ظاهر شد. در ضمن امکانات دیگری از جمله مشترک کاربران دیگر شدن که اکنون با نام Follow معروف شده است نیز به فیس‌بوک اضافه شد. 
سال 2012:‌ بخش اپلیکیشن‌های فیس‌بوک که اکنون یکی از بخش‌های پرطرفدار این شبکه محسوب می‌گردد رونمایی شد. مرحله بعدی، خرید یک میلیارد دلاری اینستاگرام بود که دو شبکه اجتماعی را با یکدیگر پیوند بخشید.
سال 2013: معرفی GraphSearch به عنوان جایگزینی برای جستجوی قدیمی فیس‌بوک.
سال 2014:‌ خرید Oclus Rift و برنامه‌هایی که هنوز کسی از آن‌ها خبر ندارد
منبع: زومیت

روشهای مؤثر برای حرف شنوی کودکان.........

همه ی ما می خواهیم فرزندانمان حرف شنو باشند . وقتی فریاد می زنیم که بایست ! نرو وسط خیابان ؛ توقع داریم کودکمان اطاعت کند . یا اگر به او می گوییم که برو مسواک بزن ، یا بخواب ، توقع داریم بدون هیچ حرفی این کار را انجام دهد .

حرف
 

روشهای مؤثر برای حرف شنوی کودکان

 
 
تربیت کودک-روشهای مؤثر برای حرف شنوی کودکان
خیلی اوقات ، وادار کردن بچه ها به این که رفتار شایسته ای داشته باشند مشکل است . روش " هر چه می گویم همان است "  که بیشتر والدین به آن متوسل می شوند ، معمولاً بی فایده است .
خوشبختانه روش هایی برای اداره رفتار بچه ها وجود دارد که بدون برخورد ، بدون اشک و قهر ، فریاد ، کتک کاری ، یا توهین ِ زبانی است . در این مبحث سعی کرده ایم اصولی را ارائه دهیم که عمل به آنها به شما و فرزندتان کمک می کند تا به هدف مطلوب برسید . شروع واقعی این گونه تربیت ، از سال های آغاز کودکی است .
به خاطر داشته باشید که در سنین پیش دبستانی ، بچه ها کارهای عادی روزمره و مهارت نظم و انضباط را که لازمه ی زندگی است ، به راحتی یاد می گیرند .  برای تسلیم کردن کودکان روشی کلی وجود دارد که در همه ی شرایط ، مفید است . آن را یاد بگیرید و بعد در زمینه های مختلف امتحان کنید .
1 – برخورد مثبت داشته باشید
 به رفتار مناسب فرزند خود توجه کنید و در همان لحظه از آن تعریف کنید . سپس از او درخواست نمایید ( یا او را راهنمایی کنید ) تا فعالیت بعدی را انجام دهد . در این روش برای هر کاری که کودک درست انجام می دهد امتیازی قائل شوید ،  به نوعی که گویی جادویی در کار است ، او به طور باور نکردنی ، درخواست های بعدی را اجابت می کند.  به طور مثال به او بگویید :
- آفرین که یک لیوان شیر خوردی . حالا بیا کمی تخم مرغ بخور .
- خیلی خوب مسواک زدی . حالا بیا لباس خوابت را بپوش .
2 – برای کنترل او به نرمی رفتار کنید
هر گاه ازکودک خود خواهشی دارید ، به سمت او بروید و به نرمی او را لمس کنید . به طوری که حضور شما تقریباً  موافقت کودکتان را ضمانت کند . اکنون درست در جایی هستید که فرمان شما به یک عمل تبدیل می شود .
شما می خواهید فرزندتان میز را بچیند ، اگر با فریاد از او بخواهید که از آن طرف خانه بیاید و میز را بچیند ، حتماً مؤثر نخواهد بود ؛ بهتر است نزد او بروید و آنچه که می خواهید به او بگویید ، سپس با او به آشپزخانه بروید .
هنگامی که خواهر و برادر مشغول نزاع و درگیری هستند ، نباید با داد و بیداد دعوا را متوقف کنید . به جای آن  ، به طرف آنها بروید و صحبت کنید . خیلی اوقات همین آرامش شما برای ساکت کردن بچه ها کافی است .
اگر می خواهید موافقت کودک خود را جلب کنید کمتر از " نه مؤکد " استفاده کنید و حتی المقدور از حبس کردن او در اتاقش خودداری نمایید .
3 – فرزند خود را دوباره راهنمایی کنید
 فرزند خود را به سمت رفتار پسندیده هدایت کنید . اگر او به چیزی دست می زند که  نباید  دست بزند ، به او بفهمانید که دقیقاً چه چیزهایی را می تواند لمس کند یا بردارد . اگر او روی مبل بالا و پایین می پرد ، به جای اینکه او را سرزنش کنید ، جایی را که می تواند جست و خیز کند  به او نشان دهید .

4 – اشیاء مخرب را از دسترس کودک دور کنید .
 اگر فرزندتان روی دیوار رنگ آمیزی می کند ، مداد رنگی را از دسترسش دور کنید و برایش توضیح دهید که چطور می تواند از مداد رنگی به درستی استفاده کند .

5 -  عزت نفس کودکان را از بین نبرید .
اگر فرزند خردسالتان روی میز ایستاده و می خواهید او را پایین بیاورید ، به او بگویید " اجازه نداری روی میز بایستی ، خودت پایین می آیی  یا من کمکت کنم ؟ " در این صورت شما به نوعی ناتوانی های او را مهار می کنید و اعتماد به نفس از شما به فرزندتان انتقال می یابد .

6 – فرزند خود را برای حضور در جمع آماده کنید
اگر فرزند شما در حضور دیگران بد رفتاری کند ، باعث خجالت شما می شود و افرادی که شاهد خرابکاری او هستند رنجیده می شوند . در این زمان اگر به او بگویید " ساکت بنشین " ، معمولاً رفتارش بهبود نمی یابد .
قبل از هر وضع جدیدی همچون سوار شدن به هواپیما یا حضور در جشن تولد ، موقعیت را برای  او شرح دهید و انتظارات واقعی خود را بیان کنید . به طور مثال بگویید :
وقتی سوار هواپیما می شویم ، در آنجا صندلی مخصوص خودت را داری و باید کمربندت را ببندی . می توانی کتاب بخوانی ، چیزی بخوری یا با اسباب بازی کوچکی بازی کنی .
وقتی فردا به جشن تولد می رویم ، از تو انتظار دارم شلوغ نکنی و هنگامی که دوستت کادوهایش را باز می کند ، بنشینی و تماشا کنی .
7 – به کودک کمک کنید که کمی جلوتر را ببیند .
بچه ها در هر موقعیتی که قرار دارند ، رویدادهای بعدی را نمی بینند و فقط در لحظه زندگی می کنند . برای همین ، هنگام گــذر از مرحله ای دیگر ، دچار مشکل می شوند . بنا براین بهتر است هنگامی که می خواهید او را از جایی که دوست دارد به جای دیگری ببرید ، ابتدا پنج دقیقه قبل او را مطلع کنید که تا چند لحظه دیگر باید اینجا را ترک کنید . اگر بی خبر دست او را بگیرید و به جای دیگری ببرید باعث آزار او می شوید .

8 – از جایی که برای او مشکل ساز است دور شوید
 اگر هر بار با کودکتان به سوپر مارکت رفتید و با مشکلاتی روبرو شدید ، زمانی به آنجا بروید که کسی از او نگهداری می کند . بهتر است مدت یک ماه به او فرصت دهید و او را همراه خود به خرید نبرید ، این مدت ، زمان مناسبی است که این چرخه ی منفی بشکند و به شما و فرزندتان اجازه  دهد که روال عادی پیدا کنید .

9 – کودکتان را به جای دیگری ببرید
اگر در رستوران هستید و او بهانه گیری می کند ، کودکتان را بردارید و از آنجا خارج شوید . اغلب بیرون رفتن و انتقال او به جایی دیگر ، باعث آرامش او می شود .
کارهای روزمره را به طور منظم انجام دهید . لباس پوشیدن ، مسواک زدن ، باز کردن در ، تمیز کردن اسباب بازیها ، رفتن به رختخواب ، همه ی اینها مجموعه ای هستند که  رویدادهای مهم روزانه محسوب می شوند. شما می خواهید فرزندتان هر یک را با موفقیت پشت سر بگذارد و در گذر از هر مرحله ، رفتار مناسبی داشته باشد . اما ممکن است رفتارهای منفی مثل فریاد زدن نیز به سرعت در روال عادی روزمره جای بگیرد .
10 – در هر مرحله او را راهنمایی کنید
دقت کنید که هر یک از مراحل رشد کودکتان در کارهای روزمره پنهان شده است . او به تدریج می تواند کفشهایش را بپوشد و یا  به حمام برود . شما نخست باید او را از لحاظ فیزیکی ( در هر مرحله انجام امور روزانه ) راهنمایی کنید و بعد فقط نظاره گر باشید .
مثلاً به او بگویید : " من نمی توانم لباست را دربیاورم ؛ اما تو را تماشا می کنم که چطور این کار را می کنی ."
11 – گاهی بعضی امور را به کودک یادآوری کنید
بچه ها به راحتی ممکن است چیزی را فراموش کنند . این وظیفه شماست که بعضی موارد را به آنها تذکر دهید . مثلاً اگر کودک شما فراموش کرد به دستشویی برود . باید با مهربانی به او بگویید " وقت دستشویی" رفتن است . یک کلمه ی یاد آوری برای او بسیار مفید خواهد بود .

12 – هنگام فرمان دادن به کودک ، از دستورات واضح و روشن استفاده کنید
به جای اینکه بگویید " اتاقت را مرتب کن " بهتر است به مورد مشخصی اشاره کنید . یعنی بگویید کتاب ها را در قفسه آبی ، و اسباب بازی ها را در قفسه پایینی بگذار.  هر قدر فرمان های شما واضحتر باشد  پذیرفتن آنها برای کودک آسانتراست  .

13 – علت انجام هر کاری را برای کودک توضیح دهید
 1 ) همانطور که شما و فرزندتان در حال مسواک زدن هستید ، برای آگاهی او توضیح دهید که چه کار می کنید و چرا . مثلاً بگویید : " ببین من خمیر دندان را به تمام دندانم می رسانم . می خواهم همه ی جوجوهایی که آنجا زندگی می کنند را در بیاورم . حالا با آب ، دهانم را می شویم ، غرغره می کنم و بعد آب دهانم را بیرون می ریزم . بیا با هم این طوری مسواک بزنیم ".
 

پاکستان: مرزبانان هرگز به خاک ما منتقل نشده بودند/اطلاعات ما می

    نظر
یک مقام ارشد پاکستان گفت که مرزبانان ربوده شده ایران هرگز به خاک پاکستان منتقل نشده بودند.

نشریه نیشن پاکستان نوشت: یک مقام ارشد پاکستان گفت که مرزبانان ربوده شده ایران هرگز به خاک پاکستان منتقل نشده بودند.

تنسیم اسلام سخنگوی وزارت خارجه پاکستان اظهار داشت: ما اطلاعاتی داریم که نشان می دهد مرزبانان که اکنون آزاد شده، داخل ایران نگهداری می شدند.

وی افزود: زمانیکه ایرانی ها نخستین بار مسئله نگهداری مرزبانان در خاک پاکستان را مطرح کردند، ما از آنها درخواست اطلاعات کردیم و سپس کمیسیون مشترکی در این رابطه تشکیل شد.

وی افزود: ایرانی اطلاعاتی به ما داد که براساس آن افرادی ربوده شده و به پاکستان منتقل شده بودند، با این حال مسئولان محلی ما می گویند که این مرزبانان هرگز به داخل خاک ایران منتقل نشده بودند.

وی افزود: جیش العدل یک گروه پاکستانی نیست، برخی از این گروه های تروریستی در بسیاری از کشورها فعالیت می کنند و دائما در حال

پاکستان: مرزبانان هرگز به خاک ما منتقل نشده بودند/اطلاعات ما می گوید، این گروگان ها در ایران بودند!

حرکت هستند و مسئله این است.