راه کمال

صفحه خانگی پارسی یار درباره

مرکل و اولاند چگونه اسلام گرا شدند؟

    نظر
مرکل و اولاند چگونه اسلام گرا شدند؟
عصر روز گذشته مرکل و تعدادی از مقامات عالی دولتی آلمان در تظاهرات ضد اسلام ستیزی مسلمانان این کشور شرکت کردند.

 

اولاند، رییس جمهور فرانسه حمله وحشیانه به شارلی ابدو را کاملا بی ارتباط به اسلام خوانده است. آنگلا مرکل در تظاهرات ضداسلام‌ستیزی مسلمانان آلمان شرکت کرد و اوباما نیز پیشتر داعش را گروهی ضداسلامی خوانده بود! ماجرا چیست؟

"در حالی که چهار روز پیش فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه طی اظهاراتی حمله وحشیانه به شارلی ابدو را کاملا بی ارتباط به اسلام خوانده بود و آن را کار گروهی متحجر دانست، عصر دیروز نیز آنجلا مرکل در تظاهرات مسلمانان آلمان شرکت کرد!

عصر روز گذشته مرکل و تعدادی از مقامات عالی دولتی آلمان در تظاهرات ضد اسلام ستیزی مسلمانان این کشور شرکت کردند و تصاویر خانم مرکل در کنار تصاویر زنان محجبه آلمانی ثبت شد.

همچنین مرکل طی سخنانی مسلمانان را جزئی از ملت آلمان خواند، این درحالی است که والس نخست وزیر فرانسه نیز روز گذشته اعلام کرده بود که به هموطنان مسلمان خود اطمینان می دهد پلیس از آنان حمایت خواهد کرد.


همه اینها در کنار سخنان اخیر اوباما که چند ماه قبل داعش را گروهی ضد اسلامی خوانده بود مجموعه جدیدی از جهتگیری های رهبران غربی را نشان می دهد.

اوباما در این سخنان ادامه داده بود "داعش «اسلامی» نیست. هیچ دینی کشتن بی‌گناهان را نمی‌بخشد و اغلب قربانیان داعش هم مسلمان بوده‌اند. داعش همین‌طور قطعا یک «دولت» نیست. این یک گروه وابسته به القاعده در عراق بود که از شکاف فرقه‌ای و جنگ داخلی سوریه برای به دست آوردن اراضی در دو سمت مرز سوریه و عراق، سو‌ءاستفاده کرد. نه هیچ دولتی و نه مردمی که تحت حکومت آن زندگی می‌کنند، آن را به رسمیت نشناخته‌اند. خیلی روشن و ساده، داعش یک سازمان تروریستی است."

ابهام ماجرا اینجاست که غربی ها خود به رهبری آمریکا و با خلق گروههایی همچون القاعده و داعش پروژه اسلام هراسی را دامن زده اند اما امروز ارتباط جنایات داعش و القاعده با اسلام را انکار می کنند. در حالی که می توانند از این اتفاقاتی برای افزودن بر موج اسلام هراسی در جهان بهره ببرند. پس ماجرا چیست؟

حقیقت داستان اینجاست که قرار بود این گروهها به عنوان ابزاری در راستای تامین اهداف منطقه ای غرب در خاورمیانه فعال باشند و جنایات آنها محدود به هرچه بیشتر ناامن سازی منطقه گردد، اما با گسترش ناکامی این گروهها در منطقه به خصوص عراق و سوریه و از دیگر سوی خارج شدن عنان مدیریت این گروه ها از دست غرب و همچنین به دلیل برخورداری از کادر تروریست مسلمان اروپایی این گروهها رو به انجام عملیات در عمق استراتژیک غرب یعنی فرانسه آورده اند.

در چنین شرایطی تحلیل های بسیار خطرناکی برای اروپائیان وجود دارد:

نخست اینکه این اقدام تروریستی می تواند بر انگیزاننده اقدامات ضد اسلامی در اروپا و واکنشهای بعدی گروههای تروریستی در سراسر این قاره به تلافی آنها باشد و این یعنی آغاز یک زنجیره شوم عدم امنیت در اروپا که به آمریکا نیز کشیده خواهد شد!

از همین روست که دولت فرانسه به سرعت راهپیمایی اتحاد را با حضور مسلمانان و سایر ادیان برگزار کرد.

دومین نکته این است که تروریستهای حمله اخیر هردو فرانسوی هستند و زاده همین کشور پس اروپا به شدت مستعد توسعه تروریسم است.

نکته سوم پرورش تعداد زیادی از تروریستهای اروپایی تبار در عراق و سوریه توسط داعش است که با حمایت دولتهای اروپایی و با هدف ساقط کردن اسد طی سالهای گذشته انجام گرفته و امروز که داعش و النصره به شکست های پیاپی از نیروهای عراقی و سوری تن داده و در برخی نقاط نیز با هم درگیرند، احتمال بازگشت این نیروهای اروپایی الاصل -که دولتهای اروپایی به خوبی بر تعداد و توانایی هاشان واقفند- برای انجام عملیاتهایی در اروپا بسیار زیاد است.

باید گفت شارلی ابدو نقطه آغاز رسیدن دود آتش به چشمان دول غربی است. آتشی که غرب خود در خاورمیانه افروخت و به عواقب گسترش چنین حلقه شومی نیاندیشیده بود. شاید امروز پس از سالها کوبیدن بر طبل اسلام هراسی در بین مسیحیان و حمایت مالی برای تشکیل گروههای تکفیری در بین مسلمانان اندکی برای تلاش در جهت اتحاد مذاهب مختلف در کشورهای اروپایی دیر شده باشد!



احتمال توافق تا ژانویه 2015؟!!

    نظر
احتمال توافق تا ژانویه 2015؟!!
ظریف گفت: من فکر می‌کنم این دیدار مهم است و از نظر من نشان‌دهنده آمادگی هر دوطرف برای حرکت به سمت جلو و تسریع در این روند است.

 

 وزیر امور خارجه کشورمان درباره دیدار دوجانبه‌اش با جان کری گفت: این دیدار نشان دهنده آمادگی دو طرف مذاکره کننده برای حرکت به سمت جلو و تسریع در روند مذاکرات است.

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران دقایقی پیش از دیدار دو جانبه‌اش با جان کری در ژنو در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار کرد: دیدار قریب‌الوقوع با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا از آن جهت مهم است که ببینیم می‌توانیم در حل اختلافات در مذاکرات هسته‌ای به پیشرفت‌هایی دست پیدا کنیم؟

وزیر امور خارجه ایران هم‌چنین در پاسخ به این سوال که آیا این نشست می‌تواند کلیدی برای تعیین جزییات بیش‌تر در مذاکرات هفته آینده میان ایران و گروه 1+5 ‌باشد؟ گفت:‌ من فکر می‌کنم این دیدار مهم است و از نظر من نشان‌دهنده آمادگی هر دوطرف برای حرکت به سمت جلو و تسریع در این روند است.

بر اساس این گزارش ایران و گروه 1+5‌ قرار است دور بعدی مذاکرات هسته‌ای خود را 18 ژانویه در ژنو برگزار کنند. پیش از آن نیز هیأت‌های مذاکره کننده ایران و آمریکا دیدارهای دوجانبه با یکدیگر خواهند داشت.

ظریف در ادامه در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که آیا نسبت به حصول توافق تا اول ژوییه سال 2015 امیدوار است یا نه؟ تصریح کرد: این دلیلی است که ما این‌جا هستیم و خواهیم دید چه می‌شود.

او افزود: من فکر می‌کنم اگر ما وارد مذاکرات جدی و رایزنی‌های واقعی درباره اختلافات‌مان می‌شدیم جهانی به مراتب امن‌تر و معقول‌تر داشتیم. در این صورت می‌دیدیم آن‌چه ما را در کنار یکدیگر نگه می‌دارد بسیار بزرگ‌تر از آن چیزی است که ما را از هم جدا می‌کند.

وزیر امور خارجه آمریکا که به همراه وندی شرمن یکی از معاونانش به ژنو سفر کرده است به سوالات خبرنگاران پاسخی نداد اما پیش از دیدار با ظریف با استفان دمیتسورا، نماینده سازمان ملل در امور سوریه دیدار کرد.

وزیر امور خارجه ایران علاوه بر این در واکنش به چاپ کاریکاتوری جدید از پیامبر اسلام (ص) روی جلد نشریه شارلی ابدو که چند روز گذشته از سوی تروریست‌ها هدف حمله قرار گرفت بیان کرد: ما بر این باوریم که مقدسات باید مورد احترام قرار گیرند. چون احترام به مقدسات داشتن روابط احترام‌آمیز را راحت‌تر می‌کند.

وی ادامه داد: درصورتی که یاد نگیریم به یکدیگر احترام بگذاریم زندگی کردن در جهانی که پر از دیدگاه‌های متفاوت، فرهنگ‌ها و تمدن‌های متفاوت ‌است بسیار سخت خواهد بود. اگر دست به بی‌احترامی به ارزش‌ها و مقدسات یکدیگر بزنیم قادر نخواهیم بود وارد یک گفت‌وگوی جدی شویم.

ابهاماتی درباره حادثه تیراندازی در فرانسه!!

    نظر
ابهاماتی درباره حادثه تیراندازی در فرانسه!!
حادثه حمله چند فرد مسلح به دفتر نشریه شارلی‌اِبدو در پاریس و به دنبال آن، گروگانگیری چند شهروند در یک فروشگاه این شهر، در حال تبدیل به یک مناقشه است.

 

اکنون سؤال اینجاست که اگر حادثه حمله به دفتر نشریه شارلی ابدو و گروگانگیری در یک فروشگاه در شهر پاریس کار سرویس‌های امنیتی غرب و اسرائیل بوده است؛ آنها چه انگیزه‌ای از این کار داشته‌اند؟!
حادثه حمله چند فرد مسلح به دفتر نشریه شارلی‌اِبدو در پاریس و به دنبال آن، گروگانگیری چند شهروند در یک فروشگاه این شهر، در حال تبدیل به یک مناقشه است.

رسانه‌های غربی در حال تلاش برای اِلقای این مسئله هستند که این رخداد، کار چند عضو وابسته به القاعده یا داعش بوده است که به انتشار کاریکاتورهای موهن علیه پیامبر گرامی اسلامی در نشریه مذکور معترض بوده و برای همین به آن حمله کرده‌اند.

گفته می‌شود القاعده یمن! مسئولیت این حوادث را بر عهده گرفته است.

پس از حوادث مذکور همچنین موجی از اسلام‌هراسی و جنبش «من شارلی هستم» در فرانسه به راه افتاده و حتی چندین مسجد در این کشور به آتش کشیده شده است!

پس از حادثه شارلی ابدو، موجی از اسلامی ستیزی در شهرهای مختلف اروپا و آمریکا در قالب تجمعات و اعتراضات خیابانی به راه افتاده است.

بر طبق آمارها، فرانسه یکی از کشورهایی بود که روند گرایش به اسلام در آن موج فزاینده‌ای را طی می‌کرد و با روند کنونی، فرانسه تا 40 سال آینده به یک کشور کاملاً مسلمان بدل خواهد شد.

حادثه شارلی‌اِبدو علاوه بر نکات اشاره شده و با وجود آنکه طی آن هتّاکان به ساحت نبی مکرم اسلام(ص) به درک واصل شدند اما از چند جهت دیگر نیز محل تأمل است بویژه اینکه نکاتی وجود دارد که فرضیه مورد ادعای فرانسه مبنی بر حضور القاعده و داعش در پشت آن حمله و آن گروگانگیری را مورد مناقشه بیشتری قرار می‌دهد.

یکم: از جمله مواردی که حوادث پاریس را بیش از پیش مشکوک کرده، نحوه شناسایی عوامل ادعایی این حادثه است.

ساعاتی پس از آنکه «شارلی ابدو» هدف حمله قرار گرفت، رسانه‌های فرانسوی گزارش دادند که مظنونین این حادثه دو برادر به نام‌های «سعید و شریف کواشی» هستند.

به گفته پلیس فرانسه، این افراد پس از آن شناسایی شده‌اند که نیروهای امنیتی کارت شناسایی آن‌ها را که در خودروی مسروقه جا مانده بود، پیدا کرده‌اند!

مشخص نیست چطور افرادی که به گفته فرانسه و آمریکا «کاملا آموزش‌دیده» و «حرفه‌ای» بودند، در یک عملیات از پیش برنامه‌ریزی شده، با خود کارت شناسایی به همراه داشته و ضمنا آن را در خودرویی مسروقه جا گذاشته‌اند؟! این خبر بصورت مشخصی، احتمال صحیح بودن هویت حمله‌کنندگان را از بین می‌برد.

دوم: کمیسر پلیسی که عهده‌دار تحقیق در مورد حمله به هفته نامه شارلی ابدو بوده، ساعاتی پس از بازدید از محل حادثه خودکشی کرده است!

رسانه‌های فرانسوی اینطور می‌گویند که کمیسر «هرلک فریدو» 45 ساله بر اثر فشار کار! خودکشی کرده است که صد البته این امر بیشتر یک بهانه به نظر می‌رسد تا یک خبر واقعی، زیرا اولاً یک کمیسر 45 ساله از تجربه زیادی برخوردار است و بیان بهانه فشار کاری! نمی‌تواند علت خوبی برای خودکشی وی باشد و ثانیاً چگونه است که این فشار کاری درست ساعاتی پس از بازدید وی از محل حادثه شارلی ابدو و تلاش‌های او برای جمع‌آوری اطلاعات بیشتر بر وی عارض شده است؟!

این خبر، احتمالی مهم را تقویت می‌کند مبنی بر اینکه شاید کمیسر فریدو به اطلاعاتی که نباید! دست پیدا کرده است.

سوم: دیدن تصاویر حمله مهاجمان به شارلی ابدو برای کسی که با فضای عملیات‌های پلیسی و نظامی آشنا باشد، بیشتر یادآور فیلم‌های هالیوودی است تا یک حمله مسلحانه به قصد انتقام‌گیری مذهبی!

مهاجمان با تک‌تیر اقدام به شلیک می‌کنند که یک امر عجیب است زیرا مهاجمی که قصد وارد آوردن خسارت جانی دارد، دلیلی وجود ندارد که خود را در معرض خطاهای شلیک تک‌گلوله‌ای و یا هدف‌گیری‌های نامطمئن در حالت تک‌تیرِ سلاح قرار دهد.

با این فرض به نظر می‌رسد انتخاب حالت تک‌تیر برای سلاح‌های مهاجمین در جهت القای فضای ترس و علم به این مسئله بوده است که فیلم این عملیات منتشر خواهد شد.

چهارم: رفتارهای مهاجمان در حمله به دفتر شارلی ابدو واقعی به نظر نمی‌رسند و تلاش مزمنی دیده می‌شود تا همه‌چیز به رفتارهای مشابه عناصر القاعده و داعش ربط پیدا کند.

اصرار مهاجمان بر فریاد الله‌اکبر (بعنوان نماد!)، استفاده آنها از لباس سیاه و نقاب و همچنین انتخاب سلاح کلاشنیکف برای عملیات مذکور همگی اگرچه تلاش دارند، بگویند این عملیات با القاعده و داعش در ارتباط است اما کسانی که با عملیات‌های نظامی و پلیسی و همچنین با شگردهای رسانه‌ای آشنا باشند به روشنی تشخیص می‌دهند که فیلم حمله مذکور به یک تئاتر بیشتر شبیه است تا به یک انتقام‌گیری واقعی.

پنجم: تری میسان، تحلیلگر مشهور فرانسوی در مقاله‌ای در همین زمینه به یک نکته قابل تأمل اشاره می‌کند.

او می‌گوید: بر اساس ایدئولوژی‌های گروه‌هایی مثل القاعده؛ می‌بایست مهاجمان در هنگام ورود به دفتر شارلی ابدو؛ جدای از کشتن اعضای نشریه نسبت به آتش زدن و یا نوعی ایجاد خسارت نسبت به آرشیو نشریه نیز اقدام می‌کردند.

میسان معتقد است «به عقیده جهادیست‌ها، مهمترین وظیفه آنان نابود کردن اشیایی است که به عقیده آنان به خداوند توهین می‌کند» و این اتفاقی است که در ماجرای حمله به دفتر نشریه موهن شارلی ابدو هرگز رخ نداده است.

فرض وی درباره روش‌های جهادیست‌های تکفیری کاملاً صحیح است و این گمان را که این عملیات کار گروه‌هایی مثل القاعده یا داعش نبوده است تقویت می‌کند.

ششم: مسئله‌ای که برای تحلیل حمله به دفتر نشریه موهن شارلی ابدو باید به آن توجه کرد این است که اساساً گروه‌های تکفیری و جریاناتی که با منشأ تفکر وهابی بوجود آمده‌اند؛ با سرویس‌های جاسوسی آمریکا، اسرائیل و اروپا دوستی‌های دیرینه و سَر و سرّهای ناگسستنی و عمیقی دارند.

لذا این نکته که آنها در نقطه‌ای از جهان فرامکان خود دست به عملیاتی پیچیده مسلحانه بزنند و سرویس‌های غربی در جریان این عملیات نباشند؛ امری غیر ممکن است.

کما اینکه در ماجرای حمله به برجهای دوقلوی آمریکا نیز اسناد بسیاری وجود دارد که دست داشتن هیئت حاکمه آمریکا در این حملات را افشا می‌کند و جالب آنکه عمده تحقیق‌کنندگان درباره حادثه 11 سپتامبر نیز هریک به دلیلی ظاهراً معمولی! جان خود را از دست داده‌اند.

سرگذشت مشترک آمریکا و فرانسه با گروه‌های تروریست حاضر در سوریه و عراق و حضور گسترده اتباع فرانسوی در میان تکفیری‌های حاضر در سوریه نیز از عوامل مقوّم این فرضیه هستند.

هفتم: قبول مسئولیت حادثه شارلی ابدو توسط گروهی موسوم به القاعده یمن، بر عمق تشکیک‌های پیرامون این قضیه می‌افزاید.

اگرچه همه می‌دانند تفکر القاعده در یمن نیز طرفدارانی دارد و 4 سال قبل بود که فردی به نام «العولقی» به عنوان سرکرده این گروه در یمن توسط پهپادهای آمریکایی کشته شد! اما از سوی دیگر، تصور قدرتمندی این گروه کوچک و اساساً بی‌سابقه که جز به لطف رسانه‌های آمریکایی در ماجرای مرگ العولقی، هیچ بروز دیگر ندارد! سخت می‌نماید.

فی‌الواقع شاید بهتر بود تحلیلگران در همان هنگام کشته شدن العولقی به این تحلیل می‌رسیدند که شاید قرار است روزی به نام «القاعده یمن»! نیز عملیات‌هایی تروریستی در برخی نقاط جهان انجام شود!

و هشتم: نکته حائز اهمیت دیگر، اعتراف رسمی دفتر نخست‌وزیری رژیم صهیونیستی مبنی بر حضور تیمی از نیروهای ویژه اسرائیلی در عملیات نجات افرادی است که در یک فروشگاه در پاریس و دو روز بعد از حادثه شارلی ابدو به گروگان گرفته شدند.

این مسئله ماجرای مرگ قذافی را یادآوری می‌کند که علیرغم تلاش دستگیرکنندگان وی برای زنده ماندنش، اما قذافی توسط فرد یا افرادی که هیچگاه شناسایی نشدند؛ لحظاتی پس از دستگیری به قتل رسید.

اهمیت نکته هشتم در آنجاست که نگاهی گذرا به نکات اشاره شده مؤید آن است که رخدادهای پاریس، نه تنها شباهت چندانی به رفتارهای القاعده و داعش ندارند بلکه اتفاقاً ردّ پای موساد و سرویس‌های امنیتی همپیمان با وی یعنی سرویس‌های اروپا و آمریکا در این رخدادها پررنگ‌تر به نظر می‌رسد.

اکنون سؤال اینجاست که اگر حادثه حمله به دفتر نشریه شارلی ابدو و گروگانگیری در یک فروشگاه در شهر پاریس کار سرویس‌های امنیتی غرب و اسرائیل بوده است؛ آنها چه انگیزه‌ای از این کار داشته‌اند؟!

آیا مبارزه با موج عظیم اسلام‌خواهی در اروپا یکی از این اهداف بوده است؟!

این سؤالی است که پاسخ آن، منفصل از نکات هشت‌گانه فوق به نظر می‌رسد و کارشناسان امر باید درباره آن اظهار نظر کنند.

داعش و کنترل منابع نفتی همراه با اینفوگرافیک...

    نظر
داعش و کنترل منابع نفتی همراه با اینفوگرافیک
گروه تروریستی داعش در اولین گزارش بودجه ای خود، برای سال 2015، مازاد بودجه ای 250 میلیون دلاری را در نظر گرفته است.

 

 به نقل از روزنامه "فیگارو"، "ابو سعد الانصاری" یکی از رهبران داعش اعلام کرده که این گروه تروریستی برای نخستین بار بودجه ای 2 میلیارد دلاری برای خود تصویب کرده است، بودجه ای که دارای مازاد 250 میلیون دلاری و تعادل بودجه ای 12.5 درصدی است.

انصاری، که اظهاراتش در سایت رسمی روزنامه "العربیه الجدید" منتشر شده، تأکید کرده که این بودجه، دستمزد مبارزان و کمک هزینه کسانی است که در عملیات های داعش شرکت کرده اند. مازاد بودجه ای برای تأمین مالی فعالیت های جنگی و حمایت از یک بانک ویژه داعشی ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این اظهارات در شرایطی بیان می شود که تنها چند روز از آغاز به کار یک بانک به اصطلاح اسلامی در موصل، در شمال عراق می گذرد؛ دادن وام و حمایت مالی از سایت خبری "العربیه الجدید" از وظایف این بانک تازه کار است.

6 میلیون دلار درآمد در روز
بنابر اعلام نشریه "نیوزویک"، درآمد روزانه "داعش" همزمان از طریق فروش غیرقانونی نفت، غارت و چپاول و آدم ربایی به منظور باج گیری تأمین می شود؛ علاوه بر این باید به کمک های مالی کشورهای حوزه خلیج فارس نیز اشاره کرد. بنابر بررسی های یک رسانه امریکایی که در ماه نوامبر سال 2014 صورت گرفته، درآمدهای داعش از این روش ها در هر روز به بیش از 6 میلیون دلار می رسد.

فایل صوتی را می توانید از اینجا گوش دهید


ضمناً، بخش عمده ای از دارایی های این گروه تروریستی از طریق دزدی از بانک های شهرهای بزرگ عراق به دست آمده است. نشریه بین المللی "بیزینس تایمز" در گزارش اخیر خود آورده است: «داعش به ثروتمندترین گروه تروریستی جهان تبدیل شده است». بنابر اعلام رسانه های کرد، این گروه با سرقت بیش از 429 میلیون دلار از بانک مرکزی موصل، ثروت عظیمی برای خود اندوخته است. "فایننشیال تایمز" دارایی یادشده را بیشترین دارایی برای یک گروه تروریستی ارزیابی کرده است.

یک موسسه بریتانیایی مبارزه با افراطی گری موسوم به "کیلیام" اعداد و ارقام اعلام شده از سوی داعش را "قابل قبول" دانسته است، با این حال اعلام کرده که امکان دارد این اعداد درست نباشند. "چارلی وینتر"، محقق "کیلیام" می گوید: «طی ماه های اخیر، اعداد مشابهی اعلام شده اند، که بعضی از این اعداد به منظور ارائه تصویری مناسب از "داعش" و برخی دیگر به منظور شیطانی نشان دادن این سازمان منتشر می شوند». این کارشناس بریتانیایی با ابراز تعجب از رسانه ای شدن این اطلاعات می افزاید: «بسیار عجیب است که یک سازمان مرموز، چنین اطلاعاتی را به طور عمومی انتشار دهد»

 


عروسک فولا باربی محجبه مسلمان!

    نظر
عروسک فولا باربی محجبه مسلمان!
عروسک فولا طوری طراحی شده است که بر خلاف باربی نماد یک زن مسلمان باشد که زندگی اش بر محور خانه و خانواده می چرخد اما برخی معتقدند فولا تنها یک باربی محجبه است.


نام عروسک «فولا»، با تلفظ عربی فُلَه، برگرفته از نوعی گل یاس عربی است که بیشتر در منطقه شامات می روید. ایده ساخت این اسباب بازی دخترانه در سال 1999 شکل گرفت و اواخر سال 2003 بود که وارد بازار سوریه و سپس جهان عرب شد. این عروسک یازده و نیم اینچی که شبیه باربی است در نوع پوشش و سبک زندگی با رقیب آمریکایی اش تفاوت دارد.

فولا با یک مجموعه از وسایل مثل چتر، ساعت، دوچرخه، دوربین، صندلی های بادی و استخر عرضه می شود. این عروسک طوری طراحی شده است که بر خلاف باربی نماد یک زن مسلمان باشد که زندگی اش بر محور خانه و خانواده می چرخد. برخی پدر و مادرهای مسلمان معتقدند اگر دخترانشان به عروسک هایشان حجاب بپوشانند خود تشویق به داشتن حجاب می شوند و لذا فولا را عروسکی می دانند که می تواند الگوی نقش های اسلامی را در فرزندانشان نهادینه کند.

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/barbi1.jpg

برخی پدر و مادرهای مسلمان معتقدند اگر دخترانشان به عروسک هایشان حجاب بپوشانند خود تشویق به داشتن حجاب می شوند.

شرکت نیوبوی
طراح و سازنده باربی محجبه معروف شرکتی است به نام «نیوبوی» که به عرضه محصولات اسباب بازی، خوردنی و لوازم التحریر در خاورمیانه و شمال آفریقا می پردازد. مرکز اصلی این شرکت که در سال 1999 تاسیس شد در دوبی پایتخت امارات قرار دارد. عروسک های این شرکت در چین، برزیل، آفریقای شمالی، مصر و اندونزی و در آمریکا هم مشتری دارد.

عروسک فولا پس از عرضه در بازار به سرعت تبدیل به پر فروش ترین عروسک در خاورمیانه شد و تا سال 2006 در کشورهای عربی حدود 2 میلیون فروش داشته است. این فروش باعث توجه برخی رسانه های آمریکایی به فولا شد. روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در یکی از گزاش هایی که درباره این عروسک منتشر کرد، چنین نوشت: «تقریبا غیر ممکن است که از مغازه ای در سوریه، مصر، اردن یا قطر رد شوید و با خوردنی های فولا رو به رو نشوید. این جا دختربچه ها ذهنشان مشغول فولا است و پدرمادرهای محافظه کار که مایل نیستند برای دخترانشان باربی بخرند از اینکه برای عروسکی که جانماز دارد هزینه می کنند خوشحالند».

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/barbi2.jpg

عروسک فولا پس از عرضه در بازار به سرعت تبدیل به پر فروش ترین عروسک در خاورمیانه شد.

اما فولا اولین عروسک محجبه نیست. پیش از فولا عروسک های دیگری هم بوده اند که محجبه طراحی شده اند مثل باربی مراکشی و سارای ایرانی اما هیچ کدام به اندازه فولا مشهور نبوده اند. شرکت آمریکایی متل هم لیلی را طراحی کرد، همچنین امینه بوسنیایی و از همه معروف تر رازان که محصول شرکت نور آرت بود و سالی سی هزار فروش داشته است.

اما چیزی که بر اهمیت فولا به عنوان یک عروسک افزود الگو بودن این عروسک برای دختران مسلمان است که خود نشان می دهد چه تعدادی از مسلمانان علاقه دارند دخترانشان محجبه باشند.
تفاوت ویژه فولا با رقیبش باربی در ظاهر عربی اسلامی آن است. فولا برای هر زمان و مکانی لباس خاص خودش را دارد که البته دارای هویت و خصوصیات عربی است. برای ارائه تصوری بهتر از تفاوت های فولا و باربی ابتدا به سه خصوصیت تمایزبخش این اسباب بازی عربی یعنی پوشش، رفتار و ویژگی های جسمی آن اشاره می کنیم:

1. پوشش
فولا در بازار عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس با چادر مشکی و روسری عرضه شده است اما در دیگر بازارها چادر به سر ندارد چراکه طراحان آن قصد نداشتند فقط یک مدل سخت گیرانه را مطرح کنند. برای کشورهای معتدل تر فولا یک روسری روشن و دامنی بلند دارد که تا زیر زانویش را می پوشاند؛ همانطور که مسلمان ها به طور سنتی لباس های پوشیده به تن می کردند. همچنین فولا گاهی اوقات لباس آستین کوتاه می پوشد اما هرگز لباس بی آستین ندارد.

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/barbi3.jpg

فولا در دیگر بازارها چادر به سر ندارد چراکه طراحان آن قصد نداشتند فقط یک مدل سخت گیرانه را مطرح کنند.

به طور کلی لباس های این عروسک طوری طراحی شده که با آداب و رسوم و ارزش های دینی منطقه عربی همخوانی داشته باشد. فولا بیرون از خانه محجبه است و پوشش وی همگام با مد روز و مناسبت های مختلف رنگ ها و اشکال متنوعی دارد. همچنین لباس های فولا از کشوری به کشور دیگر مختلف است به طوری که مثلا در مصر لباس های رنگارنگی همانند دختران مصری محجبه به تن دارد و همچنین لباس های محلی هندی، عربستانی، مغربی و اماراتی هم برای وی طراحی شده است.

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/barbi4.jpg

برای فولا لباس های محلی مختلفی طراحی شده است.

«طارق محمد عزیز»، مدیر فروش یک فروشگاه بزرگ اسباب بازی کودکان در مصر می گوید: «فولا بیشتر فروش می رود چون با ارزش های شرقی ما قرابت بیشتری دارد؛ پاها و بازوهایش معلوم نیست و از باربی ارزان تر است علی رغم این که مثل باربی ساخت چین است».

2. سبک زندگی و رفتار
سایت فولا این عروسک را چنین معرفی می کند: «فولا دختری 16 ساله که ویژگی های جسمی و اخلاقی اش عربی است. عاشق زندگی است و یادگیری را دوست دارد. به پدر و مادرش نیکی می کند و با خانواده و دوستانش مهربان است. با دقت به حرف های دوستانش گوش می دهد و به اطرافش توجه دارد و مراقب برادر و خواهر دوقلویش نور و بدر است و در مقابل رفتارهای بچه گانه برادران کوچکش صبور است. او همچنین عاشق کتاب خواندن، دانستن است و سرگرمی اش نقاشی است. برای خود آرزوهایی دارد و اجازه نمی دهد مشکلات اراده اش را سست کنند چراکه سختی ها را جزئی از زندگی می بیند که شخصیت انسان را می سازد. فولا همیشه سعی می کند برای اطرافیانش مفید باشد و تاجایی که در امکانش باشد به دیگران ببخشد زیرا که بخشش را موجب غناء روح و افزایش قدرت نوآوری می داند. شخصیت فولا اهل دوست داشتن، توجه کردن، صداقت و احترام به پدر و مادرش است. با دوستانش مهربان و راستگوست و دروغ نمی گوید».

در مجموع این عروسک نماد دختری است که سعی دارد در مسیر نوآوری، نوگرایی و صلح حرکت کند و این جهان را مکانی بهتر برای همه سازد. برای آینده فولا دو شغل معلمی و دندانپزشکی که از نظر مسلمانان مناسب زنان است در نظر گرفته شده است.

3. ویژگی های جسمی
در ابتدا فولا طوری طراحی شده بود که موهایی به رنگ سیاه زغالی و چشم هایی به رنگ قهوه ای و خرمایی داشته باشد اما بعدها مدل هایی با رنگ چشم و موی روشن هم ارائه شدند. گروه طراحی این عروسک قبل از شکل دهی به ظاهر آن دهها چهره معروف در جهان عرب را مورد نظر قرار دادند. به طور کلی این عروسک به گونه ای طراحی شده است که مانند دختری معمولی به نظر برسد و چندان جلب توجه نکند.

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/barbi5.jpg

فولا طوری طراحی شده بود که موهایی به رنگ سیاه زغالی و چشم هایی به رنگ قهوه ای و خرمایی داشته باشد اما بعدها مدل هایی با رنگ چشم و موی روشن هم ارائه شدند.

می توان گفت علاوه بر پوشش اسلامی فولا، خصوصیت عربی و به ویژه موی سیاه، چشمان قهوه ای تیره و رنگ پوست مایل به سبزه که ویژگی عموم عرب هاست تمایز بخش ظاهر این عروسک از دیگر عروسک های غربی است.

محیط اجتماعی فولا
فولا علاوه بر برادر و خواهر کوچکترش به نام های «بدر» و «نور» که دوقلو هستند دو دوست به نام های «یاسمین» و «ندا» دارد.

برادر فولا، بدر، از شخصیت آرامی برخوردار است، فعال بوده و روابط خوبی با اطرافیانش دارد. همیشه سعی می کند به اطرافیانش این حس را منتقل کند که می توانند روی او حساب کنند اما نسبت به نور سرد است و زیاد توجهی ندارد. هنگامی که نور مرتکب اشتباهی می شود بدر با انگیزه و توجه کامل او را راهنمایی می کند و یا اشتباه نور را به مادرش و یا فولا اطلاع می دهد. بدر دائما سعی دارد نور را راهنمایی کند و این امر موجب رنجش نور می شود.

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/barbi6.jpg

فولا علاوه بر برادر و خواهر کوچکترش به نام های «بدر» و «نور» که دوقلو هستند دو دوست به نام های «یاسمین» و «ندا» دارد.

بدر بازی های کامپیوتری جنگی را دوست دارد، بسکتبال و فوتبال بازی می کند و عاشق شنا است و دوچرخه سواری را خوب بلد است همچنین عاشق حل معما است.

نور اما بسیار فعال و پویا است. همیشه سعی دارد کمک کند بدون این که از کسی نظر بخواهد که گاهی باعث ایجاد مشکل می شود. برای نور مهم است که شخصیتش و استقلالش را اثبات کند و نسبت به آرامش بدر حسادت دارد و همچنین از توجه بیش از حد بدر به خودش عصبانی می شود و خود را بی نیاز از نظارت بدر می بیند. خواهر کوچکتر فولا همیشه از اشتباهاتش پشیمان می شود و سعی می کند اصلاحشان کند.

او در دوچرخه سواری با بدر مشارکت می کند و گاهی هم با او بسکتبال بازی می کند، عاشق اسب سواری و والیبال است و خواندن داستان و مجلات دخترانه را دوست دارد و آرزو می کند سر دبیر یک مجله دخترانه شود.

محصولات فولا
شرکت سازنده فولا غیر از عروسک محصولات دیگری هم دارد مثل کیف و کتاب، پوشاک، بازی، شیرینی جات، عطر، ماشین برای بازی کودکان، دکور خانه و مجله مخصوص دختران به نام «مجله فولا»، که همه این محصولات در کشورهای عربی از جمله امارات، عربستان، سوریه و مصر به فروش می رسد. این محصولات در امریکا، چین و انگلستان نیز فروش دارند.

مجله فولا
مجله ای است برای دختران بین 8 تا 16 سال که هر ماه به زبان عربی توسط شرکت نیوبوی منتشر می شود. این مجله حاوی 50 صفحه است که موضوعات مختلفی، از داستان تا فعالیت های خاص دختران، را پوشش می دهد. اولین نسخه این مجله در سال 2006 منتشر شد که در تیراژ 45000 نسخه در کشورهای عرب زبان و به ویژه حاشیه خلیج فارس توزیع شد. همچنین شرکت نیوبوی نسخه های الکترونیکی این مجله را از طریق کتابخانه سایتش به فروش گذاشته است.
کتابخانه الکترونیک نیوبوی یک درگاه برای دسترسی به همه موضوعات آموزشی از جمله «کتاب ها و مجلات الکترونیک» است که به نوعی با محصولات نیوبوی از جمله فولا مرتبط هستند.

تبلیغات درباره فولا
در عربستان سعودی زندگی فولا در قالب آگهی های و تبلیغات انیمیشنی نمایش داده می شود، مثلا عروسکی را نشان می دهند که نماز صبحش را به جای می آورد، برای این که دوستش را غافلگیر کند برایش یک کیک درست می کند و یا وقت خواب کتاب می خواند. این صحنه ها طراحی شده اند تا ارزش های مورد اعتقاد و رفتار فولا را نشان دهند.

اغلب تبلیغات فولا با آواز خواندن فولا به زبان عربی آغاز می شوند و عموما در این تبلیغات لوازم روزمره فولا نشان داده می شود، مثلا یک گروه از هنرمندان سوریه ای را نشان می دهند که وسایل، لوازم التحریر و کیف و کفش فولا را نمایش می دهند.

 مجموعه دیگری از تبلیغات تجاری هستند که فولا را خانوده دوست، دارای روابط خوب اجتماعی و مقید به ارزش ها نشان می دهند.

نه! به باربی در جهان اسلام
در سپتامبر 2003 عربستان سعودی فروش باربی را با اعلام این که این عروسک با معیارهای اسلامی همخوانی ندارد ممنوع اعلام کرد. در همین راستا فولا به عنوان جایگزین باربی و بازتاب دهنده ارزش های اسلامی ساخته شد.

فولا با جنس مخالف رابطه ندارد و نخواهد داشت زیرا که مسلمانان روابط عاشقانه خارج از چارچوب زناشویی را نمی پذیرند. طراحان فولا معتقدند فولا باید نماد ارزش های سنتی اسلامی باشد. فولا علاوه بر حجابش لباس های زیادی دارد که بازتاب دهنده لباس هایی است که یک دختر مسلمان روزانه می پوشد. لباس های فولا از یک سو با ارزش های اسلامی تناسب دارد و از سوی دیگر هنوز در غرب هم مد است.

فولا: عروسک اسلامی یا باربی محجبه!
فولا و باربی شباهت های زیادی به هم دارند از جمله در اندازه و قد تا جایی که گاهی اوقات فولا را «باربی عربی» می نامند. تفاوت بین این دو بیشتر در سبک زندگی و پوشش است. فعالیت های فولا عموما شامل خرید، وقت گذرانی با دوستان، آشپزی، کتاب خواندن و نیایش و عبادت می شود. این در حالی است که عروسک باربی طیف گسترده ای از سرگرمی ها و شغل ها را دارد. طبق گفته طراحان فولا برای آینده این عروسک شغل پزشکی و معلمی در نطر گرفته شده است چراکه این دو شغل در فرهنگ اسلامی برای زنان پذیرفته شده است. اما باربی تقریبا در نقش تمام شغل ها دیده شده است.

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/barbi7.jpg

به نظر منتقدان فولا هنوز یک باربی است! اگرچه بلوند نیست اما همچنان سفیدتر است و مشکلات سایز جسم باربی را دارد یعنی اگر در اندازه واقعی اش ساخته شود نمی تواند روی پاهایش راه برود.

اگرچه هم باربی و هم فولا لباس ها و پوشش ها، جواهرات ولوازم متنوعی دارند اما لباس هایی که برای خارج از منزل فولا در نظر گرفته شده پوشیده و مطابق عرف اسلامی هستند.

انتقادات
در حالیکه موج خرید فولا جهان عرب و خاورمیانه را تحت تاثیر خود قرار داد اما این محصول در کنار طرفدارانش منتقدینی هم دارد.

درست است که فولا با موهای سیاه، چشم های قهوه ای و پوست سبزه اش که بازتاب چهره عربی است از باربی با موهای بلوند، چشم های آبی و پوست سفیدش متمایز است اما از هر دو عروسک به خاطر «بازنمایی یک زیبایی غیر واقعی» انتقاد شده است.

طرفداران فولا معتقدند این عروسک برای مسلمانان گزینه بهتری است و «والدین با مشاهده بازی دخترانشان با فولا به جای باربی که هیچ شباهتی به فرهنگ عربی-اسلامی ندارد، احساس راحتی بیشتری می کنند».

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/barbi8.jpg

یو اس تودی: در جهانی که با یک فرایند بزرگ جهانی شدن اقتصادی مواجه است، فولا نمایانگر روند رو به رشد تجاری سازی اسلام است.

اما برخی منتقدین این عروسک عربی معتقدند مساله تجارت و بازاریابی در میان است زیرا پس از خودداری مردم از خرید باربی چاره ای نبود جز اینکه جایگزینی برای آن در بازار عربی طراحی شود و لذا حجاب تنها وسیله ای بود که سود فروشندگان را تضمین می کرد.

«صبری عمر الکاثیری» مدیر اجرایی موسسه Toy Triangle-Group که نماینده شرکت نیوبوی در خاورمیانه است در پاسخ به اتهام تجارت به نام دین با عروسک فولا می گوید: «ما منافع تجاری داریم اما این ایده را به عنوان جایگزین عروسک های خارجی برای دختران عرب و مسلمان طرح کردیم و هدف ما تربیتی بود نه سوءاستفاده».

سایت یواس تودی با اشاره به فروش بالای فولا در تفسیری از این پدیده عروسکی می گوید: «در جهانی که با یک فرایند بزرگ جهانی شدن اقتصادی مواجه است، فولا نمایانگر روند رو به رشد تجاری سازی اسلام است».

به نظر برخی منتقدان دیگر فولا هنوز یک مشکل بزرگ دارد؛ او هنوز یک باربی است! اگرچه بلوند نیست اما همچنان سفیدتر است و مشکلات سایز جسم باربی را دارد یعنی اگر در اندازه واقعی اش ساخته شود نمی تواند روی پاهایش راه برود. از طرف دیگر ما فولا افریقایی یا شرق آسیایی نداریم که این عروسک را منحصر به استاندارد یک نژاد و قوم خاص می کند. همچنین فولا ماجراجویی هایی مثل سفر به ماه یا مهندسی ندارد.

به نظر این دسته فولا اساسا تصویر باربی را به چالش نمی کشد و در واقع این تصویر را می پذیرد. فولا طراحی شده تا یک زن کلیشه ای دیگر را تجسم بخشد و تنها تفاوت آنها در مسلمان بودن فولاست.


تصاویری از کم سن ترین مامور اعدام داعش...

    نظر
تصاویری از کم سن ترین مامور اعدام داعش(16+)
گروه موسوم به (داعش) یک ویدئوی جدید از صحنه اعدام دو مرد روس به اتهام جاسوسی از این گروه را منتشر کرد.

 

روزنامه "ایندپندت" بریتانیا نوشت: داعش در ویدئوی جدید خود که در وب سایت خود (الحیات) قرار داده ، دو مرد روس را که مدعی است از این گروه جاسوسی می کرده اند را به دست یک کودک 10 ساله اعدام می کند.

در این ویدئو یک کلت در دست کودک داعشی دیده می شود و طبق سنت مرسوم داعشی ها مردی در بالای سر دو فرد اعدامی نخست بیانیه ای قرائت می کند و سپس کودک داعشی به سر دو مرد روس شلیک می کند.

مرد داعشی در ویدئو می گوید این دو مرد عضو سرویس اطلاعاتی روسیه هستند که برای جاسوسی از داعش به سوریه اعزام شده اند.

گروه داعش روز دوشنبه نیز ویدئوی یک نوجوان 14 ساله انتحاری را منتشر کرد که در استان صلاح الدین عراق دست به حمله انتحاری می زند.

ویدئوی جدید منتشره از سوی داعش با نام " افشای یک دشمن از درون " منتشر شده است.

مرد داعشی در این ویدئو می گوید این دو مرد روس در ازای پرداخت پول به دنبال جمع آوری اطلاعات از ستیزه جویان وابسته به داعش و رهبران آنها بوده اند. او می افزاید این دو مرد به ویژه به دنبال کشف سرنخ هایی از اعضاء چچنی تبار عضو داعش بوده اند.

چارلی وینتر پژوهشگر ضد تروریسم در اندیشکده " کوییلیام " در بریتانیا به ایندپندنت می گوید به نظر می رسد دلیل استفاده از کودکان در ویدئوهای اخیر داعش صرف نظر از اینکه این کودکان واقعا دست به اعدام یا اعمال انتحاری می زنند یا صرفا یک صحنه سازی تبلیغاتی است، افزودن یک عامل شوکه کننده به این ویدئوهاست.

کودک 10 ساله داعشی در پایان این ویدئو در پاسخ به سوالی درباره آینده اش با خنده می گوید:" من ذبح کننده کفار برای شما خواهم بود. " این کودک می افزاید: "به اذن خدا در آینده مجاهدی چون شما خواهم شد. "

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/sen1.jpg

 

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/sen2.jpg

 

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/sen3.jpg

 

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/sen4.jpg

 

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/sen5.jpg

پدیده تهران هم پلمپ شد!!

    نظر
پدیده تهران هم پلمپ شد!!
با دستور دادسرای ویژه مبارزه با زمین خواری تهران، دو دفتر فعال شرکت پدیده شاندیز در تهران رسما توقیف و پلمپ شد.

 

با دستور دادسرای ویژه مبارزه با زمین خواری تهران، دو دفتر فعال شرکت پدیده شاندیز در تهران رسما توقیف و پلمپ شد.

این دستور دادسرای ویژه مبارزه با زمین خواری در راستای رسیدگی به پرونده های جنجالی شرکت پدیده صورت گرفته است.

گفتنی است، از چندی پیش دفاتر فرش سهام پدیده شاندیز در شهر های مختلف کشور تعطیل شده و دادستانی کل کشور نیز نسبت به فعالیت و تبلیغات این شرکت هشدار داده اند.

تصویری از آنجلا مرکل با روسری!؟؟/جریان چیست؟

    نظر
تصویری از آنجلا مرکل با روسری!؟؟/جریان چیست؟
تصویر زیر را شبکه آمریکایی یواس‌ای تودی منتشر کرده است.

 


در توضیح عکس فوق اینطور می‌خوانیم که این تجمع مربوط به هواداران جنبش ضد اسلامی شدن اروپا موسوم به «پگیدا» در شهر درسدن آلمان است که به عدم جلوگیری از گسترش اسلام در اروپا و آلمان اعتراض دارند.

همانطور که در تصویر دیده می‌شود، معترضین عکس آنجلا مرکل، صدر اعظم کشور آلمان را نیز با کنایه و در حالتی که بر او روسری پوشانده‌اند، منتشر کرده تا به این وسیله پیرامون گسترش اسلام هشدار داده باشند.

خبرگزاری دویچه‌وله آلمان در همین زمینه ادعا کرده است که تعداد حاضرین در تجمع پگیدا پس از حادثه شارلی ابدو افزایش چشمیگری یافته است.

بر اساس این گزارش، اعتراض کنندگان همچنین شعار «ما مردم هستیم» را نیز سر داده‌اند.

دویچه‌وله از این خبر داده است که در شهرهای مونیخ و برلین هم نظیر اعتراضات درسدن برپا شده است.

با توجه به محتوای عکس فوق، توضیحات اشاره شده و چالش اروپا در موج گرایش مردم به اسلام؛ این فرض همچنان قوّت بیشتری می‌یابد که اساساً حادثه شارلی‌ابدو و به تبع آن، گروگانگیری روز جمعه در شهر پاریس نمی‌تواند کار گروه کوچکی مثل القاعده یمن! باشد و اگرچه در یکی از این دو حادثه هتّاکان به ساحت پیامبر گرامی اسلام(ص) به درک واصل شدند اما دست‌های کثیفی شاید وابسته به سرویس‌های جاسوسی غرب و اسرائیل نیز در پشت پرده این رخدادها قرار دارند و اهداف خاصی را دنبال می‌کنند.

اهانت دوباره شارلی ابدو به پیامبر(ص)...

    نظر
اهانت دوباره شارلی ابدو به پیامبر(ص) به همراه تصاویر
در صفحه نخست این نشریه کاریکاتوری از پیامبر(ص) طراحی شده که نوشته‌ای با عنوان «من شارلی هستم» در دست دارد.

 

 شماره تازه نشریه فکاهی "شارلی ابدو" که هفته پیش شاهد کشتار کاریکاتوریست‌هایش به دست سه فرد مسلح بود با کاریکاتور تازه‌ای از پیامبر گرامی اسلام(ص) در روی جلد منتشر شده است.
 
در صفحه نخست این نشریه کاریکاتوری از پیامبر(ص) طراحی شده که نوشته‌ای با عنوان «من شارلی هستم» در دست دارد.
 
«ژرارد بیارد» سردبیر این نشریه به خبرنگاران گفت: خوشحالیم که مجله درآمده و خوشحالیم که توانسته‌ایم چنین کنیم، و به این هدف برسیم. سخت بود. چیدن صفحه اول مشکل بود چون باید چیز تازه‌ای را بیان می‌کرد، حوادثی که پشت سر گذاشته‌ایم را منعکس می‌کرد.
 
تیراژ این شماره مجله سه میلیون است درحالی که معمولا در 60 هزار نسخه چاپ می‌شود.
 
واشنگتن پست، فرانکفور‌تر آلگماینه، ‌ کوریرا دلا سرا و گاردین از روزنامه‌های معروف جهان هستند که این کاریکاتور را چاپ می‌کنند.
 
نسخه جدید شارلی ابدو در شش زبان - از جمله انگلیسی، عربی و ترکی - منتشر می‌شود.
 
تصمیم شارلی ابدو برای انتشار کاریکاتور دیگری از پیامبر(ص) خشم مسلمانان را درپی داشته است.
 
شورای مسلمانان فرانسه از مسلمانان خواست تا آرامش خود را حفظ کرده و از نشان دادن واکنش‌های احساسی بپرهیزند.
 
«عبدالله ذکری» رئیس مرکز رصد اقدامات اسلام هراسانه در شورای مسلمانان فرانسه با محکوم کردن این کاریکاتور، اعلام کرد: انتشار این کاریکاتور سبب برانگیختن احساسات مسلمانان می‌شود.
 
دفتر شوقی علام مفتی اعظم مصر که یکی از بانفوذ‌ترین روحانیون مسلمان در مصر به شمار می‌رود در بیانیه‌ای اعلام کرد این یک اقدام‌نژاد پرستانه است که باعث نفرت و خشم مسلمانان در سراسر جهان خواهد شد.
 
در بیانیه مفتی اعظم مصر همچنین آمده است چنین اقدامی باعث به راه افتادن موج جدیدی از نفرت در فرانسه و به طور کلی در جامعه غربی خواهد شد و این کار هفته نامه فرانسوی شارلی ابدو با اصل همزیستی مسالمت آمیز یا گفتگوی بین تمدن‌ها سازگار نیست.
 
http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/hebdo1.jpg

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/hebdo2.jpg

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/hebdo3.jpg

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/hebdo4.jpg

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/hebdo5.jpg

http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/hebdo6.jpg
http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/hebdo7.jpg
 
http://www.seemorgh.com/uploads/1393/10/hebdo8.jpg

علام در بیانیه خود اعلام کرد این یک اقدام تحریک آمیز غیر قابل توجیه علیه احساسات مسلمانان در سراسر جهان است.
 
روز چهارشنبه گذشته سه فرد مسلح از جمله دو برادر فرانسوی الجزایری تبار به نامهای شریف و سعید کوآشی، به دفتر نشریه فکاهی شارلی ابدو در پاریس حمله کرده و 12 نفر از جمله دو پلیس و چهار کاریکاتوریست را کشته و متواری شدند. این دو برادر صبح جمعه در درگیری در محل اختفای خود توسط نیروهای ویژه کشته شدند.