تلههای مرگ در کمین شهروندان ایرانی !
میگویند زندگی و مرگ انسانها به تار مویی بسته است. به دلایل مختلف از جمله بیمبالاتی مسئولان شهری، این تار مو در ایران بسیار نازک شده است. طوری که یک شهروند در طول روز و در کوچه و خیابان باید از تلههای مرگ بسیاری که در گوشه و کنار شهر منتظر قربانی هستند، بگذرد تا سالم به خانه برسد. حادثه اما در خانه هم در کمین شهروندان است. برق گرفتگی بر اثر تماس با سیمهای برق رها شده در شهر، سقوط در چاه فاضلاب بدون درپوش، مرگ بر اثر "گودبرداری غیراصولی" و ...
سیمهای برق رها شده، بدون روپوش و حفاظ از مهمترین تلههای مرگ در کوچه و خیابانهای ایران است. بزرگسالان در صورت دیدن چنین صحنهای احتمالا احساس خطر کرده و با احتیاط از کنار سیم برق رها شده خواهند گذشت. کودکان اما مهمترین قربانیان این سیمهای برق بدون حفاظ در ایران هستند.
سایت "گلستان ما"، 3 شهریور 1392 با انتشار این عکس گزارش داد دو کودک خردسال دچار برق گرفتگی بسیار شدیدی شدند، به طوری که در حدود چند دقیقه کسی نمیتوانست به آنها نزدیک شود. بنا بر این گزارش این مکان حاوی لجنهایی بوده که جریان الکتریسیته بسیار زیادی در آنها جریان داشته است و روی این لجنها نیز از چمن پوشیده شده بود. این دو کودک با قدم گذاشتن روی این چمنها جان خود را از دست دادند.
این مفتول فلزی بسته شده میان تیرهای چراغ برق در محوطه خوابگاه دانشگاه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران سال 92 جان "کوروش صوفیه" دانشجوی کارشناسی ارشد این دانشگاه را گرفت. این دانشجو در حال رفتن به خوابگاه، بر اثر برق گرفتگی ناشی از نقص در سیستم روشنایی محوطه، جان خود را از دست داد.
کابلهای برق آویزان در کوی برزن شهر قم
بنا بر گزارشها 5 تیر 1393 دختر بچهای 4 ساله به نام فاطمه امینی که به همراه خانواده به یکی از بوستانهای نزدیک خانه خود در قم رفته بود، به علت برق گرفتگی توسط تیر چراغ برق داخل بوستان، از دنیا رفت.
"امین امینی" پدر روحانی این دختر فوت شده از شهرداری قم شکایت کرده است. به گزارش "ایلنا" پس از مرگ این کودک، باغبانی که در این بوستان مشغول به کار است به پدر "فاطمه امینی" گفته: "ما هم به بالاتریها گزارش دادیم که این تیر چراغ برق خطرناک است، اما گفتند تو آبیاری خودت را انجام بده، چکار داری؟ میآیند درست میکنند."
پدر این دختربچه 4 ساله فوت شده، همچنین از قول یکی از افراد مرتبط در شهرداری گفته که در بررسی تماسهای "سامانه 137" که سامانه ارتباط مردم با شهرداری است، مشخص شده پیش از این حادثه مردم تماس گرفته و گفتهاند تیر برق این بوستان خراب است و اتصالی دارد.
خبرگزاری "ایلنا" همچنین گزارش داده یک هفته پیش از مرگ این دختر، یک پسربچه دیگر به همین شیوه دچار برق گرفتگی میشود که البته نمیمیرد، اما بعد از تشنج بسیار شدید و انتقال او به خانه توسط خانوادهاش، این موضوع به نزدیکترین اداره برق که در فاصله حدود 50 متری این بوستان قرار دارد، اطلاع داده می شود ولی هیچ اقدامی انجام نمیشود.
گودبرداری غیراصولی؛ اصطلاحی آشنا
به غیر از برقگرفتگی، حادثه دیگری که میتوان هر ماه درباره آن خبری در رسانهها و روزنامهها خواند، "گودبرداری غیراصولی" است. حالا دیگر اصطلاح "گودبرداری غیراصولی" به گوش بسیاری از ایرانیان آشناست. تقریبا هر هفته خبری مبنی بر ریزش یک ساختمان به دلیل "گودبرداری غیراصولی" ساختمان کناری در ایران منتشر میشود که گاها با تلفات جانی همراه است.
سقوط دختر 21 ساله به چاه بدون درپوش فاضلاب
این تصویر مربوط به سقوط دختری 21 ساله به چاهی 12 متری در شهرک اکباتان تهران است. علت حادثه نداشتن درپوش و حفاظ مناسب چاه فاضلاب شهری اعلام شد.
پیادهروهای ناامن و سقوط در چاه
به گزارش خبرگزاری "ایرنا" اسفند سال 92 یک شهروند نابینا بر اثر نبود حفاظ ایمنی در چاه فاظلاب سقوط کرد.
مرگ دلخراش دختر تبریزی بر اثر سقوط بلوک بتونی عجیب شهرداری
روز جمعه 2 خرداد سقوط بلوک بتونی نصب شده توسط شهرداری تبریز روی دو عابر، جان دختری 16 ساله را گرفت و پای پدر این دختر را شکست. شهرداری تبریز این بلوکهای بتونی را جلوی مغازههای غیرمجاز به شکلی نامناسب نصب میکرده است.
موارد ذکر شده در این گزارش به غیر از مرگ و میر بر اثر حوادث رانندگی در ایران است.