یک روز در مترو به سبک چینی ....
پولنیوز، مازیار دانیالی - مترو(قطار شهری) برای شهرهای شلوغ همانند کلیدی در بازگشایی قفل ترافیک شهری عمل می کند. از این رو برنامه ریزی ها و کیفیت خدمات ارائه شده توسط این سرویس حمل و نقل شهری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. تاریخچه احداث اولین خط متروی جهان به سال 1863 و شهر لندن باز می گردد. بدنبال لندن دیگر شهرهای مهم اروپا چون پاریس، بوداپست، گلاسکو و استانبول نیز به مترو مجهز شدند و این موج با سرعت زیادی در سایر کشورهای جهان فراگیر شد. هم اکنون اکثر شهرهای بزرگ جهان به این سیستم حمل و نقل مجهز هستند و در این میان مسکو، توکیو و سئول پرترافیک ترین خطوط متروی جهان را به خود اختصاص داده اند.
همانطور که عنوان شد احداث و آماده سازی خطوط مترو یک مبحث و کیفیت ارائه خدمات در هنگام عملیاتی شدن مبحث دیگری است. البته هر دو بخش کار اهمیت بسیار بالایی دارند اما در این مبحث بیشتر به بخش دوم خواهیم پرداخت. هم اکنون در خطوط پیشرفته مترو جهان ارائه خدمات مناسب به مسافران از اولویت های اداره کنندگان هر شهر به شمار می رود. بدیهی است فراهم سازی امکانات مناسب زیرزمین و توانایی در مدیریت و ساماندهی حجم بالایی از مسافران بدون تدابیر لازم، نتایج مطلوبی بدنبال نخواهد داشت. در کنار موفقیت های شهرهای بزرگ و پیشرفته جهان در بهره برداری از مترو، نمونه های بسیاری نیز در برخی کشورها وجود دارند که مترو و استفاده از آن همانند یک کابوس فراموش نشدنی است.
یکی از کشورهایی که طی سالیان اخیر توجه ویژه ای به توسعه خطوط مترو داشته و در این راه الگوبرداری های مناسبی نیز از سایر کشورهای موفق در این زمینه داشته ؛ کشور پهناور چین است. در میان شهرهای چین سفری با مترو به استان هنان و مرکز آن، شهر ژنگ ژو خواهیم داشت. با توجه به عملیاتی شدن خط یک مترو مرکز استان هنان در دسامبر2013، این خط نوپا با ترافیک قابل توجهی از مسافر مواجه بوده و در دسامر2014 رکورد 61.8 میلیون مسافر را به ثبت رسانده است. مترو ژنگ ژو طبق چشم اندازها تا سال 2020 صاحب 5 خط خواهد بودو طول کل مسیر برابر با 166.9 کیلومتر برآورد شده است. حال نگاهی نزدیک تر به فعالیت های روزانه برای اداره خط 1 متروی مذکور خواهیم داشت.