سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راه کمال

صفحه خانگی پارسی یار درباره

توصیه هایی برای ایمنی در فضای مجازی ...

    نظر
به فرزندان خود در رابطه با خطرات افشای اطلاعاتی نظیر نام، آدرس، شماره تلفن و آدرس ایمیل آموزش های لازم را منتقل کنید و حتی تعدادی از قوانین کلی را در رابطه با شرایط وبگردی چاپ کرده و در مقابل آنها قرار دهید.

عصرایران؛ محمد مهدی حیدرپور - ایمن نگاه داشتن کودکان در فضای مجازی یک وظیفه همگانی است. 

 

توصیه هایی برای ایمنی در فضای مجازی

- در تمام مدت آشنایی و استفاده از اینترنت توسط کودکان، بر والدین واجب است که در تعامل نزدیک با فرزندان خود باشند.

- معلمان باید در بهره برداری مناسب و ایمن از فضای مجازی، دانش آموزان را یاری کنند.

- گروه های اجتماعی شامل کتابخانه ها، برنامه های بعد از مدرسه و ... باید در افزایش سطح آگاهی عمومی در راستای وبگردی ایمن کمک کنند.

- کودکان و نوجوانان باید احساس مسئولیت نسبت به رفتار خود را بیاموزند. انتقال این راهنمایی ها و آموزش ها از طریق خانواده ها و انجمن ها امکان پذیر است.

- این غیر معمول نیست که اطلاعات بچه ها در رابطه با اینترنت و رایانه بیشتر از والدین و یا معلمان آنها باشد. اگر چنین وضعیتی در منزل و یا کلاس درس شما وجود دارد، ناامید نباشید. شما(والدین) می توانید از این وضعیت به عنوان یک فرصت بهره برداری کنید و از فرزندانتان درباره اینترنت نکاتی را بیاموزید. از فرزندتان بپرسید: تمایل به بازدید چه سایت هایی دارد و فکر می کند چه سایت هایی می تواند شما را در فضای وب سرگرم کند. با فرزندتان سر صحبت را باز کرده و در رابطه با تجربه های خوب و بد وی در فضای اینترنت گفتگو کنید. اهمیتی ندارد که دانش اینترنتی فرزند شما در چه سطحی قرار دارد، همچنان به توجه و راهنمایی های خود ادامه دهید زیرا بصورت خودکار به والدینی خوب و مسئول مبدل نخواهید شد.

سخنی با والدین

همانطور که بزرگسالان باید به حفظ امنیت کودکان در فضای اینترنت توجه داشته باشند، از سوی دیگر چانچه دریافتید فرزندتان در معرض محتوای سایت های نامناسب قرار گرفته و از قوانین تخطی کرده است، هر کاری که انجام دادید نباید به سرزنش و یا تنبیه او روی آورید. بهترین راهبرد شما این است که با او تمرین کنید و هر دوی شما می توانید از اتفاق روی داده به عنوان آموزه ای برای پیشگیری از رویدادهای مجدد بهره برداری کنید.

چالش های ناشی از اینترنت می تواند مثبت هم باشد. آموزش برای یک انتخاب خوب در فضای مجازی می تواند به عنوان کارگاهی برای آموزش تفکر و تصمیم گیری در شرایط مختلف زندگی تلقی شود. فرزند شما امروز برای انتخاب در اینترنت به تفکر وادار می شود و فردا قابلیت های خود را در انتخاب و تصمیم گیری وارد دامنه وسیع تری می کند، از ملاقات با دوستان در یک مهمانی گرفته تا تصمیم گیری برای یک پیشنهاد تجاری و حتی تجربه احساس حضور در انتخابات و حمایت از یک نامزد خاص . آموختن نحوه تصمیم گیری مناسب، مهارتی است که در تمام عمر همراه مان خواهد بود.

حریم خصوصی در فضای مجازی

در شرایطی که فرزندان دانش رایانه ای بیشتری از والدین خود دارند- آنها به راحتی می توانند برای عضویت در یک بازی یا اتاق گفتگو (چت روم) ثبت نام کنند- اما نسبت به عواقب افشای اطلاعات شخصی در اینترنت نا آگاه هستند. به عنوان یک قانون؛ کودکان نباید اطلاعات شخصی شان را بدون اجازه والدین آشکار کنند. اطلاعات مذکور شامل نام، آدرس ایمیل، آدرس پستی، شماره تلفن، عکس، آدرس مدرسه و موارد دیگری از این دست می شود.

به فرزندان خود در رابطه با خطرات افشای اطلاعاتی نظیر نام، آدرس، شماره تلفن و آدرس ایمیل آموزش های لازم را منتقل کنید و حتی تعدادی از قوانین کلی را در رابطه با شرایط وبگردی چاپ کرده و در مقابل آنها قرار دهید. 

برای خواندن مطالب بیشتر در زمینه علم و فناوری به اینجا مراجعه کنید.