راه کمال

صفحه خانگی پارسی یار درباره

ورزشکاران تهرانی بخوانند...

ورزشکاران تهرانی بخوانند
بالا بودن منواکسید کربن، سرب و ذرات آلاینده باعث می شود اکسیژن لازم به اعضای عمده بدن مانند قلب، ریه و مغز نرسد.

 

بسیاری از مردم به گمان اینکه ورزش کردن در هوای آزاد در فصل سرما باعث سرماخوردگی و بیماری آنها می شود، ترجیح می دهند در خانه بمانند و هیج فعالیت ورزشی نکنند، در حالی که تحرک بدنی و ورزش در حفظ سلامت جسمی و روحی بسیار موثر است و همه افراد باید در هر فصلی به طور روزانه ساعتی را به ورزش اختصاص دهند. اما بهتر است بدانید با سرد شدن هوا، بدن و عضلات کمی سفت و منقبض می شود. این حالت انقباضی باعث می شود رگ ها نیز تحت فشار قرار بگیرند و خون کافی به رگ ها نرسد. به همین دلیل در فصل زمستان بیشتر احساس سرما می کنیم زیرا جریان خون در قست های محیطی بدن کمتر است. بنابراین برای ورزش کردن در فصل سرما ابتدا باید بدن را به آرامی گرم کرد تا به تدریج خون در عضلات جریان پیدا کند و دمای بدن افزایش یابد تا عضلات از حالت سفتی خارج شود. البته برای گرم کردن بدن، نباید حرکت های شدیدی انجام داد که باعث خستگی شود. حرکت ها باید بسیار آرام و ملایم باشد.

بهتر است از نرمش ها و حرکت های کششی شروع کرد تا بدن آمادگی لازم را پیدا کند. به طور کلی ورزش کردن باعث افزایش جریان خون در کل بدن می شود و در نتیجه قدرت دفاعی بالا می رود. به همین دلیل به همه افراد در سنین مختلف توصیه می شود با پوشش مناسب در فصل سرما نیز ورزش کنند؛ این کار باعث تقویت سلول های دفاعی بدن به ویژه در افراد ضعیف و سالخورده می شود. اگر این افراد تحت نظر پزشکان متخصص ورزش کنند، سیستم ایمنی بدن آنها تقویت می شود و خطر ابتلای آنها به بیماری ها کاهش می یابد.

در این فصل افراد باید مراقب باشند تا سرما نخورند. ورزش کردن بدون پوشش مناسب و ورود یکباره از محیط گرم به محیط بسیار سرد علت اصلی سرماخوردگی است. نکته دیگری که باید رعایت شود این است که در شهرهای بزرگ که آلودگی هوا وجود دارد، بهتر است افراد در محیط های باز ورزش نکنند. از طرفی در محیط های بسته نیز از تهویه استفاده شود. آلودگی هوای کلانشهر تهران و برخی از شهرهای بزرگ و صنعتی کشور، خطر آسیب دیدگی را بر اثر ورزش کردن در این هوا گوشزد می کند. این خطر برای گروه های سنی پرخطر از جمله سالمندان، زنان باردار، کودکان و افراد دچار بیماری های مزمن قلبی - ریوی به مراتب بیشتر است.

به توصیه پزشکان متخصص فدراسیون پزشکی ورزشی و تاثیرات مضر ورزش در هوای آلوده تا رفع حالت هشدار توجه داشته باشیم:

* از انجام ورزش در ایستگاه های صبحگاهی و مناطق آلوده پرهیز شود.
* با تغییر رفتار و اصلاح فضاهای ورزشی، خطرات را می توان کاهش داد.
* می بایست تا رفع این معضل به جای ورزش در فضاهای باز، ورزش های جایگزین در فضاهای سربسته انجام شود.

بالا بودن منواکسید کربن، سرب و ذرات آلاینده باعث می شود اکسیژن لازم به اعضای عمده بدن مانند قلب، ریه و مغز نرسد و عوارض گوناگون از قبیل تنگی نفس، تپش قلب و اختلال در تفکر و ناراحتی های عصبی را ایجاد کند. آن دسته از ورزش هایی که در فضای آزاد انجام و باعث افزایش فعالیت تنفسی و قلب و عروق می شود، بایستی اساسا در چنین شرایطی محدود و ترجیحا در فضاهای بسته انجام شود. در این مواقع به عموم مردم توصیه شده که از فضاهای عمومی همچون پارک ها و کوه هایی که آلودگی تا مناطق دامنه آنها کشیده شده است، استفاده نکنند بلکه به صورت موقت به انجام نرمش های محدود در فضاهای سربسته آپارتمان ها و منازل شان اکتفا کنند. حتی ورزشکارانی که به صورت تخصصی در فضاهای سر باز ورزش می کنند، می بایست در این ایام در سالن های ورزشی به تمرین بپردازند.

تاثیرات منفی انجام فعالیت های ورزشی در هوای آلوده
افزایش فعالیت تنفسی، حجمی از مواد مضر را که با هر دم وارد ریه ها می شود، بیشتر می کند و می تواند عوارض سوء به همراه داشته باشد. در ارتباط با افزایش فعالیت قلب و عروق با توجه به اینکه سیستم گردش خون هم در هنگام فعالیت، خونرسانی را سریع تر انجام می دهد، احتمال انتشار گازهای سمی و سموم زاید در بدن بیشتر می شود. ورزش در هوای آلوده علاوه بر عوارضی که در قلب، ریه و مغز بر جای می گذارد، یکسری عوارض عمومی روحی روانی همچون احساس خستگی، کوفتگی، سردرد و ... را نیز به همراه دارد که با افزایش ورود مواد آلاینده به دستگاه های قلب و عروق و ریه این اثرات می تواند تشدید شود. درخصوص ورزش نکردن در این ایام، نباید به خاطر آلودگی هوا از اثرات سلامت بخش ورزش غافل بود، بلکه با تغییر رفتارمان می توان از عارضه های احتمالی جلوگیری کرد و با ورزش در فضاهای بسته خطر را کم کرد.

در حال حاضر که سازمان محیط زیست کشور وضعیت هشدار اعلام کرده و هوای تهران را بیش از پیش آلوده دانسته، ورزشکاران می بایست بیشتر از سایر اقشار مواظب سلامتی خود باشند. به هنگام فعالیت بدنی، بدن انسان به اکسیژن بیشتری نیاز دارد و لاجرم هوای آلوده بیشتری وارد ریه ها می شود؛ لذا در روزهایی که با وضعیت هشدار مواجه هستیم، حتی فعالیت های ساده بدنی هم توصیه نمی شود.

زمانی که آلودگی هوا از مرحله هشدار وارد مرحله اضطرار می شود که به هیچ عنوان نباید فعالیت بدنی انجام داد زیرا در آن هنگام تحت هیچ شرایطی نباید در محیط های آلوده بود، چه برسد به اینکه فعالیت بدنی هم انجام داده شود. ورزشکارانی که در حد حرفه ای کار می کنند، به دلیل اینکه دچار افت بدنی نشوند می بایست از ورزش های جایگزین مثل شنا استفاده کنند تا ضمن حفظ آمادگی جسمانی، از خطر آلودگی هوا هم دور باشند.

عوارضی که در اثر ورزش در هوای آلوده دچار آن می شویم بسیار هستند، مهمترین آنها خستگی و سرگیجه است که این سرگیجه گاهی باعث می شود فرد تعادلش را از دست بدهد و دچار شکستگی استخوان شود. فشار به سیستم قلبی عروقی بدن و ایجاد حالت تهوع و استفراغ از دیگر عوارضی است که ورزش در هوای آلوده به دنبال دارد. اگر در چنین شرایطی ورزشکار بیش از حد به تمرین و فعالیت بپردازد، ممکن است باعث آسیب دیدگی بافت های بدن شود که تقریبا جبران آن مشکل است.

راهکارهای مقابله با آلودگی هوا برای ورزشکاران تهران
با توجه به وضعیت کنونی هوای تهران و لزوم انجام ورزش و فعالیت بدنی، توجه به راهکارهای مقابله با آن ضروری است. در اطفال، سالمندان، زندان باردار و مبتلایان به بیماری های تنفسی و قلبی عروقی که از جمله افراد در معرض خطر آلودگی هوا هستند، توجه به وضعیت آلاینده ها اهمیتی غیرقابل وصف خواهد داشت. کلیه اقشار جامعه باید از خطرات استنشاق آلاینده های محیطی مطلع شوند، بنابراین باید آموزش عموم مردم در زمینه آلودگی هوا از طریق رسانه های عمومی صورت گیرد تا حس مشارکت جمعی که لازمه مقابله با این وضعیت وخیم است در همگان ایجاد شود. برای بهره گیری هر چه بیشتر از ورزش در شرایط کنونی و جلوگیری از ایجاد عوارض جسمی تا حد امکان، رعایت نکات زیر ضروری است:

* به گزارش های روزانه اداره هواشناسی محلی دقیقا توجه کنید تا بتوانید در مواقع خطر، اقدامات لازم را برای پرهیز از آسیب جسمانی به عمل آورید.
* اگر در محیط های روباز ورزش می کنید، باید اطلاع دقیقی از وضعیت و میزان آلودگی هوای مکان های مربوطه داشته باشید زیرا آلودگی هوا می تواند برای سلامت شما و بستگان تان خطرناک باشد، آن را جدی بگیرید.
* میزان غلظت آلاینده ها، تعیین کننده زمان و مکان ورزش کردن شماست، پس در روزهای گرم تابستان بین ساعات 10 صبح تا 7 بعدازظهر (به خاطر آلاینده ازن) از ورزش خودداری کنید. غلظت منواکسید کربن در ساعات اوج ترافیک صبحگاهی یا عصرگاهی به شدت بالا می رود. پس در این مواقع، انجام ورزش را به تعویق بیندازید یا مکان های دور از ترافیک را انتخاب کنید.
* نقاط خوش آب و هوا مثل پارک، جنگل یا کنار دریا مناسب ترین محل ها برای انجام ورزش هستند.
* در ساعات ابتدایی روز یا در انتهای آن ورزش کنید.
* از ورزش در خیابان های شلوغ و پرترافیک بپرهیزید. (سطح آلودگی تا پنجاه قدمی خیابان بسیار بالاست.)
* از شرایط نامطلوبی که در اثر همزمانی درجه حرارت بالای محیط، رطوبت زیاد و آلودگی هوا ایجاد می شود، اجتناب کنید.
* در حین یا قبل از انجام ورزش، از استقرار در مکان هایی که در آنها دخانیات استعمال می شود، بپرهیزید.
* در زمان بالا بودن میزان آلودگی هوا، ترجیحا در محیط های سربسته و دارای تهویه مناسب ورزش کنید.

تغذیه سالم برای مقابله با آلودگی هوا
رعایت مسائلی ساده می تواند ما را در داشتن یک زندگی بهتر کمک کند. به عقیده پزشکان برنامه تغذیه ای هر فرد باید به طور متعادل حاوی گروه های پنجگانه مواد غذایی یعنی نان، سبزی ها، میوه ها، گوشت و لبنیات باشد. استفاده از این گروه های مواد غذایی به ویژه مواد حاوی آهن و کلسیم هنگام آلودگی هوا برای جلوگیری از جذب فلزات سنگین و سمی موجود در هوای آلوده بسیار موثر است. اگر به بدن شما برای مدت طولانی مواد غذایی نرسد و گرسنه باشید احتمال اینکه فلزات سمی موجود در هوا بیشتر جذب بدن شوند افزایش می یابد. به همین خاطر دریافت کامل مواد غذایی موجب می شود که سلول ها حس سیری داشته باشند و کمتر مواد و فلزات سمی ناشی از آلودگی ها را جذب و دریافت کنند.

خوردن صبحانه کامل و مغذی به همین خاطر می تواند کمک موثری باشد. یک صبحانه کامل علاوه بر اینکه انرژی روزانه شما را تامین می کند، در ساعات نخست صبح که اوج آلودگی هوا به حساب می آید می تواند جذب بخشی از آلاینده های هوا را کاهش دهد؛ هرچند جذب بخشی از فلزات سنگین و سمی موجود در هوای آلوده توسط سلول ها اجتناب ناپذیر است و بهترین کار حذف رفت و آمدهای غیرضروری در شهر به حساب می آید.

مسمومیت ها به چه صورت بروز می کنند؟

* مسمومیت ها اغلب به صورت سرگیجه، بی اشتهایی و خستگی بروز می کنند و با هوای آلوده کنونی بیشتر در گروه کودکان، سالمندان و کسانی که مشکلات قلبی یا ریوی دارند ظاهر می شوند.
* افرادی که الگوی غذایی مناسبی ندارند نسبت به دیگر افرد بیشتر در معرض انواع مسمومیت ها قرار دارند. بعضی افراد به دلیل فقر غذایی در مقابل چنین آلودگی هایی توان مبارزه کمتری دارند و دچار انواع مسمومیت ها می شوند. به طور کلی الگوی غذایی نامناسب می تواند زمینه انواع بیماری ها را فراهم کند.
* در شرایط بحرانی آلودگی هوا، هوای منزل و فضاهای بسته را پاک نگاه دارید. متخصصان ضمن اینکه به افراد توصیه می کنند در شرایط بحرانی آلودگی هوا کمتر در سطح شهر تردد کنند، بر پاک نگه داشتن هوای منازل و فضاهای بسته نیز تاکید دارند.
* هر چند آلودگی هوای بیرونی بر هوای داخلی (منازل) تاثیرگذار است اما افراد می توانند با مرطوب نگه داشتن هوای منزل و همچنین ممانعت از مصرف سیگار در فضای بسته از بروز شرایط بحرانی آلودگی هوا در داخل منزل پیشگیری کنند.
* به افرادی که مجبورند در ایام وضعیت بحران و آلودگی هوا در شهر تردد کنند، توصیه می شود حتما از ماسک های پارچه ای (نه کاغذی) که کاملا دهان و بینی را می پوشاند، استفاده کنند. در صورت استفاده از ماسک های کاغذی، به دلیل فراهم شدن محیط برای رشد قارچ ها، حتما در فواصل کوتاه اقدام به تعویض ماسک شود.
* باید با مصرف میزان کافی مایعات، مانع خشک شدن راه های تنفسی که موجب نفوذ بیشتر آلاینده هاست شد.
* گلودرد، تنگی نفس، سرفه، آبریزش بینی و چشم، بروز علائم شدید آسم و دو برابر شدن مشکلات تنفسی در افراد از خطرات جدی در شرایط بحرانی آلودگی هواست.

ورزش های مناسب در هوای آلوده
ورزش هایی مانند یوگا و تای چی که برای تقویت قفسه سینه، دیافراگم و عضلات سر و گردن انجام می شود در شرایطی که هوا سرد یا آلوده است توصیه می شود. تمام ورزش ها در زمانی که هوا آلوده است، باید در فضای بسته انجام شود و در این فضاها از دستگاه های تصفیه هوا وجود داشته باشد. این دستگاه ها با مکشی که انجام می دهند، هوای آلوده را تصفیه می کنند و در چنین شرایطی بسیار کارا هستند. همچنین ورزش هایی مانند یوگا و تای چی و انجام انواع ورزش هایی که سبک چینی دارند، ایرادی ندارد. البته انجام چنین ورزش هایی حتما باید در فضایی انجام شود که از نظر تنفسی سالم باشد. اگر در فضاهای باز یا پارک انجام شود، همان میزان آلودگی به بدن فرد وارد می شود. انجام ورزش های هوازی و کششی برای تقویت قفسه سینه، در باشگاه ها، منازل و پارکینگ ساختمان ها به شرطی باید انجام شود که دستگاه تصفیه هوا نصب باشد نه اینکه فقط یک پنکه هوا را بچرخاند، چرا که آلودگی هوای تهران در خانه و ادارات نیز نفوذ می کند و از درز پنجره وارد می شود.

باورهای غلطی که درباره قدمان داریم!

باورهای غلطی که درباره قدمان داریم!
کوتاهی قد همیشه ناشی از کمبود هورمون رشد نیست.


درمیان سوالات، گاهی به باورهایی برمی‌خوریم که برای خودمان نیز جالب است. برخی از این سوال‌ها و باورها را در حوزه بیماری‌های غدد دسته‌بندی کرده و آنها را با دکتر منوچهر جزایری، فوق تخصص بیماری‌های غدد و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کردیم. جواب‌های ایشان خواندنی است. بخوانید!


یکی از رایج‌ترین سوال‌هایی که در زمینه بیماری‌های غدد پرسیده می‌شود درباره قد و قامت است. خیلی‌ها می‌گویند قد من کوتاه است پس احتیاج به هورمون رشد دارم! نظر شما چیست؟
کوتاهی قد، همیشه ناشی از کمبود هورمون رشد نیست بلکه یکی از صدها علت کوتاهی قد، کمبود هورمون رشد است که تنها یک درصد از علل را به خود اختصاص می‌دهد. این یک سوءتفاهم است که نمی‌دانم از کجا برای خیلی از بیماران پیدا شده است.

آقای 28 ساله‌ای نوشته‌اند: «کوتاهی قد در خانواده ما ارثی است! آیا با طب‌سوزنی یا کفش‌ها و صندل‌های مخصوص مغناطیسی یا انرژی‌ درمانی یا بعضی چسب‌ها و داروهای گیاهی، می‌شود آن را درمان کرد؟»
نه! این کارها غیرعلمی و سوءاستفاده از ساده‌اندیشی بعضی بیماران است. علت کوتاهی قد ایشان، همان‌طور که خودشان اشاره کرده‌اند،‌ ژنتیک است. عوامل موثر بر رشد طبیعی به دو گروه پیش از تولد (داخل‌رحمی) و پس از تولد تقسیم می‌شوند. عوامل داخل رحمی (دوران جنینی) شامل هورمون تیرویید، هورمون رشد، انسولین، IGF، سلامت و تغذیه مادر و غیره است و عوامل پس از تولد شامل هورمون رشد، تیرویید، هورمون‌های جنسی، کورتیزول، عوامل ژنتیک، عوامل اقتصادی، روانی، اجتماعی، تغذیه و بیماری‌های مزمن. در اهمیت زندگی داخل رحمی همین بس که از لحظه انعقاد نطفه تا تولد نوزاد، وزن بدن جنینی 107×44 برابر می‌شود (میلیاردها برابر)؛ در حالی که از لحظه تولد تا آخر عمر، حداکثر 20 برابر می‌شود. قد جنین نیز طی دوره داخل رحمی، 3850 برابر می‌شود؛ در حالی که از تولد تا مرگ فقط سه تا چهار برابر می‌شود.

بعضی‌ها می‌گویند چون قدم کوتاه است، پس در هر سنی که باشم، باید هورمون رشد تزریق کنم!
اولا که هرکه قدش کوتاه است، معلوم نیست که به علت کمبود هورمون رشد باشد. دلایل متنوعی برای کوتاهی قد وجود دارد که یکی از آنها کمبود هورمون رشد است (کمتر از یک درصد موارد). دوم اینکه ممکن است هورمون رشد به حد کفایت تراوش شود و غلظت آن در خون کافی باشد ولی در سلول‌های هدف، مقاومت وجود داشته باشد (نشانگان لارون). سوم اینکه، هورمون رشد فقط تا زمانی موثر است که صفحات رشد بسته نشده باشد. اگر صفحه رشد بسته باشد و بلوغ استخوان‌ها و سن استخوانی تمام شده باشد، مانند فشار وارد آوردن به در بسته است و هیچ اثری ندارد. صفحات رشد اغلب با پایان دوران بلوغ، بسته می‌شوند و رشد آنها تمام می‌شود. خلاصه این‌که اگر هورمون رشد بدون دلیل علمی استفاده شود نه تنها موثر نیست بلکه با عوارض و اثرات جانبی جبران‌ناپذیری همراه خواهد بود.

چند روز پیش آقایی 25 ساله از ما سوال کرد که: «قد من 178 سانتی‌متر است ولی چون می‌‌خواهم دروازه‌بان شوم، باید به 190 برسم. آیا با هورمون رشد ممکن است؟»
شما باید به ایشان می‌گفتید که قد شما طبیعی است و در صدک‌های بالا قرار دارد و احتیاج به هورمون رشد ندارید. شما به واقع‌بینی و واقع‌گرایی و اعتدال فکری نیاز دارید.

و یک سوال دیگر اینکه: «من خیلی چاقم؛ وزنم 98 کیلو و قدم 160 سانتی‌متر است. مادر و خواهرم هم چاقند و رژیم غذایی جواب نمی‌دهد. آیا کم‌کاری تیرویید دارم؟»
چاقی‌های قدیمی و مفرط که از کودکی شروع شده، معمولا مربوط به کم‌کاری غدد تیرویید نیست بلکه جنبه ژنتیک و خانوادگی دارد و با مصرف قرص‌ لووتیروکسین قابل درمان نیست. درمان صحیح این چاقی‌ها عبارت است از: اصلاح شیوه زندگی،تغذیه صحیح، ورزش، رژیم غذایی، رفع استرس و ...در واقع، کم‌کاری تیرویید فقط چند کیلو اضافه‌وزن می‌دهد (حداکثر 7تا 8 کیلو) که آن هم بعد از 6 هفته مصرف لووتیروکسین سدیم، اصلاح می‌شود و بیمار به وزن سابق برمی‌گردد.

جنازه ای که به اشتباه از اصفهان سر درآورد!

جنازه ای که به اشتباه از اصفهان سر درآورد!
در یک اتفاق نادر و با بی تدبیری صورت گرفته در بیمارستان ولایت دامغان جنازه یک خانم دامغانی سر از اصفهان در آورد.


 خانواده مرحومه فاطمه امینیان که صبح پنجشنبه برای دریافت جنازه مادر خود برای غسل و کفن به بیمارستان ولایت دامغان مراجعه کردند در کمال ناباوری متوجه عدم حضور جنازه شدند.


این خانواده پس از پیگیری متوجه شدند که جنازه مادرشان از روی اشتباه و بی تدبیری با جنازه یک خانم دیگر که سه شنبه شب گذشته و در تصادف محور دامغان - جندق فوت کرده بود جابجا شده و اکنون برای خاکسپاری در اصفهان است.

خانواده مرحوم فاطمه امینیان که از روز گذشته با پخش اعلامیه برای مراسم تشیع اطلاع رسانی کرده بودند و قرار بود جنازه متوفی از حسینیه معصوم زاده دامغان تشیع و به خاک سپرده شود مجبور شدند مراسم را به بعد موکول کنند تا جنازه مرحومه مجددا از اصفهان به دامغان منتقل شود.

با توجه به وقوع این موضوع مراتب از سوی مسئولان در حال پیگیری است.

فلفل و زردچوبه بر علیه یک سرطان شایع زنانه...

فلفل و زردچوبه بر علیه یک سرطان شایع زنانه
داروهای شیمی درمانی، اغلب نمی توانند این سلول های بنیادی سرطانی را مورد هدف قرار دهند.

تحقیقات انجام شده در مرکز سرطان دانشگاه میشیگان نشان داد که دو ادویه فلفل سیاه و زردچوبه، نقش مهمی در پیشگیری و حتی درمان سرطان سینه ایفا می کنند. این دو ادویه کاربرد زیادی در آشپزی اغلب ملل دارند اما ارزش درمانی آنها فراتر از طعم و عطری است که به غذاها می دهند.

در این مطالعات مشخص شد که ماده کارکامین موجود در زردچوبه و پپرین در فلفل سیاه دارای اثرات ضد سرطانی به ویژه در مورد سرطان سینه هستند. بر اساس تحقیقات، کارکامین و پپرین سلول های بنیادی را تحت تاثیر قرار می دهند. از آنجایی که سلول های بنیادی سرطانی، رشد تومور را تشدید می کنند، نقش این دو ماده در مقابله با سرطان، بسیار مهم و حیاتی می باشد.

این در حالی است  که داروهای شیمی درمانی، اغلب نمی توانند این سلول های بنیادی سرطانی را مورد هدف قرار دهند.

شرح و نتایج این مطالعه در نشریه سرطان به چاپ رسیده است.

آموزش تصویری درست کردن عروسک انگشتی...

آموزش تصویری درست کردن عروسک انگشتی
به راحتی برای کودک تا عروسک انگشتی درست کنید.

 

دوست دارید این حیوانات بانمک کاغذی را داشته باشید و نمایش عروسکی راه بیاندازید؟ بچه ها عاشق این عروسک های ارزان قیمت و کوچک خواهند شد.
وسایل لازم
الگوی پرینت شده حیوانات
قیچی
چسب
طرز کار :
الگوی حیوانات را از عکس زیر پرینت رنگی بگیرید و بعد طرح حیوانات را با قیچی جدا کنید.
مانند  شکل? سر حیوانات را به هم بچسبانید. جای چسب در پرینت مشخص شده است.
جای انگشت را نیز حلقه کنید و به هم بچسبانید.
برای اینکه عروسک توی انگشتتان لق نباشد و بتوانید سر عروسک را با حرکت انگشتتان تکان دهید? باید یک تکه کاغذ را به اندازه انگشتتان لوله کنید  و سپس آن را درون سرعروسک بچسبانید.

پنچ عروسک? اسب? موش?گربه? خرگوش و خوک? حیوانات این کاردستی هستند. حیوانات مزرعه منتظر اجرای نمایش هیجان انگیز شما هستند!



اگر نامزدتان این شرایط را دارد حتما با او ازدواج کنید...

اگر نامزدتان این شرایط را دارد حتما با او ازدواج کنید
دانستن نکات و داشتن لوازم مهم تریست که یک زندگی زناشویی شاد و پایدار به ارمغان می آورد . در این مطلب به اهم آنها اشاره می کنیم.

 

داشتن یک خانه خوب ، ماشین و لوازم لوکس زندگی ، شاید در نگاه اول به نظر برای یک زندگی ، جذاب و فریبنده باشند ، ولی این ها لوازمی نیستند که زندگی زناشویی را دلچسب و موفق کنند .
دانستن نکات و داشتن لوازم مهم تریست که یک زندگی زناشویی شاد و پایدار به ارمغان می آورد . در این مطلب به اهم آنها اشاره می کنیم.

1 - عشق و تعهد 
عشق همانند مغز و نتیجه تعهد به دیگریست . بسیار فراتر از احساسی گذرا ، فیلم یا پوستر و یا رومانی عاشقانه . احساسی با فراز و نشیب زیاد ، ولی نهایتا تعهدی پایدار برای همیشه و این به معنای عشق واقعیست . عشق تعهدیست در همه سختیها و آسانی ها و شادی و غم های زندگی.
2 - صداقت جنسی
صداقت جنسی در یک ازدواج فراتر از صرفا جسم ماست . این صداقت شامل چشمان  ، فکر ، قلب و روح ماست . وقتی فکر و توجهمان را به نگاه کردن به تصاویر یا فیلم های غیر اخلاقی منحرف می کنیم ، یا وقتی در رویاهایمان به کس دیگری غیر از همسرمان فکر می کنیم ، این صداقت را زیر پا گذاشته ایم . باید مواظب نگاه و فکرمان باشیم و آن را به شریک زندگیمان اختصاص دهیم . مواظب باشید که از هر چیزی به جز همسرتان ، که سر راه نگاه و فکر و قلب شماست دوری کنید.
3 - فروتنی
همه ما کاستی هایی داریم و روابط متقابل این کاستی ها را سریع تر از هر چیز دیگری در دنیا ،  آشکار می کنند. یکی از پایه های ساختن یک زندگی سالم ، قبول این اصل است که شما کامل نیستید و ممکن است گاهی اشتباهی کنید و نیازمند بخشش طرف مقابل باشید  . حس برتری نسبت به طرف مقابل شما را از پیشرفت در زندگی مشترکتان باز می دارد .به محض اینکه چنین حسی در زندگی به شما دست داد ، فورا یک مداد بردارید و سه چیزی را که همسرتان در آن از شما بهتر است بنویسید . این تمرین ساده به شما کمک می کند که فروتنی داشته باشید و فروتنی زندگی شما را به بهترین شکل  پیش می برد.
4 - بردباری و گذشت
از آن جا که هیچ کس کامل نیست ، بردباری و گذشت همیشه در رابطه زناشویی لازم و ضروریست. زوجین در یک زندگی موفق یاد می گیرند که بردباری بی نهایت و گذشت بی اندازه نسبت به شریک زندگیشان داشته باشند . آنها اشتباهات گذشته یکدیگر را به رخ هم نمی کشند ، بلکه خوبی های دیگری را برای خود و او باز گو می کنند.سعی نمی کنند اشتباهات دیگری را مقابله به مثل یا تلافی کنند. بخشش شریک زندگی قلب تان را برای عشق ورزیدن او ، آزاد و راحت تر می کند.
5 - زمان
روابط بدون گذشت زمان شکل نمی گیرند . برای داشتن هر رابطه موفقی باید زمان مفیدی را به همدیگر اختصاص دهیم . داشتن زمان با کیفیت ، منوط به صرف کمیت کافی زمان با همدیگر است . رابطه شما با همسرتان از هر رابطه دیگری که در زندگی دارید عمیق تر و مهم تر است ، پس سعی کنید هر روز زمان مفیدی را صرفا برای وقت گذراندن با همسرتان اختصاص دهید و هر چند وقت یک بار با هم در بیرون از خانه وقت بگذرانید.
6 - صداقت و اعتماد
صداقت و اعتماد پایه و اساس هر چیز سلامتی در ازدواج است ، ولی بر خلاف بیشتر مواردی که در این لیست وجود دارد ، اعتماد مساله ای زمان بر است . شما در یک لحظه می توانید از خود بی خود شوید و سرسپرده و شیدا شوید و اعتماد همیشه امری زمان بر است  .اعتماد بعد از هفته ها و ماهها و سالها به وجود می آید . وقتی آنچه می گویید هستید باشید و آنچه را که می گویید انجام دهید ، کم کم اعتماد حاصل می شود . پس از همین حالا شروع کنید . اگر قبلا کاری کرده اید که اعتماد همسرتان را از دست داده اید می توانید سخت تر تلاش کنید.
7 - ارتباطات
طرفین در یک زندگی مشترک موفق بیش از هر چیز با هم در ارتباطند و تا حد امکان با هم مشورت می کنند . در مورد برنامه فرزندانشان ، لیست خرید از فروشگاه و قبض های پرداختی و... همچنین آن ها در مورد آرزوها و رویا هایشان ، ترسها و نگرانی هایشان با هم صحبت می کنند . آنها فقط راجع به تغییراتی که در زندگی فرزندانشان رخ می دهد صحبت نمی کنند ، بلکه در مورد تغییرات قلب و روحشان هم با هم صحبت می کنند . اعتماد و بردباری و صداقت و...همه بعد از داشتن ارتباط موثر به وجود می آیند.
8 - از خود گذشتگی
با وجودیکه شاید در نگاه اول به نظر نیاید ، ولی بسیاری از ازدواج ها به دلیل خودخواهی طرفین یا یکی از آن ها از هم می پاشد.ریشه تقصیرات را به گردن دیگری انداختن ها و کمبود روابط و...همه در همین خود خواهی نهفته است . فرد خود خواه فقط به خود توجه و اعتماد دارد . صبر تحمل کمی از خود نشان می دهد و سعی نمی کند که بیاموزد چگونه می تواند همسر موفقی باشد.آرزو ها و رویاها و زندگی تان را به شریک زندگی خود بدهید و با هم زندگی کردن را شروع کنید.



یک رژیم غذایی مناسب برای کارمندان...

یک رژیم غذایی مناسب برای کارمندان
اگر کارمند هستید و می خواهید همیشه در کنار کار کردن تان سالم بمانید از این رژیم غذایی پیروی کنید.

 

توجه به سلامت جسمی کارمند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان می‌تواند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سلامت فکری آن‌ها را ایجاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و راند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌مان کار بالاتری را حاصل کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. بنابراین یک برنامه غذایی مناسب جهت استفاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه کارمند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان به شرح زیر خواهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌:
_ از گوشت قرمز کم چرب د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رهفته حد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اکثر 2 تا 3 بار استفاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.
_ شیر و ماست بخصوص د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر غذای خانم‌‌ها جمعا بین 2 تا 3 لیوان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر روز مصرف شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌انست که هر لیوان شیر معاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ل یک لیوان ماست و یا د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌و لیوان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وغ و یا حد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اً 45 گرم پنیر است.
_ میوه‌ها حد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌و تا چهار بار د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر روز مصرف شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. سالاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و سبزیجات زیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ میل شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.
اگر باز هم بیشتر بخواهید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌انید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که چه خوراک‌هایی برای کارمند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان مفید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ است باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اشاره کنیم نکات زیر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر سلامت تغذیه‌ای شما بسیار کمک کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه خواهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌:
_ سعی کنید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ روزانه 6 الی 8 عد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خرما میل کنید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. ولی به یاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشته باشید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ قند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ساد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه را حذف کنید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.
_ سیب د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رختی حد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اقل یک عد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر روز بسیار مفید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ است.
_ سویای بو د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و یا برشته شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه را حد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اقل حد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ 20 عد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر روز میل کنید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌؛ برای حافظه بسیار مفید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ است.
_ ماهی را به خاطر امگا 3 بالایی که د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بخصوص ماهی قزل‌آلا هفته‌ای 2 تا 3 بار میل کنید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. سعی کنید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از ماهی های آب‌های آزاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مثل ماهی‌های جنوب بیشتر استفاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه کنید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.
_پرتقال، موز، هویج خام، سبزیجات رنگی بخصوص کلم، گل کلم و کلم بروکلی را زیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ میل کنید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.
_ خانم‌ها سعی کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که هفته‌ای 2 عد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ قرص آهن د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر وسط غذا میل کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و اگر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌چار کم‌خونی‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مصرف روزی یک عد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ قرص آهن توصیه می‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. بهتر است د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این زمینه از مشاوره متخصصان تغذیه بهره بگیرید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.
_ خانم‌ها هفته‌ای یک بار جگر و اسفناج را همراه ویتامین C میل کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. ویتامین C به راحتی با مصرف لیمو ترش و آب پرتقال طبیعی یا آب گوجه فرنگی تامین می‌‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

_ پیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌روی روزانه حد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اقل نیم ساعت شما را د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر مقابل بسیاری از بیماری‌ها مصون نگه می‌‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌.


سریال های جدید زمستان...

سریال های جدید زمستان
سریال های شبکه های سیما در ایام زمستان کدام است ؟

 

تلویزیون زمستان امسال را با پخش سریال‌هایی با مضامین تاریخی، اجتماعی و طنز همچون «گذر از رنج‌ها»، «سال‌های ابری»، «شمعدونی» و سریال خارجی «وکیل تاسکا» می‌گذراند.

شبکه یک سیما پس از «پرده‌نشین» از میان سریال‌هایی که در حال تولید هستند، مجموعه‌ی تلویزیونی «گذر از رنج‌ها» را آماده‌ی پخش دارد.
در این سریال تلویزیونی بازیگرانی مانند بیژن امکانیان، بابک حمیدیان، پیام دهکردی، جعفر دهقان، مهران رجبی، داوود فتحعلی‌بیگی و ترلان پروانه نقش‌های اصلی را بازی می‌کنند. سازندگان این سریال تلاش کرده‌اند لوکیشن‌ها را به گونه‌ای انتخاب و بازسازی کنند که معماری آن به سال‌های 57 نزدیک باشد.
سریال «گذر از رنج‌ها»، داستان زندگی زنی به نام دنیا را از لحظه تولد تا مرگ روایت می‌کند. این سریال درام تاریخی است و در آن زندگی دنیا از سال 1335 تا 1369 به تصویر کشیده می‌شود. در گذر از رنج‌ها به تحولات ایران هم توجه می‌شود. فیلمنامه این سریال را فریدون حسن‌پور نوشته و نگارش آن حدود سه سال طول کشیده است.
در این سریال شیوا طاهری ایفاگر نقش دنیاست که برای نخستین‌بار تجربه بازیگری‌ را در سریال تلویزیونی گذر از رنج‌ها کسب می‌کند. در این سریال در کنار بازیگران اصلی از بازیگران بومی هم استفاده شده است.
بنا به گفته علی لدنی، تهیه‌کننده این سریال، قهرمان قصه سریال «گذر از رنج‌ها» یک زن است که با سختی‌های زندگی و روزگار مبارزه می‌کند. در این سریال به ماجراهای خوانین و رعایا توجه می‌شود و این‌که چنین اتفاقاتی باعث شد تا آگاهی مردم نسبت به مسائل روز بیشتر شود.
از آنجا که قصه در تاریخ معاصر می‌گذرد و مردم هم آن دوران را به یاد دارند، به همین دلیل گروه سازنده تلاش کردند فضای سریال به واقعیت نزدیک باشد. به همین دلیل دکور‌های مربوط به آن در روستای دیلمان ساخته شد تا فضا و لوکیشن به واقعیت نزدیک باشد. یکی از ویژگی‌های سریال تلویزیونی گذر از رنج‌ها تنوع لوکیشن است.

شبکه‌ی دو سیما نیز «سال‌های ابری» را برای پخش در شب‌های زمستان آماده دارد. مجموعه‌ی مناسبتی حانیه نیز برای پخش در ایام دهه‌ی فجر آماده می شود.
«سال‌های ابری» در 20 قسمت 40 دقیقه‌ای قرار بود برای پخش در نیمه دوم محرم از شبکه دو سیما آماده شود.
علی عمرانی، حمید ابراهیمی، لیندا کیانی، لیلا برخورداری، علی صالحی، علی اوجی، سعید آرمند، سینا رازانی، سپیده علایی، مصطفی پروین، صامد رمضانی، ارسلان قاسمی، پژمان جمشیدی، علی اوسیوند، اسماعیل شنگله، امید روحانی، عاطفه رضوی و فرزاد حسنی بازیگران اصلی «سال‌های ابری» هستند.
در خلاصه داستان این مجموعه آمده است: زندگی حسین سالار از روزی به هم می‌ریزد که جاسم پرده از سال‌های ابری ذهن سالار برمی‌دارد. دیری نمی‌گذرد که سالار می‌?فهمد این فقط بخشی از هجمه بزرگی است که کیان زندگی او را هدف گرفته. او باید تصمیمی بزرگ بگیرد. مصالحه با مهاجمان، یا آغاز جنگ برای اثبات شرافتی که سال‌ها برای آن جنگیده است ... .
از مجموعه‌ی «شمعدونی» به عنوان تنها سریالی یاد می‌شود که به نوعی مضمون طنز دارد.
شبکه سه سیما طبق اعلام سازندگان و مدیران پخش این مجموعه را به زودی آغاز می‌کند اما هنوز زمان قطعی برای آن اعلام نشده است.
مدیر اسبق شبکه سه سیما پیش از این اعلام کرده بود، تا پایان اسفند ماه قرار است دو کار «شمعدونی» و سریال جدید افخمی را برای پخش در نظر بگیریم. قرار است با این دو سریال، نیمه دوم سال را بگذرانیم و تلاش کرده‌ایم این کارها را در 50 قسمت به تولید برسانیم و اصولا سیاست ما این شده است که کارهای 40 قسمت به بالا بسازیم که حداقل در دو ماه پخش داشته باشیم.
سریال «شمعدونی» ابتدا برای پخش در قالب 40 قسمت در نظر گرفته شده بود اما در ادامه اعلام شد که 10 قسمت دیگر به این سریال اضافه می‌شود.
بر این اساس، مجموعه تلویزیونی «شمعدونی» کاری از گروه فیلم و سریال شبکه سه سیماست که متن آن به قلم سروش صحت و ایمان صفایی به رشته تحریر درآمده است.
آتنه فقیه نصیری، محمدرضا داوودنژاد، محسن قاضی مرادی، حسن معجونی، رویا میرعلمی، نگار عابدی، امیر کاظمی ، محمد نادری و ... گروه بازیگران اصلی آن را تشکیل می‌دهند.
این مجموعه داستان دو خانواده است که عطا و هوشنگ سرپرستی آن را برعهده دارند. عطا فرزندی دارد که برای او بسیار عزیز و دوست داشتنی است اما او کودکی کنجکاو است و بنیان قصه هم بر درگیری عطا با فرزند خود استوار است.
زمستان شبکه تهران با سریالی خارجی

شبکه تهران ایام زمستان را با پخش مجموعه‌ی «وکیل تاسکا» سپری می‌کند. این مجموعه به تازگی پخش خود را آغاز کرده است.


مراکش و مصر فیلم گلشیفته را توقیف کردند...

مراکش و مصر فیلم گلشیفته را توقیف کردند
مدیر سینما ریف در کازابلانکا گفته است که به او گفته شده اگر این فیلم را اکران کند، سینمای او را تعطیل خواهند کرد


فیلم تاریخی خروج؛ خدایان و شاه ها (Exodus: Gods and Kings) ساخته ریدلی اسکات که بازسازی روایت خروج حضرت موسی از مصر است، از برنامه اکران در سینماهای مصر و مراکش لغو شده است.

هیئت ممیزی وزارت فرهنگ مصر این فیلم را توقیف کرده و دلیل آن را وجود خطاهای مذهبی و تاریخی در این فیلم دانسته است. پیشتر، فیلم تاریخی نوح ساخته دارن آرونوفسکی با بازی راسل کرو نیز به همین دلایل در مصر توقیف شده بود. بر اساس گزارش ها به مدیران سینماها در مراکش نیز به صورت شفاهی گفته شده که این فیلم را با وجود اینکه پیشتر مجوز اکران در سینماها را داشت، از برنامه اکران حذف کنند. به گزارش سایت مدیا24، مدیر سینما ریف در کازابلانکا گفته است که به او گفته شده اگر این فیلم را اکران کند، سینمای او را تعطیل خواهند کرد.


در فیلم خروج کریستین بیل نقش موسی را بازی می کند. علاوه بر وی بازیگران سرشناس دیگری مثل جان تورتورو در نقش فرعون، بن کینگزلی، گلشیفته فراهانی، آرون پل و سیگورنی ویور در این فیلم حضور دارند. حضرت موسی علاوه بر پیروان یهودیت، مورد احترام مسیحیان و مسلمانان نیز هست و عالمان مسلمان نمایش چهره پیامبران در فیلم ها را مجاز نمی‌دانند.


ناآگاهی جنسی تاوان سنگینی دارد....

ناآگاهی جنسی تاوان سنگینی دارد
بدبختانه یکی از دلایل اصلی نارضایتی همسران و اقدام برای جدایی، داشتن مشکلاتی در زمینه روابط جنسی است.

در مورد آموزش و آگاهی جنسی به کودکان و نوجوانان نظرات متفاوتی وجود دارد. گروهی بر این باورند که داشتن آگاهی جنسی موجب عملکرد بهتر درخصوص مسائل جنسی، چه در بعد فردی و چه اجتماعی می شود. از سوی دیگر گروهی بر این باورند که لزومی ندارد که افراد آموزش جنسی ببینند. به عقیده اینان، انسان های در مسیر زندگی همه آنچه را که باید در این زمینه یاد خواهند گرفت و دادن آگاهی جنسی به آنها تنها سبب تحریک زودهنگام میل جنسی و مشکلات ناشی از آن می شود. با این همه، بر مبنای پژوهش ها، ناآگاهی جنسی کودکان و بزرگسالان، پیامدهای منفی برجسته ای دارد که در زیر به مهمترین آنها اشاره می کنیم.

پیامدهای منفی ناآگاهی جنسی در کودکان

1- به دست آوردن اطلاعات از منابع ناموثق
کودکان بنا بر طبیعت شان کنجکاوند و می خواهند نسبت به هر مسئله ناشناخته ای اطلاع و آگاهی پیدا کنند. این کار به آنها کمک می کند تا محیط اطراف خود را بهتر بشناسند و در موقعیت های مختلف واکنش های سازگارانه تری نشان دهند، یکی از موضوعات جالب و مورد علاقه کودکان که از آغازین روزهای زندگی به بررسی آن می پردازند، بدنشان است. توجه کودکان معمولا در حدود 3 سالگی به اعضای تناسلی شان معطوف شده و می کوشند اطلاعاتی درباره چیستی و چگونگی این اندام به دست آورند.
چنانچه والدین از دادن اطلاعات صحیح به کودکان در این مورد خودداری کنند، آنها با افزایش سن، گاه اطلاعات نادرستی را از گروه همسالان و ابزارهای اینترنتی و ماهواره کسب خواهند کرد. متاسفانه این اطلاعات نادرست ممکن است تا مدت ها در ذهن کودک باقی بماند.

2- کنجکاوی و درگیری ذهنی بیش از حد با این موضوع
از دیگر پیامدهای ناگوار ندادن آگاهی جنسی درست به کودکان، علاقمند شدن بیش از حد کودکان به همین مقوله ای است که ما سعی در پنهان کردنش داریم. همه ما می دانیم که منع کردن فرد از هر چیزی، آن هم بدون دلیل و برهان مناسب، موجب اشتیاق بیشتر فرد به انجام آن عمل می شود. کودکان نیز از این قاعده مستثنا نیستند. با توجه به کنجکاوی ذاتی این گروه سنی، در صورتی که والدین نه تنها داوطلبانه نسبت به آگاه کردن جنسی کودکان اقدام نکنند، بلکه در صورت طرح پرسش هایی درباره این موضوع از جانب کودک به او واکنش منفی نشان دهند، ذهن کودک بیش از پیش درگیر این مسئله می شود و تلاش می کند هر طور شده پاسخی برای پرسش های خود بیابد.

3- تشخیص ندادن نشانه های سوءاستفاده جنسی
دوران کودکی یکی از مراحلی است که هر کسی در آن به دلیل نداشتن آگاهی و نیز ناتوانی مقابله، در معرض خطر سوءاستفاده جنسی قرار دارد. آشنا کردن کودکان با حریم خصوصی بدنشان و اینکه دیگران و حتی نزدیکان مجاز نیستند برخی رفتارها را با آنها داشته باشند، احتمال چنین رویدادهایی را به میزان چشمگیری کاهش می دهد. برعکس ناآگاهی جنسی کودکان سبب می شود آنها نتوانند رفتارهای نامناسب دیگران را تشخیص بدهند و گاه شوربختانه مورد سوءاستفاده جنسی قرار بگیرند.

4- احساس ترس و خجالت از تغییرات دوران بلوغ
پژوهش ها نشان داده است نوجوانانی که در دوران کودکی، آگاهی جنسی نسبی داشته اند، نسبت به گروهی از همسالانشان که دچار ناآگاهی جنسی بوده اند، خیلی راحت تر با تغییرات فیزیکی دوران بلوغ کنار می آیند. این گروه تغییرات ظاهری خود را پذیرفته اند و آن را نشانه ورود به دنیای بزرگسالی می دانند، در حالی که گروه دیگر از این تغییرات احساس شرم و خجالت کرده و در برخی موارد به دلیل ناآگاهی دچار ترس و نگرانی می شوند.

5- کاهش اعتماد به نفس
نداشتن آگاهی جنسی موجب می شود که کودک در درون خود احساس نقص و کمبود کند و اعتماد به نفس آنها کاهش یابد. این احساس موجب کاهش اعتماد به نفس کودک شده و در بزرگسالی نیز روی رفتارها و انتخاب های وی تاثیر می گذارد.

پیامدهای ناگوار ناآگاهی جنسی در بزرگسالان

1- افزایش احتمال وقوع مشکلات زناشویی
بدبختانه یکی از دلایل اصلی نارضایتی همسران و اقدام برای جدایی، داشتن مشکلاتی در زمینه روابط جنسی است. دلیل حجم وسیعی از این مشکلات چیزی نیست جز ناآگاهی جنسی، به ویژه همسرانی که در آغاز راه زندگی هستند. ناآگاهی جنسی سبب می شود که ارتباط مناسب و معقولی برقرار نشود و انتظارات جنسی همسران برآورده نگردد.

2- به دست آوردن اطلاعات نادرست از منابع ناموثق
یکی از منابع کسب اطلاعات نوجوانان و جوانان درباره مسائل جنسی، گروه همسالان است. بدبختانه اطلاعات گروه همسالان، به ویژه در کشورهایی مانند کشور ما که در آنها رابطه جنسی پیش از ازدواج به شدت نهی شده است، درست نیست و ممکن است موجب گمراهی فرد شود.
امروزه نوجوانان و جوانان بخش وسیعی از اطلاعات جنسی خود را از اینترنت یا ماهواره به دست می آورند که در بسیاری از موارد نیز موثق نبوده و تنها بر اطلاعات نادرست کاربران می افزایند.

3- گرایش به روابط جنسی نامتعارف
برخی از برنامه های ماهواره ای یا اینترنتی، دربرگیرنده روابط جنسی نامتعارف هستند. جوانانی که هیچگونه آگاهی جنسی ندارند، ممکن است با دیدن این برنامه ها، چنین روابطی را عادی بپندارند یا نسبت به آنها گرایش پیدا کنند.

4- افزایش احتمال ابتلا به بیماری های مقاربتی
یکی دیگر از پیامدهای دهشتناک ناآگاهی جنسی، افزایش احتمال مبتلا شدن به بیماری های مقابتی است. همراه با افزایش پرشتاب گسترش بیماری های مقاربتی مانند ایدز و هپاتیت در جهان، کشورهای مختلف کوشیدند تا با دادن آگاهی درباره رفتار جنسی سالم و ضرورت درگیر نشدند روابط جنسی پرخطر، میزان ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهند. پژوهش ها نشان داده که خوشبختانه دادن آگاهی جنسی به میزان قابل توجهی احتمال ابتلا به بیماری های مقاربتی را کاهش داده است.

5- افزایش احتمال درگیر شدن در روابط جنسی ناخواسته
وقتی از جوانانی که درگیر روابط جنسی ناخواسته شده اند، می پرسیم چطور این اتفاق افتاد؟ بسیاری از آنها پاسخ می دهند که خودشان هم نمی دانند که چه شد. دادن آگاهی جنسی سبب می شود که جوانان در شرایط خطرخیز، قادر به مدیریت موقعیت بوده، خودداری جنسی نشان دهند و از روابط جنسی ناخواسته و پیامدهای ناگوار آن در امان باشند.