سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راه کمال

صفحه خانگی پارسی یار درباره

مذاکرات برای اتصال ریلی ایران به کربلا...

    نظر
آخوندی در اختتامیه نشست مشترک با وزیر حمل ‌و نقل عراق خبر داد: توافق برای اتصال راه‌آهن ایران و عراق از مرز شلمچه انجام شد و عملیات لایروبی اروند تا یک ماه آینده آغاز شد.
مذاکرات برای اتصال ریلی ایران به کربلا

  با اعلام توافق ایران و عراق برای اتصال ریلی از مرز شلمچه از تکمیل ساخت پل مرزی این مسیر در 18 ماه کاری خبر داد و گفت: تا 4 هفته آینده عملیاتی لایروبی آبراه اورند آغاز می‌شود که با انجام این پروژه از لحاظ نظری کشتی‌های 12 هزار تنی در این آبراه فضای عبور می‌یابند.

آخوندی وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای تفاهم‌نامه با وزیر حمل و نقل عراق که عصر امروز چهارشنبه 10 دی ماه در ساختمان شهید دادمان برگزار شد، با بیان این‌که خوشبختانه مذاکرات بسیار موفق و مثمرثمری داشتیم، اظهار کرد: این مذاکرات در 5 حوزه همکاری‌های حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی، آبراه اروند و صدور خدمات مهندسی انجام شد. خوشبختانه باقر جبر الزبیدی وزیر حمل و نقل کشور عراق، فردی بسیار مصمم و توانمند نسبت به توسعه مناسبات است، بنابراین فضای حاکم بر جلسات بیشتر اجرایی بود و تصمیماتی که اتخاذ شد دارای زمان و برنامه عملیاتی و اجرایی است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه اعضای هیئت حمل و نقلی عراق نیز کاملا علاقه مند به توسعه روابط و طرح‌های عملیاتی بودند، گفت: ما توافق‌های بسیار خوبی داشتیم، امیدواریم ارتباطات اقتصادی، تجاری و همچنین فرهنگی دو کشور در حدی که ظرفیت تاریخی آن است، به نحوی گسترش پیدا کند که در آینده تنها روزهای خوش و توسعه روابط را داشته باشیم.

وی ادامه داد: در زمینه همکاری‌های ریلی مقرر شد همچنان که دولت جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد، عملیات اتصال شبکه راه‌آهن ایران و عراق از طریق مسیر شلمچه-بصره و همچنین از طریق مرز خسروی هرچه سریعتر عملیاتی شود. برای اجرایی شدن خط آهن شلمچه-بصره احداث پل 700 متری مد نظر است. بر اساس توافق‌های پیشین اجرای این پل بر عهده دولت ایران قرار دارد. دولت عراق درخواست کرد که این پل به صورت متحرک اجرا شود که با تغییر وضعیت عرشه پل امکان عبور کشتی‌ها‌ از زیر آن امکان پذیر باشد. قاعدتا برای دستیابی به این هدف باید تغییراتی در نقشه اعمال کرد که با این کار هزینه‌های اجرای پل گران‌تر می‌شود.

آخوندی با بیان اینکه طرف عراقی پذیرفت که هزینه اضافی این طرح از سوی دولت عراق پرداخت شود و ما نیز هرچه سریعتر اجرای آن را انجام دهیم، ادامه داد: امیدواریم که بلافاصله عملیات اجرایی پل شروع شود تا آرزوی دیرینه مردم دو کشور به زودی تحقق یابد.

وزیر راه و شهرسازی در ارتباط با تفاهم نامه هوایی توضیح داد: پیش‌نویس موافقت‌نامه‌ای تصویب شد که امیدواریم وزیر حمل و نقل کشور عراق به اتفاق همکارانشان این موضوع را مورد مطالعه قرار دهند و در سفری که به عراق دارم این تفاهم‌نامه امضا شود.

وی افزود: در ارتباط با همکاری‌های جاده‌ای دو کشور پیش‌نویسی تهیه شد که قرار است در سفرم به عراق مورد امضا قرار گیرد. در ارتباط با بحث دریایی نیز آقای زبیدی اراده خود را برای لایروبی آبراه اروند نشان داد و تصمیم گرفتیم که عملیات اجرایی را به سرعت آغاز کنیم. البته همزمان با این کار مذاکرات و گفت‌وگوهایی در سطح وزارت خارجه دو کشور در حال انجام است ولی ما به عنوان وزارتخانه‌های اجرایی تصمیم گرفتیم که مقدمات اجرای کار را فراهم کنیم تا بلافاصله وارد عمل شویم. امیدوارم این موضوع که سال‌هاست به طول انجامیده، به سرعت و ظرف دو هفته آینده آغاز شود.

آخوندی ادامه داد: امیدواریم که دو شق فعالیت جدید حمل و نقل در حوزه‌های ریلی و دریایی میان دو کشور ایران و عراق برقرار شود.

وی افزود: نکته دیگر در ارتباط با بحث فعالیت‌های مهندسی است. خوشبختانه در ارتباط با خدمات مهندسی در حال حاضر فعالیت‌های خوبی داریم. در این سفر دوستان عراقی با توانایی شرکت‌های ایرانی در حوزه حمل و نقل ریلی آشنا شدند که امیدواریم همکاری‌های خوبی را در این زمینه داشته باشیم.

آخوندی با بیان این‌که در بحث زمان‌بندی عملیاتی امیدواریم ظرف 2 تا 4 هفته آینده همزمان با مذاکراتی که در وزارت خارجه دو کشور انجام می‌شود، نخستین عملیات اجرایی در زمینه لایروبی اروند انجام شود، افزود: با انجام این پروژه از لحاظ نظری کشتی‌های 12 هزار تنی فضای عبور را می‌یابند، این رقم در حال حاضر زیر 5 هزار تن است.

وزیر راه و شهرسازی افزود: در تقسیم کار برای اجرای این پروژه مقرر شد که اجرای خط آهن عراق تا مرز این کشور بر عهده کشور عراق و احداث پل با ایران باشد. این پل که طولی معادل 700 متر دارد، متحرک است و با تکنولوژی بالا و کار فنی بزرگ و پیچیده احداث خواهد شد. برآورد شده که ساخت این پل حداقل 18 ماه به طول بیانجامد که در این حالت احتمال افتتاح آن تا اربعین سال آینده کم است. ما امیدواریم که تا افتتاح پل، اجرای خط آهن نیز پایان یابد.

آخوندی اظهار کرد: امیدواریم تا فروردین 94 ناامنی‌ها در عراق مرتفع شود تا اتصال ریلی به عراق نیز از کرمانشاه ممکن شود. البته ما نیز باید ریل را به کرمانشاه برسانیم که اجرای این پروژه در کشور ما کمی زمان خواهد برد. با اجرای این پروژه بخشی از حجم مسافر که از طریق جاده تردد دارند، به سمت راه آهن خواهند آمد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: عمدتا درباره شبکه‌های حمل و نقل و خطوط زیربنایی مذاکره شد و درباره ترانزیت یا سیستم ناوگان حمل و نقل مساله‌ای مطرح نشد.

مذاکرات برای اتصال ریلی ایران به کربلا

بنابر این گزارش "باقر جبر الزبیدی" وزیر حمل و نقل عراق نیز در نشست اختتامیه گفت: در این مذاکرات در خصوص ارتباط شبکه راه آهن ایران با شبکه راه‌آهن عراق از طریق ارتباط خط شلمچه به بصره به بحث و تبادل نظر پرداختیم. طول این خط آهن 37 کیلومتر است و تمام شبکه راه آهن عراق به ایران و سپس به طرف چین وصل می‌شود.

زبیدی تاکید کرد: ما آمادگی کامل در این زمینه داریم و تمام لوازم را فراهم کردیم. همچنین طرف ایرانی هم باید پلی را که از اروند زده می‌شود آماده کند. قسمتی از این پل که متحرک است باید سریعتر تکمیل شود که مسئولیت آن با ایران است. با ارتباط این خطوط راه آهن سفر میلیون‌ها زائر ایرانی از طریق بصره به کربلا فراهم خواهد شد.

به گفته وزیر حمل و نقل عراق، ایجاد ارتباط بین دو کشور از طریق کرمانشاه نیز پیگیری خواهد شد همچنین خط سومی ایجاد می‌شود که مسافران دو کشور به راحتی انتقال داده شوند و همچنین تبدیل به مسیری برای حمل و نقل کالا شود.

وی در ادامه این نشست به توافق‌های دیگری که میان ایران و عراق صورت گرفت اشاره کرد و افزود: ما در زمینه همکاری بندری هم توافق کردیم که شرکت‌های روسی در بصره فعالیت خود را ادامه دهند و با وزارت راه و شهرسازی ایران به این تفاهم رسیدیم که طی دو هفته آینده در بصره جلسه داشته باشیم و برخی مسائل را که از نزدیک نیاز به همکاری دارد مورد بحث قرار دهیم.

زبیدی گفت: به علت لایروبی نشدن اروند رود ما نمی‌توانیم از بندر بصره استفاده کنیم و امیدواریم با لایروبی که روی این آبراه صورت می‌گیرد این آبراه بتواند بین بصره، آبادان و خرمشهر مسیر کشتیرانی ایجاد کند.

وی تاکید کرد: توافق دیگری بین شرکت هواپیمایی عراق و همه شرکت‌های دولتی و خصوصی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت. این توافقات در گذشته وجود داشته و توافق‌نامه جدیدی نیز در دست داریم. همه فعالیت‌هایی که ما در گذشته با ایران داشتیم توسعه می‌یابد. همچنین آماده هستیم که وزیر راه و شهرسازی ایران سفری به عراق انجام دهد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری در این نشست توضیح داد: بدون تردید روابط بین دو کشور از طریق توافق‌نامه‌ها افزایش می‌یابد. تفاهم‌نامه‌هایی که در این سفر امضا شد با تفاهم‌نامه‌های پیشین بسیار متفاوت است. این توافق‌نامه‌ها عملی است در حالیکه توافق‌نامه‌ های پیشین نظری بودند.

زبیدی افزود: در این سفر زمینه عبور کشتی‌ها از اروند رود را فراهم کردیم همچنین انتقال زوار از مرز شلمچه به زودی تسهیل می‌شود که افزایش حجم تجارت بین دو کشور را در پی دارد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری درباره فعال کردن خط آهن ایران و بصره اظهار کرد: ما در این زمینه جدی و خواهان سرعت بخشی برای تکمیل این پروژه هستیم و برای آن اهمیت خاصی قائلیم هستیم. همه وسائل لازم برای این خط راه آهن در محل فراهم است تنها مشکلی که در این میان داریم وجود مین‌های باقی‌مانده از دوران جنگ است.

مدیر کل راه آهن عراق در تکمیل سخنان وزیر حمل و نقل عراق گفت: با راه آهن ایران توافق کردیم که جلسه ای در 18 دی ماه در محل اجرای این پروژه برگزار شود.

نشست اختتامیه مشترک "عباس آخوندی" وزیر راه و شهرسازی و "باقر جبر الزبیدی" وزیر حمل و نقل عراق عصر امروز چهارشنبه 10 دی در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.


هلاکت 3 انتحاری سعودی داعش...

    نظر
سازمان تروریستی داعش، از هلاکت سه تن از تروریست‌های سعودی خود از جمله یک نوجوان 17 ساله در چند عملیات انتحاری در سوریه و عراق خبر داد.

 
  "احمد ابراهیم التمیمی" تروریست سعودی، اواخر هفته پیش به دستور سرکردگان خود در گروهک داعش، خودرویی را که حامل صدها کیلوگرم مواد منفجره بود، در پایگاه نظامی عراقی "سن الذیب" در شمال شرقی منطقه البغدادی در استان الانبار، منفجر کرد.

این تروریست سعودی که طبق عادت داعشی ها، کنیه "ابوهاجر" را برای خود برگزیده بود، تنها 17 سال داشت و از اهالی منطقه حائل در شمال عربستان بود.

به نوشته روزنامه سعودی الحیاة، سازمان داعش همچنین از هلاکت سلطان "مسفر الزائعی الغامدی" و "عبدالمجید سعد الشمری" دو تروریست سعودی دیگر این سازمان در سوریه خبر داد.

الغامدی، که نام "ابومسفر الجزراوی" را برای خود برگزیده بود، در چندین حمله در مناطق مختلف سوریه، شرکت داشت؛ اما داعش از اعلام محل هلاکت او خودداری کرد.

عبدالمجید الشمری نیز به گفته همراهانش، جمعه پیش، در حمله ارتش سوریه به منزلش در شهر الباب در شمال سوریه به هلاکت رسید.


10نفری که از پرواز مرگبار جا ماندند!

    نظر
یک خانواده ده نفره اندونزیایی به طور معجزه‌آسایی به علت تاخیر در رسیدن به هواپیمای ناپدیدشده ایرآسیا که در حال حرکت به سمت سنگاپور بود، از مرگ نجات یافتند.

  سومین سانحه صنعت هوایی مالزی در سال 2014، روز یکشنبه و پس از آن رخ داد که هواپیمای پرواز QZ8501 خطوط هوایی «ایر آسیا»، بعد از درخواست برای تغییر مسیر به واسط بدی شرایط جوی، از صفحه رادارها محو شد.

دیروز (سه شنبه)، تیم جست و جو اعلام کرد تکه هایی از لاشه هواپیما بر روی آب مشاهده شده است. ساعاتی بعد، چند جناره مسافران هواپیما هم از آب بیرون کشیده شد. منابع مختلف شمار اجساد را تا 40 نفر اعلام کرده‌اند.

اما یک خانواده ده نفره اندونزیایی به طور معجزه‌آسایی به علت تاخیر در رسیدن به هواپیمای ناپدیدشده ایرآسیا که در حال حرکت به سمت سنگاپور بود، از مرگ نجات یافتند.


تجلیل مجله داعش از گروگانگیر سیدنی...

    نظر
مجله داعش از گروگانگیر سیدنی تجلیل کرد. در این حمله تروریستی گروگانگیر و دو نفر از گروگان‌ها کشته شدند.
تجلیل مجله داعش از گروگانگیر سیدنی

  مجله گروه تروریستی داعش در جدیدترین اقدام خود فرد گروگانگیری که در اقدامی تروریستی به یک کافی شاپ در سیدنی حمله کرده بود را ستود و از اقدام وی با عنوان "حمله ای شجاعانه" یاد کرد.

به گزارش دیلی میل؛ گروگانگیر، گروگان‌های خود را وادار می‌کرد تا پرچم داعش را در دست بگیرند و در برابر دوربین‌ها و انظار به حرکت در بیاورند. در این حمله تروریستی گروگانگیر و دو نفر از گروگان‌ها کشته شدند.

مجله گروه تروریستی داعش در شماره جدید خود این اقدام تروریستی را از جهت اینکه در مرکز شهر سیدنی (شهر کافران) انجام شده است و امنیت کافران را در قلب شهر خودشان زیر سوال برده است،گرامی داشت و از آن تمجید کرد و در ادامه از تمامی مخاطبان خود و حامیان این گروه خواستار تداوم و گسترش این گونه اقدامات شد.


عکس بینالحرمین برترین عکس هافینگتونپست...

    نظر
روزنامه آمریکایی «هافینگتون پست»، عکسی از بین‌الحرمین را به عنوان یکی از برترین عکس‌های سال 2014 میلادی معرفی کرد.
عکس بین‌الحرمین برترین عکس‌ هافینگتون‌پست

  از چند روز پیش مطبوعات و رسانه‌های غرب برترین‌های حوزه‌های مختلف از سینمای و تئاتر گرفته تا سیاسی و اجتماعی را از دیدگاه خود معرفی کردنده‌اند.

در این میان روزنامه آمریکایی هافینگتون پست، برترین عکس‌های سال 2014 میلادی را منتشر کرده است که در این میان عکسی از کربلای معلی، حرم امام‌حسین (ع) و حرم حضرت ابالفضل العباس (بین الحرمین) به چشم می‌خورد.




تاریخ عکس 13 دسامبر 2014 همزمان با بزرگترین تجمع بشری جهان در اربعین حسینی اعلام شده است.

نکته جالب توجه آنکه این روزنامه آمریکایی در زیرنویس عکس ضمن اشاره به تاریخ عکس و برگزاری مراسم اربعین حسینی، در توضیح حضور میلیونی شیعیان در حرمین، نوشته: در این روزها صدها نفر از شیعیان گرد هم آمده‌اند!


اقدامات قبل از مرگ پادشاه عربستان...

    نظر
یک منبع نزدیک به خاندان سعودی فاش کرد مقامات دیوان پادشاهی قصد دارند، پیش از اعلام خبر مرگ امیر عبدالله، سه تغییر عمده در راس حکومت را به نام پادشاه صورت دهند که مهمترین آن، تغییر ولیعهد است.

  مجتهد، فعال رسانه ای عربستانی که از نزدیکان به خانواده حکومتی است، فاش کرد اطرافیان امیر عبدالله، قصد دارند قبل از اعلام خبر مرگ پادشاه، سه تغییر اساسی در راس هرم قدرت این کشور را به نام او صورت دهند.

مجتهد دقایقی پس از انتظار خبر انتقال امیر عبدالله به بیمارستان شهر ریاض، تصریح کرد: خالد التویجری، رئیس دیوان پادشاهی عربستان به زودی تصمیمات زیر را از قول پادشاه صورت خواهد داد:

* برکناری سلمان از ولیعهدی و جایگزینی مقرن به عنوان ولیعهد.

* اعلام خبر مرگ امیر عبدالله و شاه شدن مقرن.

* تعیین متعب به عنوان ولیعهد مقرن.

مجتهد درباره وضعیت فعلی پادشاه و شهر ریاض نوشت: از چند روز پیش تدابیر امنیتی اتخاذ شده بود، اما از دیشب و پس از انتقال امیر عبدالله به بیمارستان، این تمهیدات دوبرابر شده و پنج ساعت پس از انتقال پادشاه، بیمارستان تبدیل به پادگان نظامی شده است.

وی افزود: بیمارستان مخصوص پادشاه در باغ خوریم کاملا مجهز است، اما به علت وخیم شدن حال پادشاه و نیاز به دستگاه های پیچیده تر، او را به بیمارستان ریاض منتقل کردند.

مجتهد افزود: حال پادشاه از دو روز پیش رو به وخامت گذاشته بود، اما دیشب اوضاع به قدری وخیم شد که ساعت 11 شب او را با بالگرد به بیمارستان آوردند.


سرنوشت زن ژاپنی که به داعش پیوست...

    نظر
مقامات ژاپنی درباره ناپدید شدن یک فرانسوی الجزایری تبار و همسر ژاپنی اش در سوریه تحقیق می کنند.
سرنوشت زن ژاپنی که به داعش پیوست

  رسانه های ژاپن اعلام کرده اند که این زن و شوهر از توکیو به مناطق تحت تصرف داعش در سوریه سفر کرده بودند و تاکنون اطلاعی از سرنوشت آنها به دست نیامده است.

به نوشته مطبوعات ژاپنی، این دو نفر که عمرشان از 20 سال تجاوز نمی کند، نوامبر 2014 وارد ترکیه شده بودند و سپس با گذشتن از مرزها وارد سوریه شدند و از آن زمان تاکنون خبری از آنها در دست نیست .

بنا بر اعلام منابع خبری، دولت ژاپن و سفارت فرانسه در توکیو تلاش کرده بودند که این زن و شوهر را از سفر به سوریه منع کنند، ولی این تلاش ها فایده ای نداشت.


اعلام «روز سیاه» از سوی داعش...

    نظر
گروه تروریستی داعش در پی از دست دادن 400 نیروی خود در درگیری های اخیر در عراق و سوریه، امروز را روز سیاه اعلام کرد.
اعلام «روز سیاه» از سوی داعش

 طی درگیری های دو روز اخیر در عراق و سوریه بیش از 400 تروریست کشته شده اند. بر این اساس سرکردگان داعش پس از تحمل این شکست سنگین روز بیست و نهم دسامبر (هشتم دی) را روز سیاه اعلام کردند.

روز گذشته اداره امنیت استان صلاح الدین عراق با انتشار بیانیه ای اعلام کرد در درگیری نیروهای دولتی با تروریست ها برای بازپس گیری شهر یثرب 123 داعش کشته شده اند. در پایان این عملیات بخش های زیادی از این منطقه از تروریست ها پاکسازی شده است.

همچنین حمله جنگنده ها به مناطقی در شمال کرکوک دست کم 50 تروریست کشته و صد ها نفر از آنان مجروح شدند. طی 48 ساعت گذشته و به دنبال عملیات زمینی ارتش عراق تروریست های داعش از شمار زیادی از مواضع خود عقب نشینی کردند. آمارهای رسمی حاکی است طی دو روز اخیر بیش از 400 تروریست کشته شده اند که این سنگین ترین تلفات این گروه تروریستی از زمان شکل گیری آن به شمار می رود.


برنامه جدید داعش برای کودکان...

    نظر
داعش، دین تعدادی از کودکان را تغییر داده است تا آنها را به هوادار خود تبدیل کند.
برنامه جدید داعش برای کودکان

  شماری از تصاویر منتشر شده در صفحات مرتبط با داعش در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد داعش دین تعدادی از کودکان را از «ایزدی» به «اسلام» تغییر داده است. این کودکان همچنین تحت آموزش‌های عقیدتی و نظامی داعش قرار گرفته‌اند.

داعش درباره این کودکان نوشته است: «کودکان ایزدی که دولت اسلامی آنها را از بندگان شیطان به بندگان خدا تبدیل کرده است.»

بخشی از مردم شمال عراق دین ایزدی دارند. شماری از پیروان این دین نیز به صورت اندک در کشورهای خاورمیانه و به صورت مهاجر در اروپا زندگی می‌کنند.

داعش در حملات خود، شهر سنجار محل زندگی ایزدی‌ها در شمال عراق را نیز تصرف کرد.

داعش، ایزدی‌ها را شیطان‌پرست یا آتش‌پرست توصیف می‌کند و آنها را اهل کتاب نمی‌داند. به همین دلیل ایزدی‌ها را میان تغییر دین به اسلام یا مرگ مخیر کرده است. بسیاری از ایزدی‌ها به دلیل عدم پذیرش تغییر دین، به دست داعش اعدام شدند.

ایزدی‌ها در عراق به عنوان یک دین و پیروان آن به عنوان یکتاپرست به رسمیت شناخته شده‌اند. آنها همچنین در پارلمان عراق چند نماینده دارند.

داعشی‌ها می‌گویند ایزدی‌ها اهل کتاب نیستند و کافرند به همین دلیل پس از جنگ و تصرف مناطق محل سکونت ایزدی‌ها، مردان را به دلیل پافشاری بر دینشان می‌کُشند و زنان و دختران ایزدی را به عنوان برده و کنیز برای سوءاستفاده جنسی در میان اعضای خود توزیع می‌کنند یا در بازار می‌فروشند.

حالا مشخص شده است که کودکان ایزدی نیز پس از تغییر دین، برای آموزش‌های عقیدتی و نظامی داعش در اختیار گرفته می‌شوند.

داعش از سرنوشت پدران و مادران این کودکان کم سن و سال که عکس آنها را منتشر کرده، چیزی نگفته است.

به نظر می‌رسد داعش با هدف بکارگیری این کودکان در جنگ، به این کودکان آموزش نظامی می‌دهد.

در این عکس‌ها، کودکان انگشت اشاره دست راست خود را به نشانه حمایت از داعش بالا گرفته‌اند. در میان داعشی‌ها این حرکت به عنوان وحدانیت خدا به علامتی برای حمایت از داعش تبدیل شده است.





سرگذشت عجیب مجسمه تاریخی...

    نظر
«سوزن‌های کلئوپاترا» ستون‌های است که از سنگ گرانیت سرخ، به ارتفاع بیش از 21 متر و وزنی حدود 180 تن ساخته شده‌اند و بر روی وجوه آن متنی به خط هیروگلیف مصری کنده شده است.
سرگذشت عجیب مجسمه تاریخی+عکس

 سوزن‌های کلئوپاترا یک مجموعه سه‌تایی از ستون‌های هرمی شکل یا اوبلیسک (obelisk) هستند که در سه شهر مهم جهان لندن، پاریس و نیویورک قرار گرفته اند.

این ستون‌ها از سنگ گرانیت سرخ، به ارتفاع بیش از 21 متر و وزنی حدود 180 تن ساخته شده‌اند و بر روی وجوه آن متنی به خط هیروگلیف مصری کنه شده است.




با وجود اینکه این ستونها همه اوبلیسکهایی واقعی و متعلق به مصر باستان هستند، اما بر خلاف نامی که به آنها داده شده هیچ ارتباطی با ملکه کلئوپاترای هفتم، ملکه مصر، ندارند.

بلکه در اصل در حدود سال 1450 قبل از میلاد، به دستور توتموس سوم (Thutmose)، در شهر هلیوپولیس مصر برپا شده بوده اند. ستونها از جنس گرانیت هستند که از معدنهای اسوان در نزدیکی اولین آبشار بزرگ نیل استخراج می‌شده است.

متن هیروگلیف در حدود 200 سال بعد و در زمان رامسس دوم و به یاد پیروزیهای نظامی وی بر روی ستون کنده شده است. سپس این اوبلیسکها در قرن 12 قبل از میلاد و زمان حکومت اگوستوس (Augustus)، توسط رومیان به اسکندریه منقل شد و در سزاریوم (Caesarium) ? معبدی که توسط کلئوپاترا و به افتخار مارک آنتونی (Mark Antony) ساخته شده بود قرار گرفت.

چند سال بعد ستونها فرو افتادند و این اتفاق موجب شد تا روی ستونها در خاک مدفون شده و خطوط هیروگلیف موجود بر آن از گزند زمان و فرسایش در امان بماند.

ستون یا سوزن لندن، در بخش وست مینیستر (Westminster) ، بر روی گردشگاه ویکتوریا و نزدیکی پل گولدن جوبیلی (Golden Jubilee Bridges) قرار دارد. این ستون در سال 1819 میلادی، توسط نایب السلطنه مصر محمد علی پاشا و به یادبود پیروزیهای لرد نلسون Lord Nelson در نبرد نیل و سر رالف ابرکرامبی (Sir Ralph Abercromby) در نبرد اسکندریه به بریتانیا تقدیم شد. هرچند که دولت انگلستان این حرکت را با خوشی پذیرفتند، اما هزینه حمل و نقل آن به لندن را بر عهده نگرفتند.

اوبلیسک تا سال 1877 در اسکندریه باقی ماند تا اینکه سر اراسموس ویلسون (Erasmus Wilson)، کالبد شناس مشهور و متخصص بیماریهای پوست، مخارج حمل و نقل آن به لندن که در آن زمان به مبلغ چشمگیر 10000 پوند بالغ میشد را بر عهده گرفت. این ستون پس از حدود 2000 سال از میان شنها بیرون آورده شد و در یک استوانه عظیم آهنی ? به طول 28 و عرض 4.5 متر جای داده شد. این استوانه توسط مهندسی به نام جان دیکسون (John Dixon) ساخته شد و کلئوپاترا نام گرفت.

بدنه استوانه یا سیلند مذکور مجهز به تیغه سکان و دکلی برای نصب بادبان و همچنین لغزه گیرهایی بود که امکان یدک کشیده شدن ستون را فراهم میکرد.قرار بود که این قطعه شناور توسط کشتی اولگا Olga به سمت لندن کشیده شود.

اما این کوشش در روز 14 اکتبر 1877 با شکست مواجه شد زیرا کلئوپاترا در طوفانی واقع در خلیج بیسکی (Bay of Biscay) سرنگون شد و به کناره رانده شده، در آنجا باقی ماند تا اینکه کشتی بریتانیایی فیتزموریس (Fitzmaurice) آنرا برای تعمیر به فرول (Ferrol )اسپانیا برد. بالاخره این ستون در ژانویه 1878 وارد شهر گریوسند (Gravesend) انگلستان شد و در ماه اگوست همان سال در گردشگاه ویکتوریا نصب شد.

اطراف سوزن کلئوپاترا با دو مجسمه کپی از ابوالهول مصری از جنس برنز تزئین شده است که بیشتر به نظر می‌رسد مشغول نظاره ستون هستند تا اینکه از آن نگهبانی کنند.

دلیل این حالت نادرست نیز این اس که ابولهول‌ها به جای اینکه پشت به ستون و رو به "دشمن" باشند، پشت به دشمن و رو به ستون نصب شده اند. در 4 سپتامبر سال 1917 ود در طی جنگ جهانی اول، بمب‌های اولین بمباران هوایی آلمان در نزدیکی این ستون فرود آمدند. برای به یادگار نگه داشتن این واقعه، محل برخورد بمب‌ها تا امروز مرمت نشده است و گودالهای ناشی از اصابت شرپنل shrapnel و آسیب‌هایی که به ابوالهول سمت راست ستون وارد شده، کاملا مشخص است.