سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راه کمال

صفحه خانگی پارسی یار درباره

این افراد در ماه رمضان چاق می شوند ...

اگر بخواهید بدنی متناسب داشته‌ باشید، باید به طور نرمال وعده‌های غذایی روزانه خود را به پنج بخش تقسیم کنید حال در ماه رمضان امکان پنج وعده خوردن وجود ندارد اما می‌توانید سه وعده برای خود در نظر بگیرید، اما چرا بیشتر بودن تعداد وعده‌های غذایی به لاغر شدن کمک می‌کند؟

ماه مبارک رمضان ماهی است که چاق‌ها در آن ماه چاق‌تر می‌شوند و لاغرها، لاغرتر البته همه ما بهتر می‌دانیم که روزه گرفتن برای چاق شدن یا لاغر شدن نیست بلکه به منظور طهارت روحی و تقواست. اما چاق شدن بعد از 30 روز روزه‌داری می‌تواند حسابی آزاردهنده باشد.

بنابراین باید به دنبال راهی بود که ضمن انجام فریضه الهی و بهره بردن از برکات این ماه مبارک، حداقل وزن خود را ثابت نگاه داشت.

در اینجا هشت گروه از افراد روزه‌داری که احتمالا در این ماه وزن اضافه می‌کنند را آورده‌ایم، شما ممکن است جزو یکی از این دسته‌ها باشید یا حتی جزو همه آنها ولی مهم این است که از همین امروز حواس‌تان را جمع کنید تا مبادا در پایان این ماه مبارک نتیجه افراد همین گروه‌ها -یعنی چاقی- در انتظارتان باشد. یادتان باشد بدون برنامه‌ریزی غذایی شما بیشــتر به سمت اضافه وزن گام برمی‌دارید تا کاهش آن، پس باید بر جذب مواد غذایی، نوع موادغذایی و زمان خوردن نظارت و کنـــــــترل داشته باشید.
 
کسانی که زیاد مهمانی می‌روند

برگزاری مجالس افطار که یکی از سنت‌های دیرینه ما مسلمانان به حساب می‌آید، می‌تواند یکی از علل چاق‌تر شدن افراد چاق باشد مخصوصا که افراد خوش‌اشتها نمی‌توانند از این گونه مجالس و سفره‌ها به راحتی دست بکشند. در این مجالس افطاری، صاحبخانه سعی می‌کند از هر غذایی خوشمزه‌ترین را تهیه کند مثلا برای خوشمزه‌تر شدن سوپ به آن خامه اضافه می‌کند که چاق‌کننده است، برای غلیظ شدن خورش به آن آرد می‌زند که کالری‌اش را بالا می‌برد، برنج را با کره سرو می‌کند، از طرف دیگر آش و حلیم یا حتی کله‌پاچه هم در این افطار‌ی‌ها حتما وجود دارند که هر کدام پر از کالری هستند؛ میزان کالری آش و به‌ویژه کله پاچه بیش از حد مجاز است و حلیم‌هایی که در بیرون از منزل طبخ می‌شوند، بسیار چرب و پرگوشت هستند و شکر زیادی حین مصرف به آنها اضافه می‌شود.

کسانی که فعالیت‌ بدنی را تعطیل می‌کنند

چرا با اینکه در رمضان روزه می‌گیریم چاق می‌شویم؟ چون معمولا انرژی دریافتی‌مان بر انرژی مصرفی‌مان غالب می‌شود. در واقع وقتی میزان فعالیت فیزیکی را در ماه رمضان تا حد ممکن کم می‌کنیم و در جهت استراحت و خواب بیشتر عمل می‌کنیم؛ دیگر بدن انرژی همیشگی را مصرف نمی‌کند و از جهت دیگر با خوردن غذاهای پرکالری سعی می‌کند سوخت همیشگی را دریافت کند، درنتیجه همین انرژی‌های اضافه به صورت چربی ذخیره می‌شوند و فرد چاق‌تر می‌شود. علاوه بر اینها تحقیقات انجـام شده نشان می‌دهند که ورزش‌های سبک در ماه رمضان به کاهش سموم ذخیره شده در بدن کمک می‌کنند تا چربی‌های بدن روز به روز بیشتر نشوند.

بدخورها بیشتر از پرخورها در معرض خطرند

در حال حاضر بدخوری شایع‌تر از پرخوری است. استفاده‌ زیاد از مواد چاق‌ کننده و مضر چون زولبیا و بامیه و انواع شیرینی‌ها ازجمله مصادیق بدخوری است و افراد تصور می‌کنند چون در طول روز هیچ چیز نمی‌خورند، مجاز هستند از این خوراکی‌ها مصرف کنند.هنگام افطار با توجه به خالی ماندن معده برای مدت نسبتا طولانی، نباید به صورت ناگهانی به خوردن غذاهای سنگین و شام مفصل اقدام کرد، بلکه به‌جای آن بهتر است روزه‌داران با مقداری نان و پنیر و سبزی افطار کنند تا ولع گرسنگی آنها برطرف شود و دو ساعت بعد شام بخورند. البته این توصیه بیشتر برای افراد بالغ است و نوجوانان در سن رشد می‌توانند بلافاصله یک وعده غذایی کامل بخورند.

کسانی که تا نیمه شب پرخوری را کنار نمی‌گذارند

معمولا بعد از یک روز طولانی روزه‌داری فرد کمی نسبت به غذا حریص می‌شود و احساس می‌کند در آن فرصت کوتاه افطار تا سحر باید تا حد ممکن معده را از مواد غذایی انباشته کند، اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید توصیه می‌کنیم با برنامه‌ریزی بعد از افطار کمی خودتان را مشغول کنید تا خوردن را کنار بگذارید مثلا شرکت در مجالس و مراسمی که در شب‌های ماه مبـارک رمضان برگزار می‌شود فرصت خوبی را برای پرهیز از پرخوری در طول شب فراهم می‌آورد.

یادتان باشد انرژی ذخیره شده ناشـی از پرخوری آخر شب باعث کاهش میزان متابولیسم و سوخت و ساز بدن می‌شود زیرا فرد بلافاصله بعد از خوردن به رختخواب می‌رود و فرصتـی برای انجام فعالیت و سوخت و ساز بدن باقی نمی‌ماند و این نه‌ تنها احتمال چاقی را افزایش می‌دهد بلکه شخص روزه‌دار فردایی آکنده از خستگی و بی‌حالی را تجربه خواهد کرد.

کسانی که کنترلی بر کالری‌ ندارند

هستند کسانی که اصرار دارند برای افطار باید انرژی‌ بخش‌ترین غذاها را مصرف کنند بنابراین بیشتر غذاهایی که برای این وعده تهیه می‌کنند سرشار از کالری هستند، اگر می‌خواهید دراین ماه چاق نشوید، باید حواس‌تان باشد که از خوردن غذاهای پرکالری پرهیز و روی وعده‌های غذایی سالم تمرکز کنید، یادتان نرود پرخوری و غذاهای چرب در هنگام افطار سلامت روزه‌داران رابه خطر می‌اندازد. در گذشته روزه‌داران برای افطاری خــود از آب و خرما استفاده می‌کردند ولی این روزها افراد مستقیما سراغ وعده‌های غذایی سنگین می‌روند.

از طرف دیگر در گذشتـه می‌گفتند روزه باعث استراحت بدن می‌شود و این امکان را به‌وجود می‌آورد که سم‌ها و ناخالصی‌های ناشی ازغذاهای پـردازش شده از بین بروند. شما هم اگر استعداد چاقی دارید، باید به این جنبه توجه کنید پس غذاهای چرب و پرکالری را کنار بگذارید و از غذاهای سبک استفاده کنید تا سم‌های بدن برطرف شوند و به کاهش وزن مطلوب دست یابید.

کسانی که ولع شیرینی خوردن پیدا می‌کنند

این روزها سفره‌های سحری و افطار افراد پر از انواع غذاهای چرب و شیرین مانند حلوا، کاچی، خرما، شله‌زرد، شیربرنج چرب و شیرین و بالاخره زولبیا و بامیه است تا به نوعی ضعف روزه‌داری را کم کند، اما یادتان باشد در ماه رمضان دلیل ضعف، کم خوردن نیست بلکه بیشتر کم آبی است که موجب ضعف می‌شود.

امسال ماه رمضان با روزهای بلند تابستان همزمان شده و طبیعی است که اگر در فاصله افطار تا سحر به اندازه کافی آب یا سایر مایعات نوشیده نشود، بدن دچار کم آبی می‌شود و ضعف می‌کنید؛ حال اگر گمان کنید که این ضعف به علت پایین آمدن قند خون است و باید با خوردن شیرینی‌جات آن را جبران کنید، سخت در اشتباهید. ناگفته نماند که یک عدد زولبیای 100 گرمی 450 کالری و صدگرم باقلوا 550 کالری دارد.

مجموع کالری صد گرم از این دو شیرینی معادل 1000 کالری می‌شود و اگر 1000 را تقسیم بر 7/7 کنیم 130 گرم چربی در هر روز تولید می‌شود و اگر 30 روز ماه مبارک را در نظر بگیریم، مجموع افزایش وزن روزه‌دار در ماه مبارک رمضان- برای خوردن این شیرینی- نزدیک به چهار کیلوگرم خواهد بود و این حقیقتی است که عملا آن را در روزه‌داران در پایان ماه رمضان می‌بینیم. بهترین ماده‌ قندی برای مصرف در ماه رمضان خرماست که هیچ عوارضی ندارد و باعث بالا رفتن قند خون نمی‌شود، به علاوه مقدار زیادی از ویتامین‌های بدن را نیز تأمین می‌کند.

کسانی که سحری نمی‌خورند

جالب است بدانید روزه‌دارانی که از افطار تا افطار غذا می‌خورند چاق‌تر از افرادی می‌شوند که افطار، سحری و یک وعده نیمه‌شب می‌خورند و در این میان حذف وعده غذایی سحری از همه آسیب‌رسان‌تر است. این تصور که وعده غذایی شام می‌تواند جایگزین وعده سحری شود بسیار اشتباه است زیرا فرد در طول روز دچار افت قند خون می‌شود و تمایلش به مصرف غذاهای شیرین و پرکالری زیاد می‌‌شود، درواقع سلول‌های عصبی از کربوهیدرات‌ها انرژی می‌گیرند و با حذف سحری فرد برای خوردن مواد پرکالری حریص شده و در افطار پرخوری می‌کند و همین زمینه‌ساز افزایش وزن می‌شود.

به علاوه مصرف زیاد مواد غذایی چرب هنگام افطار موجب بی‌اشتهایی هنگام سحر می‌شود، چون هضم چربی‌ها در بدن نیازمند زمان طولانی‌تری است. خوردن خوراکی‌ها و مواد غذایی تا دیر وقت و به تاخیر انداختن زمان خواب، موجب بی‌اشتهایی و بی‌حوصلگی هنگام سحر می‌شود، بنابراین اگر وعده افطار به صورت مناسب مصرف شود، مشکلی برای وعده سحر ایجاد نخواهد شد.

کسانی که کمتر از سه وعده غذا می‌خورند

اگر بخواهید بدنی متناسب داشته‌ باشید، باید به طور نرمال وعده‌های غذایی روزانه خود را به پنج بخش تقسیم کنید حال در ماه رمضان امکان پنج وعده خوردن وجود ندارد اما می‌توانید سه وعده برای خود در نظر بگیرید، اما چرا بیشتر بودن تعداد وعده‌های غذایی به لاغر شدن کمک می‌کند؟ اگر فرض کنیم سهمیه روزانه غذای یک شخص 2000 کالری است شخصی که می‌خواهد چاق شود، باید این مقدار را در یک وعده بخورد تا بدن او یک بار برای هضم غذا انرژی صرف کند برعکس، افرادی که می‌خواهند لاغر شوند، بهتر است که 2000 کالری را در پنج نوبت(400 کالری) بخورند، زیرا در این حالت بدن او پنج بار برای هضم غذا انرژی مصرف می‌کند و زودتر لاغر می‌شود.

از طرف دیگر هنگام خوردن، متابولیسم پایه بدن افزایش می‌یابد و این امر منجر به کاهش سریع تر وزن می‌شود (ناگفته نماند که این موضوع فقط در حالت ثابت ماندن مقدار غذای دریافتی در هر دو حالت صدق می‌کند).

دکتر پاول فابری و همکارانش در شهر پراگ تحقیقی انجام دادند که طی آن، افرادی را به شش دسته تقسیم کردند تا با پذیرایی یک تا شش وعده از آنان با رژیم مساوی از نظر کالری و نوع غذا به اثرات احتمالی کم و زیاد شدن وعده غذایی انسان پی ببرند.

نتیجه مطالعه نشان داد در گروه‌هایی که در روز سه وعده یا کمتر غذا می‌خوردند وزن و چربی بدن بیشتر از کسانی بود که در شبانه روز پنج یا شش وعده غذا می‌خوردند. همچنین مشاهده شد، در گروهی که تعداد نوبت‌های غذایی آنها کمتر بود، میزان کلسترول بیشتر بود.

منبع : زندگی ایده آل


ماهی گیری با کمک پرندگان!

این روش با توجه به اعتقاداتی که پشت آن خوابیده است در میان ماهی گیران ژاپنی از ارزش بالایی برخورددار است. به نظر می رسد در گذشته از این ماهی به عنوان پیشکشی به دربار امپراطوری استفاده می شده است.
باشگاه خبرنگاران:  ژاپن کشوری است که سنت های باستانی و عجیب آن همیشه معروف بوده است. در این کشور روش باستانی ماهی گیری وجود دارد که در هیچ نقطه دیگری ازدنیا استفاده نمی شود.

" Ukai" روشی است که ماهی گیران ژاپنی برای مدت 1300 سال از آن استفاده می کنند. این روش ماهیگیری در رودخانه "ناگارا" استفاده می شود زیرا به کمک این روش ماهی های خاصی را می توان صید کرد که در کل کشور تنها در این رودخانه یافت می شوند.

ماهی گیران با توجه به افسانه های گذشته و از طریق آموزش های اجدادشان، گونه خاصی از پرندگان دریایی که از دسته خانواده اردک ها به حساب می آیند تربیت می کنند و سپس در رودخانه این پرنده ها هستند که برای ماهی های "آیو" را صید می کنند.

این روش با توجه به اعتقاداتی که پشت آن خوابیده است در میان ماهی گیران ژاپنی از ارزش بالایی برخورددار است. به نظر می رسد در گذشته از این ماهی به عنوان پیشکشی به دربار امپراطوری استفاده می شده است.

ماهی گیری با کمک پرندگان! (+عکس)

ماهی گیری با کمک پرندگان! (+عکس)ماهی گیری با کمک پرندگان! (+عکس)

اولین قرآن نامرئی جهان...

خنجری درباره انگیزه خود از کتابت این قرآن اظهار کرد: چند سال پیش یک کشیش آمریکایی گفت که می‌خواهد قرآن‌ها را بسوزاند. من پس از شنیدن حرف‌های این کشیش تحت تاثیر قرار گرفتم و تصمیم گرفتم قرآنی را کتابت کنم که کلمات آن نامرئی باشد.
ابنا: محسن خنجری، پدیدآورنده نخستین قرآن نامرئی درباره ویژگی‌های این کتاب توضیح داد: این قرآن در 30 جزء تهیه و از جوهر نانو در آن استفاده شده که کلمات آن زیر اشعه ماوراء بنفش آشکار می‌شود. کلمه «الله» تنها کلمه‌ای است که در این قرآن با رنگ طلایی نوشته شده و قابل رویت است.

خنجری درباره انگیزه خود از کتابت این قرآن اظهار کرد: چند سال پیش یک کشیش آمریکایی گفت که می‌خواهد قرآن‌ها را بسوزاند. من پس از شنیدن حرف‌های این کشیش تحت تاثیر قرار گرفتم و تصمیم گرفتم قرآنی را کتابت کنم که کلمات آن نامرئی باشد. اگرچه چنین اقدامی برای مبارزه با تندروان و افراطی‌ها کافی نیست اما تنها می‌خواستم بگویم که حتی اگر روزی تمام قرآن‌ها را هم بسوزانند باز مسلمانان راهی برای انتشار این کتاب آسمانی پیدا می‌کنند.

نخستین قرآن نامرئی جهان بر اساس رسم الخط عثمان طه به خط نسخ کتابت شده است و هر صفحه آن 15 سطر دارد. این قرآن در بخش مکتوب بیست‌و‌دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به نمایش گذاشته شده است.

اولین قرآن نامرئی جهان (+عکس)

اولین قرآن نامرئی جهان (+عکس)

بزرگترین مزرعه داخلی جهان...

این مزرعه در شرق ژاپن، منطقه ای که در نتیجه زلزله و سونامی ویرانگر سال 2011 به شدت آسیب دید، قرار دارد. با توجه به وسعت 25 هزار فوت مربعی، این مزرعه مسقف نصف اندازه یک زمین فوتبال است و 17 هزار و 500 چراغ LED در 18 قفسه کشت آن که هر کدام 15 طبقه دارند به کار گرفته شده اند.
زیست نیوز: یکی از کارخانه های پیشین شرکت سونی در ژاپن به بزرگترین مزرعه داخلی جهان تبدیل شده است. "شیگه‌هارو شیمامورا"، مدیر عامل شرکت میرای، با همکاری شرکت جی یی ژاپن رویای سیستم کشاورزی داخلی با بهره وری بالای آب، فضا و انرژی را به یک واقعیت مبدل کرده است. در شرایطی که فعالیت این مزرعه از سال گذشته میلادی آغاز شده، اکنون 10 هزار سر کاهو در روز به بازار عرضه می کند.

این مزرعه در شرق ژاپن، منطقه ای که در نتیجه زلزله و سونامی ویرانگر سال 2011 به شدت آسیب دید، قرار دارد. با توجه به وسعت 25 هزار فوت مربعی، این مزرعه مسقف نصف اندازه یک زمین فوتبال است و 17 هزار و 500 چراغ LED در 18 قفسه کشت آن که هر کدام 15 طبقه دارند به کار گرفته شده اند. این چراغ ها توسط شرکت جی یی برای این پروژه تولید شده و طول موج های بهینه برای رشد گیاه را ایجاد می کنند. بر همین اساس، کنترل چرخه شب و روز و تسریع تولید امکان پذیر می شوند.

با کنترل دما، رطوبت و آبیاری، این مزرعه می تواند مصرف آب را به تنها یک درصد از میزان مورد نیاز برای کشاورزی عادی در فضای باز کاهش دهد. همچنین، سیستم های مختلف اجازه رشد کاهوهایی غنی از مواد مغذی دو و نیم برابر سریع تر از مزرعه فضای باز را می دهند. ضایعات تولید نیز از حدود 50 درصد به 10 درصد می رسد. این به معنای افزایش 100 برابری بهره وری در هر فوت مربع است. طول عمر چراغ های LEDنیز بیشتر از چراغ های فلورسنت بوده و 40 درصد انرژی کمتری مصرف می کنند.

بزرگترین مزرعه داخلی جهان (+عکس)

7 عادت کلیدی برای کسب استقلال مالی...

بدهی یکی از موانع اصلی در مسیر کسب استقلال مالی محسوب می شود. اگر برای خرید کالا و خدمات از بانک وام دریافت کرده و یا از دوست خود قرض کرده اید، در حقیقت، ماشین های تولید پول برای طلبکاران خود را ایجاد کرده اید.

پول‌نیوز، مازیار دانیالی - استقلال مالی به طور معمول به معنای دارا بودن درآمد کافی به منظور پرداخت هزینه های زندگی بدون اجبار برای کار تمام وقت در باقی عمر است.

برخی افراد استقلال مالی را از طریق پس انداز و سرمایه گذاری طی چندین سال کسب می کنند، در شرایطی که برخی دیگر کسب و کاری موفق را شکل داده که می تواند بدون نظارت روزانه درآمد لازم را فراهم کند.

روش های بسیاری برای دستیابی به استقلال مالی وجود دارند که تنها به افراد ثروتمند اختصاص ندارند. در ادامه این مطلب برخی از عادات تولید ثروت که می توانند استقلال مالی را به همراه داشته باشند را معرفی می کنیم.

پرهیز از بدهی

بدهی یکی از موانع اصلی در مسیر کسب استقلال مالی محسوب می شود. اگر برای خرید کالا و خدمات از بانک وام دریافت کرده و یا از دوست خود قرض کرده اید، در حقیقت، ماشین های تولید پول برای طلبکاران خود را ایجاد کرده اید. نخستین گام در مسیر کسب استقلال مالی رهایی از بدهی هایی با نرخ بهره بالا و آزاد کردن پول برای استفاده شخصی از آن به جای بانک ها است.

کنار گذاشتن چشم و هم چشمی

یکی از مواردی که موجب شکل گیری هزینه های سنگین برای ما می شود به روز نگه داشتن وسایل و همگامی با دوستان، فامیل و همسایگان است. خرید خانه ای بزرگتر، خودرویی لوکس تر، مبلمانی شیک تر و مثال های دیگر از این دست شما را از کسب استقلال مالی دور می کنند. اگر امروز امور مالی خود را سر و سامان دهید در آینده می توانید دوستان و همسایگان خود را از نظر مالی پشت سر بگذارید.

هزینه کمتر نسبت به درآمد

کلید واقعی برای کسب استقلال مالی صرف هزینه کمتر نسبت به درآمد است. برای دستیابی به این هدف باید تلاش زیادی انجام دهید. نخست، باید هزینه های خود را پیگیری کرده و مواردی که برای آنها پول خرج می کنید را شناسایی کنید. سپس می توانید موارد غیر ضروری را حذف کرده و تورم سبک زندگی خود را به حداقل کاهش دهید. این مساله از اهمیتی برابر با کسب درآمد بیشتر برخوردار است. در حقیقت، باید هر دو سوی این معادله را مد نظر قرار دهید تا شکاف بین هزینه و درآمد را افزایش دهید.

برای خود هزینه کنید

ممکن است توصیه ای خودخوهانه به نظر برسد اما برای کسب استقلال مالی باید خود را در جایگاه نخست قرار دهید. پس انداز باید نسبت به هر چیز دیگری اولویت داشته باشد. پیش از آن که هزینه های قبوض خود را پرداخت کرده، مایحتاج خود را خریداری کرده و یا حتی اجاره خود را بپردازید، مقداری از پول خود را پس انداز کنید. پس از پرداختی که به خود داشته اید آن چه باقی می ماند مسیری عالی برای ایجاد ثروت است.

خرید دارایی های مولد درآمد

پس از آن که پس انداز را آغاز کردید باید پول خود را در دارایی هایی که مولد درآمد هستند سرمایه گذاری کنید. بازار سهام از سابقه بلند مدت خوبی برخوردار است و بسیاری از سرمایه گذاران از طریق آن کسب درآمد می کنند. اموال سرمایه گذاری، آثار هنری و مجموعه ها همگی دارایی هایی هستند که به حرکت در مسیر استقلال مالی کمک می کنند. بر خرید اموالی که برای شما پول تولید خواهند کرد، متمرکز شوید.

حفظ سرمایه گذاری

انجام سرمایه گذاری در بلند مدت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به عنوان مثال، چه در شرایط خوب و چه شرایط بد می توانید در بازار سهام سرمایه گذاری کنید. خرید سهام هنگامی که قیمت ها روند کاهشی را دنبال می کنند، دشوار است اما اگر این کار را انجام ندهید احتمالا روند بهبود شرایط و افزایش قیمت ها در آینده را از دست خواهید داد. بر همین اساس، در بلند مدت می توانید شاهد افزایش ثروت خود باشید. اگر به دوران بازنشستگی نزدیک می شوید باید تخصیص دارایی های خود را بر اساس کاهش خطر و نوسانات تنظیم کنید.

انعطاف پذیری

انعطاف پذیر باشید و هزینه های خود را به درستی انجام دهید. در برخی مواقع و سال ها ممکن است از نظر مالی با شرایط سخت‌تری مواجه شده و نیازمند مقابله و رسیدگی به آنها باشید. اگر شغل خود را از دست داده اید هزینه ها را کاهش داده و به سرعت شرایط خود را تنظیم کنید. پیش از آن که پس انداز خود را خرج کنید، کاهش هزینه ها را انجام دهید. یکی از بهترین گزینه ها یافتن شغلی پاره وقت برای عبور از شرایط بحرانی است. انعطاف پذیر بودن به معنای آن است که همواره روی پا خود ایستاده و زندگی کمتر استرس زایی را تجربه کنید.


نخستین جزیره پاک کشور کجاست؟

براساس این گزارش، درطرح جامع جزیره هندورابی از تجربه موفق جزایر سبز دنیا به عنوان الگو بهره گرفته شده و بومی سازی فرایندها ازجمله مراحل تبدیل هندورابی به جزیره پاک است.
هندورابی با قرارگرفتن درطرح جامع، به زودی درقالب نخستین جزیره پاک کشور معرفی می شود.
 
به گزارش پول نیوز به نقل از روابط عمومی واموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، براساس این طرح جامع قرار است برای تردد درهندورابی فقط از خودروهای برقی وسوخت های غیرکربنی استفاده شود و اجازه ورود خودروهای بنزینی و آلاینده به جزیره امکان پذیرنیست .
 
همچنین پیش بینی شده است که دربخش تجهیزات و تاسیسات از امکاناتی با آلاینده های پایین استفاده شود.
 
براساس این گزارش، درطرح جامع جزیره هندورابی از تجربه موفق جزایر سبز دنیا به عنوان الگو بهره گرفته شده و بومی سازی فرایندها ازجمله مراحل تبدیل هندورابی به جزیره پاک است.
 
گفتنی است جزیره هندورابی جزء جزایر الحاقی کیش است که 22?8 کیلومتر مربع مساحت و 80 نفرسکنه دارد.

منبع انرژی امروز و آینده ...

گزارش اخیر آژانس بین الملل انرژی نشان داده است که هزینه فراهم کردن دسترسی جهانی به انرژی مدرن (اشکال تجدیدپذیر انرژی) برای مردم فقیر سراسر جهان تنها 48 میلیارد دلار در سال است.
منبع انرژی امروز و آینده

 

زیست نیوز، مازیار دانیالی - جهان در مسیر خورشیدی شدن گام بر می دارد. بنابر گزارش موسسه فرانهوفر، انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی در نیمه نخست سال 2014 سهمی 31 درصدی در تولید برق آلمان داشته اند. در حقیقت، تولید نیروی خورشیدی طی نیمه نخست سال جاری میلادی رشد 28 درصدی را در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال گذشته تجربه کرده است.

برای نخستین بار در تاریخ آلمان - ابری ترین کشور در غرب اروپا - نیروی خورشیدی و دیگر اشکال انرژی تجدیدپذیر بیش از زغال سنگ کثیف انرژی و برق تولید کرده اند. در ماه ژوئن آلمان رکورد خورشیدی جدیدی را ثبت کرده و 50 درصد از کل تقاضای برق برای بخشی از روز را توسط انرژی خورشیدی تامین کرد.

در شرایطی که امروزه آلمان وابستگی چشمگیری به انرژی تجدیدپذیر برای مبارزه با گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی دارد، از تکامل انرژی کاملا استانداردی برخوردار بوده است. در قرن هجدهم، آلمان برای تامین انرژی به سوزاندن چوب متکی بود. در قرن نوزدهم، این کشور به سوزاندن زغال سنگ وابسته بود. در قرن بیستم، مصرف نفت جایگاه نخست را به خود اختصاص داده و امروز، آلمان برق مورد نیاز خود را از انرژی خورشیدی و منابع تجدیدپذیر تامین می کند.

این تکاملی معمول برای یک کشور توسعه یافته که تحت تاثیر و کنترل منافع مالی بزرگ نفتی قرار ندارد، محسوب می شود. اما چه اتفاقی رخ خواهد داد اگر چندین کشور در حال توسعه که همچنان به روش های قرن هجدهمی برای تامین انرژی وابسته هستند به طور مستقیم وارد حوزه انرژی تجدیدپذیر شوند؟ این شرایط چگونه مبارزه با گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی را تغییر خواهد داد؟

این رویداد در مناطق روستایی هند در حال شکل گیری است. نزدیک به 400 میلیون نفر از مردم هند دسترسی به برق نداشته و بخش اعظم این افراد ساکنان مناطق روستایی هستند. آنها به شمع، نفت سفید و سوزاندن چوب برای روشنایی منازل و انجام امور اولیه خود مانند پخت و پز وابسته هستند. فقدان تولید انرژی قابل اعتماد در یکی از کشورهای به سرعت در حال رشد جهان موجب شده تا "نارندا مودی"، نخست وزیر جدید هند، در اختیار داشتن حداقل یک چراغ در تمامی خانه های این کشور تا سال 2019 با کمک انرژی خورشیدی را هدف گذاری کند. توجه داشته باشید که او نه به دنبال نفت و یا زغال سنگ بلکه در پی استفاده از انرژی خورشیدی است.

گزارش اخیر آژانس بین الملل انرژی نشان داده است که هزینه فراهم کردن دسترسی جهانی به انرژی مدرن (اشکال تجدیدپذیر انرژی) برای مردم فقیر سراسر جهان تنها 48 میلیارد دلار در سال است. به اعتقاد "جاستین گای"، مدیر مشارکت برنامه بین المللی آب و هوا با کلوپ سیرا، هنگامی که چالش های مالی پیش روی انرژی خورشیدی و منابع تجدیدپذیر دیگر مد نظر قرار می گیرد، آن چه که شدیدا مورد نیاز است موسسات و نهادهای عمومی برای حضور و فراهم کردن ضمانت وام و دیگر اشکال سرمایه ریسک پذیر بوده که می تواند زمینه ساز سرمایه گذاری لازم برای توزیع شود.

انرژی خورشیدی و دیگر منابع تجدیدپذیر و نه نفت و زغال سنگ، انرژی امروز و آینده چه در کشورهای توسعه یافته و چه در کشورهای در حال توسعه هستند. بر همین اساس، سرمایه گذاری هرچه بیشتر در این منابع انرژی پاک و سبز که نیروی مورد نیاز کشورهای جهان در آینده را تامین خواهند کرد از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در حقیقت، سبز شدن و حرکت به سوی انرژی های تجدیدپذیر نه یک انتخاب بلکه یک واقعیت و ضرورت است. اگر قصد داریم تا نوع بشر و حیات کره زمین را از یک فاجعه آب و هوایی نجات دهیم این تنها انتخاب ما محسوب می شود.


پوست پسته؛ از آلایندگی تا ارزآوری...

سالانه در استان کرمان هزاران تن پوست پسته تولید می شود و در کارخانه‌های پسته پاک کنی و زمین‌های پسته دپو می‌شوند پوست نرم موجب آلودگیهای شدید قارچی و بیمارهای باغی می شود که خسارات جبران ناپذیری به دنبال دارد در حالی که با استفاده درست، می‌توان از این ماده نیز سود ایجاد کرد.
پوست پسته؛ از آلایندگی تا ارزآوری

به گزارش خبرنگار مهر، استان کرمان نخستین تولید کننده پسته در جهان است و سالانه هزاران تن پسته از باغهای استان کرمان برداشت می شود این صنعت سود اور سالانه حداکثر 1.7 میلیارد دلار سود عاید کشاورزان می کند و هزاران فرصت شغلی در کشور ایجاد کرده است.

هزاران هکتار باغ پسته و صنایع وابسته بالا دستی و پائین دستی پسته صنعتی عظیم را به وجود آورده‌اند که در صورت توجه بیشتر و توسعه آن به سادگی می‌تواند بخش قابل توجهی از صادرات غیر نفتی کشور را به خود اختصاص دهد و وابستگی اقتصادی به نفت را کاهش دهد.

تولید طلای سیاه از طلای سبز

تولید انحصاری پسته ایران هر چند در سال‌های اخیر در سایه کم توجهی‌های مسئولان داخلی و عدم دوراندیشی و همچنین توسعه کشت پسته در دشت‌های ترکیه، یونان و آمریکا حالت چند قطبی گرفته است اما این صنعت همچنان یکی از اغوا کننده ترین زمینه‌های سرمایه‌گذاری در کشور محسوب می‌شود که میلیاردها دلار سرمایه را در خود جای داده است.

اما با تمام داشته‌های صنعت پسته این صنعت سودآوری همچنان نقاط کور فراوانی دارد که به آن پرداخته نشده‌است به نظر می‌رسد صنعت صادرات مغز پسته آنچنان سودآور است که پسته دارن به سادگی از کنار سودآوری سایر اقلام جانبی این صنعت گذشته‌اند.

سالانه در استان کرمان هزاران تن پوست پسته تولید می شود و در کارخانه‌های پسته پاک کنی و زمین‌های پسته دپو می‌شوند پوست نرم موجب آلودگیهای شدید قارچی و بیمارهای باغی می شود که خسارات جبران ناپذیری به دنبال دارد در حالی که در صورت استفاده به جا می‌توان از این ماده نیز سود ایجاد کرد اما مهمتر از آن پوست چوبی محصول پسته است که از آن به عنوان ثروتی فراموش شده یاد می‌کنند.

سالانه هزاران تن از این محصول در زمینهای پسته کرمان نابود می شود که آلودگیهای زیست محیطی شدیدی را نیز به دنبال دارد.

در صورت بررسی زمین‌های پسته به خصوص پس از فصل برداشت و صادرات به سادگی می‌توان هزاران تن پسته دپو شده به صورت پراکنده را در باغ‌های پسته مشاهده کرد که در بهترین حالت سوزانده می شوند.

تبدیل پوست پسته و ضایعات بادام و خرما به کربن خالص

در حالی که طبق تحقیقاتی که محققان کارخانه کربن رفسنجان انجام داده اند می توان از پوست پسته به عنوان محصول جانبی صنعت پسته در راستای تولید کربن خالص استفاده کرد.

هم اکنون بخش قابل توجهی از نیاز کشور به کربن خالص از خارج از کشور تهیه می شود که بیشتر از آمریکا، سوئد و چین وارد کشور می شود و میلیونها دلار برای واردات این محصول هزینه می شود در صورتیکه هم اکنون بخش قابل توجهی از کربن کشور در کارخانه کربن رفسنجان در حال تولید شدن است.

با این وجود همچنین بخش قابل توجهی از پسته تولیدی در ایران به صورت خام و همراه با پوست پسته به کشورهای دیگر صادر می شود و درنهایت تولید محصول جانبی در کشور مقصد صورت می گیرد و سود این صنعت بدون اینکه هیچ مزیتی برای اقتصاد داخلی داشته باشد به جیب کشورهای وارد کننده پسته می شود.

محمدعلی میرزائیان، رئیس اتاق بازرگانی رفسنجان در این خصوص در گفتگو با مهر اظهارداشت: استفاده پوست پسته و مزیت‌های اقتصادی آن از چشم کشاورزان دور مانده و در صورت توجه بیشتر به این محصول جانبی باغهای پسته می توان بر سود دهی پسته افزود.

تولید هر کیلو کربن از 12 کیلو پوست پسته

وی ادامه داد: هر کیلو کربن از 12 کیلوگرم پوست پسته تولید می‌شود و باید هر چه سریعتر جلوی صادرات پوست پسته به همراه مغز آن را به کشورهای دیگر گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی رفسنجان افزود: برخی از کشورها تولید کربن خالص را به عنوان یکی از صنعتهای پر درآمد خود در نظر گرفته اند و حتی کربن را از پوست بادام و هسته خرما و نارگیل نیز تولید می کنند و با توجه به حجم بالای تولید پسته در رفسنجان و استان کرمان می‌توان از این قابلیت استفاده کرد و ایران را به تولید کننده کربن خاص با استفاده از محصولات جانبی کشاورزی تبدیل کرد.

وی گفت: این محصولات در اکثر باغ‌های کشور تبدیل به ضایعات می شوند و سرنوشتی به جز معدوم شدن ندارند اما می‌توان آنها را به کربن خالص تبدیل کرد و از این راه صرفه جویی ارزی قابل توجهی را نیز برای کشور ایجاد کرد.

لزوم توسعه صنایع بالادستی کشاورزی در استان کرمان

وی گفت: به صورت متوسط سالانه یک میلیارد دو 200 میلیون دلار ارز از طریق صنعت پسته وارد کشور می شود و این محصول به 70 کشور جهان صادر می‌شود که باید در مسیر ارزآوری بیشتر این صنعت گام برداریم.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: محصول پسته یکی از مهمترین محصولات صادراتی و لوکس کشور محسوب می شود که باید در راستای ارزآوری در کشور به کار گرفته شود.

محسن جلال‌پور افزود: می توان با حمایت از این صنعت ضمن ایجاد اشتغال زایی زمینه ایجاد اقتصادی با تکیه به مزیت‌های انحصاری داخلی ایجاد کرد که هیچ وابستگی به خارج از کشور نداشته باشد.

وی به حمایت مسئولان از صنعت پسته تاکید کرد و گفت: در سال جاری تا کنون بیش از 30 هزار تن محصول پسته در قالب پسته و مغز پسته صادر شده است که با توجه به قابلیتهای پوست پسته می توان از این محصول نیز در راستای تولید کربن استفاده کرد و باید از صادرات این محصول خودداری کنیم و در واقع با آگاه‌سازی کشاورزان می توانیم به این مهم برسیم.

وی گفت: فعالیت‌هایی در راستای فراوری محصول پسته صورت گرفته است اما بیشتر میزان پسته در قالب صادرات پسته خام و مغز پسته صورت می‌گیرد.

باید از صادرات پسته خام جلوگیری شود

وی ادامه داد: برداشت پسته در سال جاری از اوایل مهر ماه شروع می‌شود و پیش‌بینی می‌کنیم 220 هزار تن محصول از باغهای استان برداشت کنیم.

محمد صلاحی، کارشناس اقتصادی کشاورزی در گفتگو با مهر اظهارداشت: سرمایه گذاری در بخشهای بالا دستی و پائین دستی کشاورزی یکی از ضروریاتی است که در استانهایی مانند کرمان احساس می شود.

وی گفت: کرمان از مهمترین استانهای کشاورزی کشور است و بیشترین حجم درختان پسته، نخلستان و سومین استان‌دارای مرکبات است اما از داشته‌های استان کرمان در این زمینه های استفاده نشده است.

صلاحی گفت: عدم وجود کارخانه های بالا دستی در صنعت کشاورزی استان کرمان موجب می‌شود در برخی مناطق یک محصول به صورت قابل توجهی هدر رود و یا باقی مانده آن با نرخ بسیار اندک فروخته شود که نمونه آن در جنوب کرمان به خوبی قابل لمس است اما در زمینه محصولاتی مانند پسته و خرما می‌توان زنجیره‌ای از تولید در کرمان ایجاد کرد.

وی گفت: خرمای کرمان دارای پتانسیلهای بالای صادراتی و تولید است اما در واقع چشم به روی این پتانسیل‌های بسته شده است نمونه آن ایجاد کارخانه تولید کربن از پوست پسته در رفسنجان است که ضمن سود دهی برای سرمایه گذاران، بخش قابل توجهی از نیاز کشور به کربن خالص را که سوخت کاتالیزور کوره‌های صنعتی محسوب می شود تامین می شود.

تولید 10 درصد از کربن مورد نیاز کشور از پوست پسته

وی گفت: این کارخانه 10 درصد از نیاز کربن خالص کشور را تامین می کند در حالیکه می‌توان با استفاده از پوست پسته، پوست بادام، هسته خرما نیز این سود را تامین کرد.

صلاحی ادامه داد: هر سال برگهای درختان خرما نیز آتش زده می شود در حالیکه می‌توان این مواد را نیز به کارخانه‌های تولید نئوپان منتقل و آن را به محصول نهایی بسیار مرغوب تبدیل کرد.

وی گفت: یکی از کارهای ستادهای سرمایه گذاری در کرمان که بسیار هم مورد توجه مدیریت ارشد استان است باید ایده پروری و حمایت از ایده‌ها باشد که یکی از این موارد میدان دادن به جوانان برای ایجاد طرحهای خلاقانه به ثروت است.

...................................

گزارش: اسما محمودی